Skocz do zawartości

Team Dragon, Nano Lite, Moderate? jaź/kleń, rzeka

tobiasz92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam już dłuższy czas kijka pod jazia/klenia na rzeke.

Będe łowił z łodzi na rzece Warcie głównie woblerki do 4cm i obrotówki 0-1.

Kijki które mnie interesują mają takie same długości i CW

2,45 i 3-14g

Miał może ktoś z was jakiś z tych kijów w ręce? Niestety u siebie nie mam możliwości sprowadzenia wszystkich do "obmacania" i muszę się zdecydować na konkret.

I czy długość 2,45 będzie odpowiednia?

Proszę o radę

Pozdrawiam

Edytowane przez tobiasz92

Hej! Posiadam Team Dragona 2,75 i 3-14g. i powiem szczerze, wg. mnie jest to idealny kijaszek na klenie i jazie, małymi przynętami rzucasz dalej niż innymi kijkami, super trzyma rybę i radzi sobie z większymi przyłowami typu Boleń i Szczupak. Musze nawet przyznać że przez jeden sezon pokochałem łapanie tym kijem właśnie pajki, ale przeszło mi bo troszke go skatowałem i teraz jest już tylko kleniowo jaziowym wyborem, gdybym miał dwa takie, jeden na milion procent służył by do finezyjnego łapania Szczupaków, ale to już moje zboczenie :D

• Like 1

witam co do dragona Nano Lite to miałem przyjemność pomachać nim w sklepie i byłem pod ogromnym wrażeniem,kij super wykonany i bardzo leciutki,jego cena wynosiła ok.500zł,odpuściłem sobie go poniewaz potrzebowałem kija co najmniej 2,70m bo łowie klenio-jazie z brzegu,a te dragony są 2,45,moim zdaniem byłbyś z tego zakupu zadowolony,a co do team dragonów to Ci nic nie podpowiem bo niemam żadnego z tych modeli,pozdro

• Like 1