Skocz do zawartości

Spotkanie nad Bugiem

bartsiedlce

Rekomendowane odpowiedzi

Lista zaktualizowana na dziś:

- bartsiedlce

- Sacha

- tibhar?

- czocho

- @slider@

- Hubertus

- Wobi

- Kielo

- BOSMAN 76

- ajmo

- beton007

- Novis

- Salmo_Salar

- OloPe

- Witek

- Tomi

- BOSMAN 76

Potwierdzonych wyróżniam na niebiesko, rezygnujących kasuję z listy, na czerwono niezdecydowani ostatecznie.  

Edytowane przez bartsiedlce

No i ....po spotkaniu.

Mimo wielu deklaracji przybycia na spotkanie odbyło się ono w dość kameralnym składzie i klimacie.

Fajnie że miałem przyjemność spotkać na żywca i poznać kol. @bartsiedlce ,@Hubertus ,@Novis ,@Bosman 76 ,@Sacha.

Byli jeszcze koledzy @czocho i @tibhar .

Dziękuję koledzy. :)

Ekstremalne temperatury nie pozwoliły na osiągnięcie godnych wyników wędkarskich ale pogawędzić na różne tematy czasu było sporo.

Szerszą relację (jak obiecał)napisze Bartek.

Wkleję tylko  jedną fotkę z najmłodszym uczestnikiem zlotu.

093af37ba8dffdacm.jpg

Inne zdjęcia muszą przejść przez cenzurę "komisji" która zostawiła najwięcej zdrowia nad pięknym choć płytkim w tym roku Bugiem.

Osoby które nie przybyły niech żałują.

Pozdrawiam Tomi B)

• Like 2

Byłem z rodziną w sobotę nad Bugiem po drugiej stronie i nieco wyżej. Niestety miałem za mało czasu, żeby przyjechać na zlot :(  

Pomachałem chwilę wędką bez rezultatu. Strasznie niski stan wody w rzece. Ostatni raz coś podobnego widziałem w 2000 roku.

Czekam na relację :)

I jakby podsumować całość tego wątku? Nie bardzo mam pomysł.  :wacko:

Najpierw statystyka: 25 chętnych na spotkanie, 14 potwierdziło, 5 obecnych na stałe i 4 odwiedzających plus dwie małżonki. Obecni stale: @BOSMAN76, @tibhar, @Hubertus, @Novis i piszący te słowa. @czocho i @tomi101 odwiedzili nas, mimo obowiązków rodzinno – służbowych, dzięki Wam za to. @Sacha był obecny non stop duchem i okresowo ciałem, jako, że ma domek niedaleko, a w nim gości. Dziękuję Darku za pomoc w przygotowaniu miejsca i wspomaganie nas lodem i lodówką, w tej lampie trudno byłoby wytrzymać bez tego. Miło było poznać małżonkę, przekaż pozdrowienia. I wreszcie szacun dla Ciebie @witku, że mimo poważnych kłopotów ze zdrowiem, znalazłeś chwilę dla nas (Rafka, fajnie że zajrzałaś).  :wub:

Kilka zdań na temat samego spotkania.

Pogoda była fatalna, temperatury równikowe, zero wiatru, słońce non stop. Do tego brak wody w rzece, ryby całkowicie nieaktywne, więc wędkarsko totalna porażka. Kilka śmiesznych chlupnięć kleniowych na płyciźnie w środku rzeki, po zmroku, nie dawało nadziei. Najbardziej aktywnym wędkującym był @tibhar, nieco mniej @BOSMAN76, pozostali mieli zbyt mało wiary w sukces. 

Towarzysko było super. Pogwarzyliśmy, pogmeraliśmy w pudłach, pokręciliśmy młynkami, powyginaliśmy wędy. Czego więcej trzeba na spotkaniu serdecznych kumpli? Jadła i napojów nie zabrakło, choć jeden rudy gość wynosił lewiznę. Obie noce mieliśmy z wizytami liska, który pięknie pojadł sobie naszej kiełbasy, karkówki i innych przysmaków. Nawet Huberta okulary powędrowały wzdłuż rzeki, na szczęście wędkarze to uczciwy naród i przypadkowi spinningiści przynieśli je do obozowiska.  :)

Podsumowując, przesympatycznie spędzony weekend, dzięki wielkie tym, którzy pojawili się, choćby na chwilę. Zapracowani i zajęci innymi sprawami niech żałują, mają czego. Jak to zwykle bywa, co wydarzyło się w Vegas, zostaje w Vegas. Nie da się opowiedzieć wspólnie spędzonych chwil, więc jedźcie na kolejne zloty i zlociki, bo warto.

Poniżej kilka wspomnień zatrzymanych w kadrze.

post-50739-0-43594000-1436297199_thumb.jpg

post-50739-0-70146600-1436297218_thumb.jpg

post-50739-0-75420900-1436297234_thumb.jpg

post-50739-0-35086700-1436297292_thumb.jpg

post-50739-0-93271900-1436297362_thumb.jpg

• Like 16

Bartek! Dzięki za podsumowanie! Klimaty klasa! Myślę, że warto się spotykać.

Podsumowując, przesympatycznie spędzony weekend, dzięki wielkie tym, którzy pojawili się, choćby na chwilę. Zapracowani i zajęci innymi sprawami niech żałują, mają czego. Jak to zwykle bywa, co wydarzyło się w Vegas, zostaje w Vegas. Nie da się opowiedzieć wspólnie spędzonych chwil, więc jedźcie na kolejne zloty i zlociki, bo warto.

A to jest świetne!

• Like 1

Bartek! Dzięki za podsumowanie! Klimaty klasa! Myślę, że warto się spotykać.

A to jest świetne!

Wodzu!

Wychowałem się na takich zlotach i spotkaniach. Wiele z nich organizowałem wraz z kumplami. Niektóre z nich nie były takie wcale kameralne. Wiem, nie każdy ma czas i możliwości przyjazdu. Ale w czasach dzisiejszych, niełatwych dla każdego z Nas, chęć poznania nowych miejsc i nowych kolegów ( z czasem być może przyjaciół), oraz możliwości  obcowania w naprawdę urokliwych miejscach naszego pięknego kraju jest tym,co kocham najbardziej.

Ci, co mnie znają, wiedzą o tym. Rybałka czasami wypala, a czasami nie. Powiedzmy sobie szczerze, każdy z Nas wędkuje i osiąga wyniki w swoich miejscówkach i na swoich wodach. Nie napinajmy się za wszelką cenę na spotkaniach i zlotach. Tam się dzieją rzeczy, których próżno szukać na swoich, indywidualnych wyprawach. Ach, nie jestem Wam w stanie wytłumaczyć pewnych przeżyć. Jedno wiem na pewno. Takie spotkania, to szacunek dla kumpli, Natury i naszych słabości. Zresztą, Hubert mówił Ci o takich spotkaniach na zlocie w Szwecji. To, co powiedział, to połowa tego, w czym miałem możliwość uczestniczyć i organizować na terenie całego kraju.Bartek to wie, a z Hubertem pojadę na najbardziej oddalony zlot i spotkanie w Polsce, po to, żeby poznać część z Was, Koledzy. To tyle.

• Like 5

hej hej 

Ostatnie zdjęcie autorstwa @witek. -  Hubert wyciąga pomocną dłoń w stronę Bartka. Moim zdaniem pojawia się pewna symbolika.., co symbolizuje? - przyjażń?, braterstwo? a może po prostu Hubert chce zabić muchę...? :D    

Chłopaki miło było Was poznać. Ogladam zdjęcia i się uśmiecham. Fajnie było,kameralnie ale fajnie.

@Novis - to prawda że Ciebie każdy lubi...  ;)

Pzdr.  ;)

@Novis - Wszystkiego Najlepszego za okazji urodzin  :)

Edytowane przez tibhar
  • Like 1

Bartek, Piotrek. Widzę wciąż w znakomitej formie :good:

Dziękulski, Waldeczku. Brakło Mekamila, no cóż , życie. Szczerze mówiąc, i Ciebie brakowało, dawnośmy się nie widzieli. Ale, bez żadnych tłumaczeń,  to i tak gdzieś tam w Polsce się namierzymy. :lol:

I szacun dla Wici@Stefana, który, nie będąc w pełnej formie, zawitał do Nas wraz z Dorcią, i pogadał, fotki porobił i na duchu Nas podniósł.Przepraszam, Wicia, iż nie wspomnieliśmy o Tobie. Upał wypalił mi część mózgu, odpowiedzialną za pamięć. Cieszę się, iż mogłem Was zobaczyć wraz z Rafką. Dużo zdrowia, Witeczku!!!

Edytowane przez Novis
  • Like 3