Skocz do zawartości

Spotkanie nad Bugiem

bartsiedlce

Rekomendowane odpowiedzi

I ja się zamelduję. O której w piątek zjazd,ja wpadnę po robocie około 19. Spłyne Bugiem ponieważ po mojej stronie jest problem z wodowaniem.

Wpadam w sobotę 4 lipca, czyli miejscówa bliżej plaży w Borsukach tam przy zakręcie ? Jak tak to tam bym się zwodował.

Edytowane przez BOSMAN 76
  • Like 1

Miejscówka miała być na łące ale doszedłęm do wniosku że chyba należy się odrobina cienia szczególnie że ma być upał. Miejscówka przesunięta o 200m między drzewa przy starej rozmytej kamiennej główce. Przy niskim stanie wody było tam 1,8-2m a teraz cholera wie, jeszcze nie byłem w tamtym miejscu, może do piątku pójdę na ryby to sprawdzę.

Woda Okręgu w Białej Podlaskiej - http://www.pzw.org.pl/bialapodlaska/cms/12029/zezwolenie_okresowe_na_2015r

Piter, niestety, nalewek nie robię od 3 lat. Mam jakiegoś dziwoląga w gąsiorku, aż boję się otworzyć. Może jednak za Twoją namową zarydzykuję.  :unsure:

Kupię pieczywo i możemy jeść przez cały pobyt.

Jest to dobre rozwiązanie bo wbrew temu co myślałem na wsi pieczywo jest .............. dużo gorsze niż w mojej ulubionej piekarni w W-wie. Faktem jest że jest 2x tańsze ale ja wożę z miasta na wieś. Drewno na ognisko się znajdzie. Nie będę czarował że wody do kolan a ryb do ch......... . Znaczy wody faktycznie do kolan :unsure: ale z rybami :( . Pod brzegiem w najgłębszych miejscach w porywach 1,5-1,7m na środku do ......metra.

Jest to dobre rozwiązanie bo wbrew temu co myślałem na wsi pieczywo jest .............. dużo gorsze niż w mojej ulubionej piekarni w W-wie. Faktem jest że jest 2x tańsze ale ja wożę z miasta na wieś. Drewno na ognisko się znajdzie. Nie będę czarował że wody do kolan a ryb do ch......... . Znaczy wody faktycznie do kolan :unsure: ale z rybami :( . Pod brzegiem w najgłębszych miejscach w porywach 1,5-1,7m na środku do ......metra.

To i tak głebia w porównaniu do Warty....tam to jest jakaś masakra, wody do kolan, w miejscach gdzie w zeszłym roku łowiłem jazie zostało moze ze 40 cm wody

Nie ukrywam, że połowić trochę chciałem jak pojadę, a i w Bugu wody mało i słońca mam dość po dzisiejszym Zegrzu :mellow:

Odpuszczam, może nadarzy się lepsza aura i warunki na spotkanie.

Nie rób mi tego. Myślałem, że posiedzimy, pogwarzymy...

Wysłane z mojego ZP980+ przy użyciu Tapatalka

Na jaki temat? Spotkać się zawsze warto, bez względu na stan wody i pogodę.

Nie pękaj Olo.  ;)

Olo, a kto tu jedzie na ryby :P . Nie będę łgał ale jest bryndza ale wczoraj wieczorem coś zauważyłem. Tak jak wcześniej pisałem nie widać życia w Bugu ale po 21:00 to życie się objawia i to nie tylko bobry i norki ale i ryby. Niezły wir coś zrobiło, na starej główce chyba klenie ganiały drobnice, coś chyba okoń ciągało za gumę.

Wydygało widzę sporo osób. Wstyd, chłopaki, upał i namioty Was przeraziły? Ja tak jeżdżę od lat, a młodzieniaszkiem już nie jestem. No cóż, stara gwardia nie zawiodła. Wyjeżdżamy z Hubertusem o 3 rano. Darek w porze śniadaniowej będziemy ku Tobie zmierzać. Niezdecydowani, dzida i naprzód. Opowieści Bartka o Jego wyprawach przy ognisku - bezcenne. Wędkować spróbujemy nocą, albo z wieczora.Olo, zawiodłeś mnie :(