Robert Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Jeśli ktoś miał takie rozwiązanie jak na fotce, będę wdzięczy za opinię, (wygoda trwałość...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Ja mam taka rekojesc w swoim kiju . Bardzo wygodna i praktyczna, zdecydowalem sie na taka, bo zwykly DPS nigdy mi nie lezal, zbyt mala srednice ma. Ta jest idealna do dloni i bardzo wygodna w wedkowaniu, szczerze polecam Pozdrawiam, Rafal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Dzięki, wygląda mi na taki jak opisałeś. Kupie se 3 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Co do markowych wkładów cyrkonowych to odpowiadają one twardością i trwałością np. alconitom od Fuji.Ja mam zamontowane w 2 wędkach CTS przelotki ALPS-a o nazwie S-6, to bardzo lekkie zbrojenie i odpowiednie jeżeli chcemy wyciągnąć z blanku maximum a nie chcemy drenować kieszeni :)Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Może to głupie, ale spodobał mi się ich kolor Pytam aby się nie wrąbać. Są minimalnie tańsze od Alconitów. Jak mi zbrojmistrz nie będzie ich wybijał z głowy to też se kupie 3 komplety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Pod cobalcik CTS-a jak znalazł ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Ano do CTS-ów planuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 I do Tournamenta by zapasiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Ja bym wzial gold cermety <_< , troche wysilku w przecieranie trzeba by wlozyc..ale ten blysk po przetarciu. O tych kolorowych niewiele wiem...kupilem kiedys w tym kolorze jakies takie inne-Ammerican Tackle ale bez rewelacji. Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale uchwyty typu DPS sa oferowane w rozych wielkosciach/srednicach..najmniejszy jaki widzialem to 16...najwiekszy jak mi sie zdaje to 24.W razie czego jest jeszzce wersja heavy (DPSH) i one sa produkowane do wielkosci bodajze 26, przy czym 22 jest najwiekszym, rozsadnym, jaki mozna wziac do lowienia ciezkiego srodladowego. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 W sklepie w którym planuje zakup jest 3 uchwyty różniące się tylko kolorem nakrętki. W środku mają 15 mm do tego jest korek, też jeden pasujący, 13 mm w środku, 29 mm na zewnątrz. Blank ma na końcu 14 mm. Wygląda, że się nadaje, grubszy korek mi pasuje jak nie wiem co. Gold Cermety to była by niepotrzebna inwestycja. Pomijam „problem” twardości. Przy blanku który mam zrobić waga przelotek nie ma znaczenia. Wysłałem zapytanie o 2 inne delikatniejsze blanki CTS. Przy nich rozważę lżejsze przelotki. Nie wiem gdzie kupić u nas takie cyrkony. Ja zmówię u Jankesów bo muszę kupić komponenty do 3 blanków. Ponad to nie widzę tego co chce u nas, o cenach nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 http://www.fishpacbay.com/products/guides-tops/fly-guides.ht mlJest w czym pogrzebać ..http://www.guidesnblanks.com/index.phpTu też niemało suppliesów .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Ja kombinowałem jak Sławek i ze strony Pacyfica trafiłem na taki malutki sklepik http://www.acidrod.com/zirconia_guides.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Do jakich wędek (przynęt / ryb) będą te rękojeści założone?Ciekawi mnie przenikanie brań przez taką konstrukcję uchwytu, ma to znaczenie ? Może ktoś ma spostrzeżenia w tej materii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Skąd masz te dane? Wyczytałem tam, że kalkulują indywidualnie dla każdego zamówienia. Nie robiłem symulacji zakupu. Jeśli kupie to wyślę przez Poloneza. Nie spieszy mi się. Wyjdzie około 24$. Ostatnio kupiłem kilka drobiazgów w Niemczech i przesyłka za byle co to tak lekko 22 € Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Moim zdaniem warto trzymac sie duzych sklepow, gdzie jest duzy obrot. Co prawda, zarowno w http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/Guides;jsessionid=0a 010b441f43adedb4c3f4964141961cff5527b19d38.e3eSbNyQc3mLe34Pa 38Ta38Lbhz0jak i w http://www.anglersworkshop.com/categories.aspx?catid=1816 slyszalem o szopkach z realizacja zamowienia. Druga rzecz to taka, ze z moich doswiadczen wynika, ze nie da sie postawic znaku = pomiedzy przelotkami Fuji a innymi przelotkami. Przelotki Fuji sa po prostu najlepsze, nie chodzi tu o jakosc ringu bo ten w zasadzie jest niescieralny ani o zbytnia chropowatosc - raczej nie poruszamy sie po wyrobach middle middle class a raczej o tzw. caloksztalt a to wychodzi np.podczas montazu. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Trzeba będzie policzyć. Jak kupuje więcej rzeczy i wszystko jest w USA tańsze. Niektóre uchwyty prawie o połowę. Total może różnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Do jakich wędek (przynęt / ryb) będą te rękojeści założone?Ciekawi mnie przenikanie brań przez taką konstrukcję uchwytu, ma to znaczenie ? Może ktoś ma spostrzeżenia w tej materii ? Do CTS 2,4 w jednym kawałku. Kij na poważne ryby CW 15 – 45g. Prawdopodobnie to do kolejnego CTS-a jednoczęściowych też 2,4 do 35g i kolejnego do 28. Pic z tym uchwytem polega na tym, ze nic nie gniecie dłoni od góry (gwint, pierścionki). Pod spodem już normalnie więc transmisja drgań, (bo to chyba chodził), będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Witam, Uchwyt widoczny na poczatku watku to wedle mojego stanu wiedzy Fuji VSS.Bardzo podoba mi sie ta konstrukcja. Mam ja w 1 wedce uzytkowanej do spiningu (ciezkiego), zamontowany tam to VSS w rozmiarze 17 malowany przez Matagi...Jestem bardzo zadowolony. Na ten rok planuje zlecenie budowy 1 lub 2 kijow spiningowych, na obu znajda sie uchwyty VSS, juz bez malunkow Matagi Odnosnie przelotek to sie nie wypowiem. Trzymam sie Fuji... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Tak, o to chodziło. Co do ryb, pytałem w sensie najczęściej spodziewanego rodzaju brań np. sandaczowe puknięcia w jiga..Mam jedną wędkę z podobnym uchwytem, jednak nie miałem porównania z tożsamym blankiem w innym uchwycie.Mój ma nieco małą średnicę - w miejscu gdzie wypada ramię stopki, 25mm szerokości.Może sobie zrobię z tego customa bo kijaszek wysłużony i zasłużony, a jak coś spieprzę, to tylko sentyment każe uronić łezkę Wygoda, ciepełko i niewygniatanie dłoni elementami uchwytu potwierdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Do jakich wędek (przynęt / ryb) będą te rękojeści założone?Ciekawi mnie przenikanie brań przez taką konstrukcję uchwytu, ma to znaczenie ? Może ktoś ma spostrzeżenia w tej materii ?Ja to mam w 20-funtowym kiju opisanym na 45g wyrzutu, glownie z mysla o troci kupiony, ale i sandacze i bolenie i szczupaki juz na Odrze lowil i nie narzekam na czulosc, wszystko jest tak jak nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Maynard, ja łowię wszystko co się rusza i na drzewo nie ucieka. A że, 85% to bolenie to fakt. Jakaś chemia jest między nami. Kocham te pyszczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi