bartsiedlce Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Darku, zaproponowałem 3-5 lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 1 lipca mam święto państwowe i nie wiem kiedy będzie z tej okazji bankiet. Może tak jak w 2014 nie będzie organizowany ? Trochę to obciach bo takie potęgi jak Wenezuela, Peru czy Afganistan robię święta a my nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Wstępnie i ja się piszę.Rozwińcie temat używania tam środków pływających....można a jeśli tak to gdzie jak i dokąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ja też chętnie wpadnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 To się prawdziwy obóz robi. Trzeba namioty wojskowe ściągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Wstępnie i ja się piszę.Rozwińcie temat używania tam środków pływających....można a jeśli tak to gdzie jak i dokąd.Na bank od Niemirowa w dół rzeki to po całości można a powyżej Niemirowa bliżej polskiego brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Przemek w górę od Niemirowa musisz uważać , zeby nie przekroczyc umownej granicy na połowie rzeki....w 9-ciu przypadkach na 10....zdejmie Cie snajper strzałem w głowę ....albo pływać w kakakasku z kryptonitu .....Ty naprawdę myslisz , że bedziesz jeszcze w stanie pływać ...ja zabieram łodź do spania Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez czocho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Miejscówka fajna szkoda że termin słabo mi pasuje. Będzie pełnia lata także kimnąć wszędzie się można. @saha czy sprawdzałeś zasady pływania po Bugu granicznym? Z tego co wiem to każde takie pływanie powinno zgłosić się SG nawet kajakami, chyba że coś się zmieniło. Kiedyś rozmawiałem z właścicielem jednego ze sklepów wędkarskich z Białej i z tego co mówił zawsze potrzebowali przepustki na poruszanie się łodzią po Bugu. Radze zadzwonić do strażnicy SG w Janowie Podlaskim to ich rejon na pewno poradzą jak sprawa wygląda.Miłej zabawy i na pewno będę śledził temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Kiedyś rozmawiałem z właścicielem jednego ze sklepów wędkarskich z Białej i z tego co mówił zawsze potrzebowali przepustki na poruszanie się łodzią po Bugu. Radze zadzwonić do strażnicy SG w Janowie Podlaskim to ich rejon na pewno poradzą jak sprawa wygląda.W okolicach Janowa masz rację trzeba zgłaszać. Ja jako obywatel praworządny zgłaszam nawet jak idę na noc na ryby w rejonie Mielnik - Niemirów bo to strefa przygraniczna. Pływanie na rzece granicznej pod polskim brzegiem i nie przekracza się środka rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Dla mnie to odcinek Gnojno-Zabuże, bo ja zza Buga pochodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Jeżeli chcecie pływać po granicznym Bugu to jak będzie lista to dzwonicie do SG w Janowie Podlaskim podjęcie pesel i nr pontonów lub łodzi i jest ok. Te starorzecze to Binduga jest tam okoń lin itp. wody w niektórych miejscach jest około 6 m latem, jest tylko om problem z pezepłynięciem z jednego starorzecza na drugie ponieważ te JE...NE BOBRY zrobiły tamę, w tamtym roku swoim Kolibri 330 przepływem było to przed tamą. Po drugiej stronie też jest dzika woda płytka ale może zaskoczyć. Oba bużyska są połączone cały rok. Natomiast zakręt Bugu ,, dno,, jest usypane kamieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Fajnie się zapowiada też się stawię :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Cześć Powinienem się zjawić ze swoją jerkową ekipą Do zobaczenia mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Jak czas pozwoli i ja wpadnę mam w miarę blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Jeżeli chcecie pływać po granicznym Bugu to jak będzie lista to dzwonicie do SG w Janowie Podlaskim podjęcie pesel i nr pontonów lub łodzi i jest ok. Te starorzecze to Binduga jest tam okoń lin itp. wody w niektórych miejscach jest około 6 m latem, jest tylko om problem z pezepłynięciem z jednego starorzecza na drugie ponieważ te JE...NE BOBRY zrobiły tamę, w tamtym roku swoim Kolibri 330 przepływem było to przed tamą. Po drugiej stronie też jest dzika woda płytka ale może zaskoczyć. Oba bużyska są połączone cały rok. Natomiast zakręt Bugu ,, dno,, jest usypane kamieniami.Chyba nie do Janowa tylko do Mielnika trzeba dzwonić bo patrole są z SG w Mielniku. Janów raz że po drugiej stronie rzeki i jakieś 10km rzeką na południe. Nie wiem czy piszemy o tym samym starorzeczu, ja mam na myśli to na północnym brzegu połączone z Bugiem jakieś 500-600m od "Gnojnej Góry". Ponoć jest jeszcze jedno pod samym Niemirowem między rzeką a lasem ale nigdy tam nie byłem.A właśnie na zakręcie widziałem brzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Jak ogarnecie miejscówkę dajcie linka z google maps z zaznaczonym miejscem lub koordynaty GPS. Jak z opłatą za wędkowanie, to okręg siedlecki czy bielsko-podlaski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Jak ogarnecie miejscówkę dajcie linka z google maps z zaznaczonym miejscem lub koordynaty GPS. Jak z opłatą za wędkowanie, to okręg siedlecki czy bielsko-podlaski?BP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 @sacha z tego co pamiętam to SG z mielnika nic nie ma do Bugu, obstawiają tylko część lądową. Rzekę obstawia Janów (Nadbużański Odział SG),chyba że coś się zmieniło na dzień dzisiejszy jestem tam gościem i nie we wszystko się zagłębiam.@Bosman Ty to możesz chłopakom obiad ciepły dowieźć, albo Cmentarną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Postaram się i ja pojawić, choć u mnie kalendarz się zmienia jak humor kobiety Ale w razie czego mogę kogoś po drodze zgarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ja również chętnie wpadnę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 @sacha z tego co pamiętam to SG z mielnika nic nie ma do Bugu, obstawiają tylko część lądową. Rzekę obstawia Janów (Nadbużański Odział SG),chyba że coś się zmieniło na dzień dzisiejszy jestem tam gościem i nie we wszystko się zagłębiam.Baaaaaa, jak ja z brzegu łowię to mnie Mielnik starcza. Jak jakiś armator przyciągnie jednostkę to będziemy dzwonić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Szkoda że lipcowy termin. Panowie nie zastanawiać się brać żony , dziewczyny i jechać. Jest gdzie rybki połowić i co oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Panowie, wyjaśnię sprawy związane z granicą państwa.Każdy pobyt na odcinku granicznym (i tylko granicznym) należy zgłosić do właściwego terenowo posterunku SG. Do niedawna należało zrobić to na dzień przed planowanym wędkowaniem, teraz wystarczy bezpośrednio przed, a nawet można po dojechaniu nad wodę. Zgłoszenie powinno zawierać imię, nazwisko, pesel, miasto zamieszkania, nr rej. auta, nr rej. statku, miejsce planowanego pobytu. Wędkowanie na granicy jest dozwolone od świtu do zmierzchu. Nocować można w odległości minimum 200 m od brzegu rzeki i to należy zgłosić dobę przed planowanym noclegiem, podając szczegółowo miejsce obozowiska. Zabronione jest palenie ognia. Na wodzie granicznej wolno uprawiać sport, turystykę i wędkarstwo pod warunkiem nie przybijania do przeciwległego brzegu. Nikt nie mierzy, czy jesteśmy za, czy przed połową rzeki. Szerokość koryta jest tzw. strefą niczyją, dostępną dla wszystkich. Naszej obecności nad rzeką nie trzeba zgłaszać, choć jest wielce prawdopodobne, że SG odwiedzi nas. Pobyt w strefie nadgranicznej wymaga posiadania ze sobą dowodu osobistego lub paszportu i nie należy o tym zapominać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 i co oglądać.Kościół w Mielniku z 1915 i b. ładny pomnik żołnierzy poległych w maju 1952. Góra Zamkowa w Mielniku ale tam nic nie ma za to obok ruiny kościoła z XVI w.Jedyna w Polsce czynna kopalnia kredy.Prawie 300 letni barokowy kościół w Niemirowie.102 letnia cerkiewka w Koterce na samej granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi