beton Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 ja wpadne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jak tam wygląda ta rzeka? Jest sens brać pływadła ze spaliną czy raczej jak będzie niska woda to pomykać w woderach niczym wodnik szuwarek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jaka będzie woda, to trudno wyczuć.Jeśli chce ci się ciągnąć pływadło, to czemu nie. Na razie pływać się da, ale wodery zawsze przydadzą się. Olo - zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 U mnie na Pilicy z pływaniem tak sobie miejscami śruba łapie piach, strach w ślizg wchodzić Generalnie na myśli mam jak szeroka jest rzeka i czy pływadło da jakąś przewagę dostępu do miejscówek gdzie śpiochy to mało. Jak zakrzaczone są brzegi itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Na Bugu zawsze jest ryzyko wbicia się na mieliznę albo trafienia w kamień, czy pień. Nie należy przesadzać z prędkością, raczej wolniej niż szybciej polecam i oczy szeroko otwarte. Rzeka ma 50-80 m szerokości, w zasadzie wszędzie da się iść brzegiem, na skarpach bywa niebezpiecznie ślisko i stromo. Rzeka meandruje, łódka daje przewagę w mobilności, masz też szansę dopłynąć na przykosę, czy kolejny zakręt po drugiej stronie. Brodząc trzeba bardzo uważać, Bug płynie po piachu, bywają miejsca, w których piasek jest tak drobny, że zapada się pod człowiekiem. Należy też dobrze czytać wodę, zdarzają się gwałtowne uskoki utwardzonego żwirem dna lub leżące na dnie pnie drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 U mnie na Pilicy z pływaniem tak sobie miejscami śruba łapie piach, strach w ślizg wchodzić Generalnie na myśli mam jak szeroka jest rzeka i czy pływadło da jakąś przewagę dostępu do miejscówek gdzie śpiochy to mało. Jak zakrzaczone są brzegi itp Tam gdzie jest plan zrobić obozowisko są burty po ok. 2m. i nie ma jak spuścić łódki czy pontonu. Przy brzegu 1,5-2m i dość silny uciąg. Pod drugim (południowym) brzegiem płycej. Łódkę można spuścić (chyba) tam gdzie w Mielniku prom kursuje albo w Niemirowie (prom nie kursuje, zawieszony). W poprzednich latach widziałem sporo ataków bolenia w tym jakoś nie zarejestrowałem. Wiem że jest sporo klenia bo znam wędkarza który w zasadzie tylko za kleniem chodzi ale w tym roku narzeka bo w połowie maja miał tylko 5 sztuk ale u niego sztuka się liczy jak ma +50. W innych latach mówił że co najmniej 10 sztuk do połowy maja miał zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Rzeka ma 50-80 m szerokości, w zasadzie wszędzie da się iść brzegiem, na skarpach bywa niebezpiecznie ślisko i stromo. Rzeka meandruje,Tego meandrowania to nie zauważyłem ale ze 2 zakręty się znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Mam nieduży ponton zawsze da radę gdzieś się spuścić...eee zwodować brzmi zdecydowanie lepiej w tak męskim gronie Jeszcze przemyślę zabranie pływadła, trochę czasu zostało tymczasem korzystając z okazji możesz mnie śmiało Bartku zaniebieścić w katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 No to i mnie Bartek dopisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Ja jeszcze uzgadniam z drugą połową termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Miło będzie znów się zobaczyć, Olo. Darek, nie bądź złośliwcem. Tomek, ponton zawsze zwodujesz, koleżka pomoże, przytrzyma sznurek i po zabiegu. Weź ze sobą z 5 metrów linki i nie będzie problemu. Andrzej, chcę zobaczyć Twoją facjatę. Edytowane 18 Czerwca 2015 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Ciebie Bartek też. Tosz to 8 lat minęło. Jak 1 dzień :-) Edytowane 18 Czerwca 2015 przez OloPe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 To widzimy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Niestety nie będę Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 No i dupa. Bartek niestety musisz mnie odznaczyć bo żonka po sprawdzeniu swojego "notesu imprez" oznajmiła że mamy chrzciny więc nie ma opcji na wędkowanie....mam nadzieję że innym razem się uda Pozdrawiam Qcyk!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 To przykro, ale cóż, może innym razem.Zostaliście usunięci z listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Hej, by mocno nie śledzić wątku to orientacyjnie gdzie będzie spotkanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Hej, by mocno nie śledzić wątku to orientacyjnie gdzie będzie spotkanie??okolice Sutna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 póki co podtrzymuje deklarację przybycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Ja również! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Novis my też kupe lat się nie widzieliśmy! Od tamtego spotkania w Mielniku. Zapewne wyrosłeś, zmęzniałeś. Rad będę Cię ujrzeć ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Wyrosłem wszerz. Widzieliśmy się od spotkania w Mielniku, Olo. Wiozłeś mnie na Targi w Warszawie swoją furą z Janek, nie pamiętasz? Rad i jam będę, Olgierd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Ha! Się widzimy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Nie wierzę, Witek, przylecisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Nie wierzę, Witek, przylecisz? Jako niespodzianka . Ja z tego co planuję jade w piątek rano, znaczy w ten piątek i zostaję do przyszłej niedzieli bo muszę odebrać godziny nadliczbowe. W sobotę porozmawiam z właścicielem łąki jak nie jednym to drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi