wojtt Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 U mnie też Esbit Vacuum 1l. Dzisiaj o 7 rano zalałem herbatę, przed chwilą wziąłem go do mycia, zostało jeszcze ok 100ml, nadal za goraca żeby wypić szybko. Od 8 do 17 na dworze. Na wypadach turystycznych z rodziną też się sprawdza. Za cenę ok 100 zł, dobra opcja. Kolega namawiał mnie na Primusa, ale cena x2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marshall Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Też polecam Esbit Vacuum. Sam używam od ok. 6-7 lat. Mam dwa 0.5l i 1l.Właśnie zalałem kawę na spinningowy wypad. Przez kilka lat też je sprzedawałem - nie miałem reklamacji.No jedna była ale ewidentnie klient uszkodził (wgniecenie).Sam zresztą swój pierwszy też tak uszkodziłem - spadł, wgniótł się i rozszczelnił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Ja o kilku ładnych lat używam termosu Termite Warhead.Polecam z czystym sumieniem.Świetna jakość, baaardzo długo trzyma temperaturę, podwójny kubek (fajny patent na łajbę w towarzystwie kompana)Kupiłem go jakieś 6-7 lat temu a do dziś jest w ofercie.No i każdą część można do niego dokupić.I najważniejsze, posiada prosty i bezawaryjny wkręcany korek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Ja o kilku ładnych lat używam termosu Termite Warhead.Polecam z czystym sumieniem.Świetna jakość, baaardzo długo trzyma temperaturę, podwójny kubek (fajny patent na łajbę w towarzystwie kompana)Kupiłem go jakieś 6-7 lat temu a do dziś jest w ofercie.No i każdą część można do niego dokupić.I najważniejsze, posiada prosty i bezawaryjny wkręcany korek.Czyli jak Esbit[emoji3][emoji3]. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Faktycznie, podobnie rozwiązany temat korka i kubków Najważniejsze żeby dobrze trzymały i były wytrzymałe.W tym Termite podoba mi się to że jego powierzchnia zewnętrzna jest mocno chropowata.To nie raz uratowało go przed upadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Mogli byście polecić sprawdzony termos o pojemności 0,3 - 0,4 l, który może być podwieszony poziomo pod hip-packiem? Mam fajnego Primusa 0,35l., niestety, automatyczny korek to porażka, a dokupić do niego zwykłego korka nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Kubek termiczny Termite Bluff 0,48l.Używam go na szybkie wypady nad wodę, świetna jakość i bardzo szczelna, w pełni rozbieralna pokrywka.Są też dostępne z pojemnością 0,35l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Dzięki, ale myślałem o termosie, kubek mam, ale ciężko pić z kubka wrzątek :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Mam małego esbita, jest sprzedawany z dwoma korkami i może to jest rozwiązanie.Sklep militaria miał w dobrej cenie.Jeden korek jest pełny więc powinien być szczelny. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Grudnia 2021 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Picie wrzątku wzmacnia hart ducha i poprawia ukrwienie dziąseł A jak z rana nad wodą człowiek jest trochę ospały to działa bardzo pobudzająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Mam małego esbita, jest sprzedawany z dwoma korkami i może to jest rozwiązanie.Sklep militaria miał w dobrej cenie.Jeden korek jest pełny więc powinien być szczelny. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu TapatalkaDzięki, dobry trop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Polecicie może jakiś dobry, nie znaczy drogi, termos do zupy i termos obiadowy? Wystarczy jak utrzymają ciepło 4 godziny na łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 (edytowane) Polecicie może jakiś dobry, nie znaczy drogi, termos do zupy i termos obiadowy? Wystarczy jak utrzymają ciepło 4 godziny na łodzi. popatrz na termosy obiadowe (na jedzenie) Esbit Edytowane 16 Listopada 2022 przez cristovo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Polecam Esbita. Mam wersję 0.75, dla mnie w sam raz na dwie porcje. Na duży głód lub 2 osoby wersja litrowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Zamówiłem Esbita wer 0.5 l , celem sprawdzenia produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Zamówiłem Esbita wer 0.5 l , celem sprawdzenia produktu. Łatwe napełnianie i opróżnianie ze względu na, że jest szeroki. Trzyma temperaturę posiłku bardzo słabo, porównuję do Thermosa 0.47L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Ja rozwiązałem ten problem inaczej - kuchenka turystyczna z osłoną od wiatru na kartusz za 70 PLN i jeszcze nie zdarzyło się, żeby żarcie nie było ciepłe A i ręce przy okazji można dogrzać - wczoraj praktykowałem. Nie zajmuje jakoś dużo miejsca, bo kuchenka po złożeniu mieści się w rondelek. Zresztą na upartego mógłbym zostawić na łódce, bo mam suche bakisty. Kartusz starczy nie wiem na ile - na razie użyłem kilka razy i gazu jest jeszcze sporo, sądzę że tak 15 podgrzań na kartuszu to minimum. Jedzenie podgrzewa w kilka minut - w tym czasie sobie macham, co rzut mieszając . Łódka pozwala jednak zachować nieco wyższy komfort. Jakbym nosił na plecach, to pewnie brałbym termos, bo jednak trochę mniejszy i lżejszy, a tak to jak płynę na noc to rano mogę sobie i jajecznicę zrobić czy zagotować wodę. KUCHENKA GAZOWA MINI TURYSTYCZNA POLOWA GAZ NABÓJ - 86923 - 11913031295 - Allegro.pl 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Sprawdzony w zeszłym roku na lodzie przy temperaturze -15 , termos o pojemności 1L trzyma ciepło bardzo długo na dobę śmiało wystarczy i rozgrzeje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzetet Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Sprawdzony w zeszłym roku na lodzie przy temperaturze -15 , termos o pojemności 1L trzyma ciepło bardzo długo na dobę śmiało wystarczy i rozgrzeje .Napisz czy korek jak wkręcasz mocniej to przekręca się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Korek jak dokręcam to jest dokręcony silnie do końca a gdy chce nalać herbaty to odkręcam troszkę i leci jedna ze szczelin w korku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Mam taki sam i również dobrze trzyma temperaturę ale to w sumie przy pojemności 1 litr chyba nie jest niczym nadzwyczajnym .Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 The King is only one 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetart90 Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Kup termos Coleman i spokój. Najlepszy termos jaki miałem, trzyma piekielnie długo! Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 (edytowane) niestety, Coleman także miewa wpadki.....posiadam jeden, trzymał nieźle, ale od nowego grzała się okolica wlewu....obecnie trzyma średnio, ale nieco już go poobijałem Kolega szuka czegoś 'obiadowego', w niewielkich pieniądzach są dostępne Esbity oraz Thermosy, to sprawdzone marki, chociaż także może trafić się słabszy egzemplarz, o czym wyżej ktoś wspomniał najciekawszy termos widziałem ze 20 lat temu na lodzie....znajomy kupił 'od Ruskich' ichni kosmiczny wynalazek, zwykły szklany słoik umieszczony luźno w styropianie.....patent ze styropianem sprawdzał się nieźle w przypadku opakowań na ochotkę, ale herbata z takiego termosu była zimna jak śnieg pod nogami.....taki Esbit czy Thermos potrzymają jednak nieco dłużej ciekawe termosy produkuje także Zojirushi.....nieco droższe, ale wyglądają przyzwoicie, w końcu to japońska marka Edytowane 19 Listopada 2022 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Do napojów bez zmian, Esbit. Do jedzenia kupiłem trochę przypadkiem Primusa 1,5l. Jest świetny, bardzo dobrze trzyma temperaturę, wiadomo że z ubytkiem zawartości szybciej się ochładza. Zupa wlana rano, wieczorem jest jeszcze ciepła.W Juli czasami są w promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi