Skocz do zawartości

Spotkanie nad Bugiem

bartsiedlce

Rekomendowane odpowiedzi

Jako się rzekło w innym wątku, jest chęć spotkania nad naszą piękną rzeką. Zasugerowałem termin na początku lipca. 

Spotykamy się czysto towarzysko, bez napinki, zawodów, udowadniania kto jest lepszy/gorszy, bardziej skuteczny, czy ma lepsze wyniki. 

Celem spotkania jest poznanie się w realu, spędzenie czasu na wędkarskich pogwarkach, łowieniu rybek w dowolny sposób (lub nie łowieniu), konfrontacja pomysłów na lepszy stan pogłowia ryb w naszej rzece, sugestie na temat rozwoju naszego portalu, itp. itd.

Darek (@Sacha) moderuje miejscówkę, ja podejmuję się ogólnej organizacji i koordynacji spotkania. Wstępne deklaracje mile widziane, załóżmy, że będzie to 3-5 lipca.

Nocleg na świeżym powietrzu, czyli namiocik, autko, świeża trawka pod plecami. Micha we własnym zakresie, ognisko będzie, napoje chłodzące każdy zabierze ze sobą. Jeśli będą deklaracje sponsorskie w w/w tematach, będziemy zachwyceni. Wszelkie info na ten temat proszę na priv. Ja będę układał informacje ogólne.

Jeżeli zbyt chwatko przejąłem rolę lidera, proszę Kolegów o zgaszenie mojego zapału i przejęcie zadań.  :D

• Like 6

Też nie mam namiotu, ale może uda się coś zorganizować. Ostatecznie mogę wziąć ponton i się zakotwiczyć w jakiejś zatoczce, obym gdzieś koło Płocka się tylko nie obudził :P

Edytowane przez Tomek88

Łąki dla wszystkich wystarczy, zapraszam. Jeśli będzie tak potrzeba, to zorganizuję jakiś namiot/wiatę dla Kolegów bez schronienia. Zakładam jednak, że pogoda będzie kosa i można będzie poleżakować pod chmurą bez obawy o warunki atmosferyczne.

Zadeklarowani na spotkanie nad Bugiem w okolicach Sutno-Niemirów w dniach 3-5 lipiec 2015 r:

- bartsiedlce

- Sacha

- Tomek88

- godski

- tibhar

- Visegard

- MRTNZ

- czocho

- michal7709

- @slider@

- Hubertus

- sobol18

- przemek

- Wobi

- Kielo

- 5384

- BOSMAN 76

- ajmo

- beton

- Qcyk

- Novis

- Salmo_Salar

- zygor66

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 1

GPS ma tam jeszcze zasięg? :D

Może jakiś wesoły autobus ze stołecznych okolic się uzbiera :)

GPS ma ale niektóre nasze sieci komórkowe łączą się przez Białoruś  :P . Jako że zostałem wpisany na listę to tak informacja o tym miejscu:

Połączenie z niedużym starorzeczem. Starorzecze niestety mocno zarośnięte ale mieszkają tam szczupaki, liny i okonie, z brzegu kłopot przy wyższym stanie wody z jakiego pływadła zdecydowanie korzystniej bo można podpłynąć pod drugi brzeg gdzie chyba jest głębiej - nie wiem nie miałem szans się tam dostać. Na metrówki bym tam nie liczył ale takie 60-70cm pewnie mieszkają. Okonia przy mnie gość złowił 41cm, sam miałem kilka takich ok. 25-30 ale to tylko z miejscówki gdzie udało mi się wleźć.

Ok. 200-300m na wschód od ujścia starorzecza wypłycenie i przykosa, na płytkim coś stale nap.....la , nie wiem ale chyba bolenie. Tam też bez pływadła się nie dostanie.

Na zachód od ujścia starorzecza wysoka burta z wodą nawet przy niskim stanie ponad 2m (miejscami 3) ale mocny uciąg tak że DS rzucony na 15-20m z ciężarkiem 100-150g ląduje w rynnie na 5-10m od brzegu. Wiem że są sumy ale z tych co udało mi się złowić to do wymiaru musiałbym 2-3 do kupy skleić :unsure: . Sandacza nie złowiłem ( a tego co złowiłem to nie ma co wspominać :unsure: ), miejscowy złowił i widziałem zdjęcia, miały tak po ok. 60-70cm tyle że .......... w październiku. Spotykałem tego gościa przez całe lato i obydwaj narzekaliśmy na wyniki a pod koniec października pokazał mi zdjęcia sandaczy i kilku leszczy takich po 2-4kg. Gdzie to całe towarzystwo było przez wiosnę i lato? Leszcza w okolicy zasadniczo też od 2010 nie było a jeśli już to przypadek ale w ub. roku poniżej Sutna widziałem tarło, no niezłe łopaty pieprzyły się po krzakach  :o , gdzie są później nie wiem  :unsure: . W ub. roku w okolicach "gnojnej góry" chyba widziałem skaczące brzany albo to była jedna która sobie kilkanaście razy wyskoczyła.

Ok. 500-600m od ujścia starorzecza ostry zakręt "pod Gnojną Górą" która jest na lubelskiej stronie Bugu. Po drugiej stronie rzeki małe starorzecze i od groma wędkarzy. Można w Mielniku pożyczyć 6m łódki ale gościu ma tylko elektryki, koszt pożyczenia wynosił 2 lata temu 80plz.

Jak sobie wygooglacie Sutno to trzeba później wzdłóż Bugu na wschód i widać małe starorzecze przed Niemirowem. Jeśli będzie decyzja ( i o terminie) to nawiążę kontakt paszczą z właścicielem terenu. Co prawda śmiecą mu, niechętnie widzi jakieś grupy ale mnie nigdy nie pogonił bo wie że sprzątam. Na terenie stoi stół i grill murowany.

Nie zauważyłem nic o terminie (chyba nie było?) . RAPR znamy wszyscy i od lipca nie ma żadnych zakazów. Ja wiem że weekend 19-21.06 u mnie zdecydowanie odpada  :unsure:, mam wizytę u lekarza 19 i już wiem że nie będę mógł prowadzić auta. Co do reszty terminów uzależnione jest grafiku w pracy ale generalnie miewam wolne chociaż jeśli trafi się " wizyta na szczeblu"  :P to mam przesrane bo dowiaduję się o tym na tydzień/dwa przed terminem. Urlop mam zaklepany od 01.08 do 21.08 co wcale nie znaczy że go w pełni wykorzystam  :unsure:. Aha, no i urlop spędzam na tej burcie  :P