DelTor0 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Malina te jigi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 kozacko zasuwają ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Cieszę się że się podobają, choć bardziej mają intrygować rybki To jeszcze pokażę ostatnio "popełnione" Big head - główka 3g na streamerowym haku #8Bohater filmiku z kolegą bez ogonka A teraz Koledzy mały Konkurs !!Dla autora trafnej odpowiedzi przewidziana jest nagroda w postaci 2 szt. robaczywych jigów w wybranym rodzaju/kolorystyce/gramaturzePytanie brzmi : Podczas kręcenia filmiku z pracy red jiga nieświadomie uwieczniłem podwodną faunę mojej rzeczki. Proszę podać z kim "spotkał" się red jig i jak dużo było podwodnych towarzyszy ?Miłego wypatrywania Ps. Odpowiedzi w wątku. Zabawa kończy się z chwilą gdy uzyskam prawidłową odpowiedź. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 To kiełże zwane dalej "kłódkami" zdaje się że 2szt. w 0,04 jeszcze coś miga ale to zdaje się zwykły paproch..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Naliczyłem 6 kiełży 2 w 0:06 i cztery w 0:16, w jednego nawet jig uderzył E: jednak jest ich tam 12 jeżeli nie można było edytować to przepraszam Edytowane 7 Maja 2015 przez pablo40404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 "Kłódkami " nazywane są larwy chruścika.To były faktycznie kiełże i było ich sporo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Grzesiu, masz połowicznie rację. To są kiełże. Natomiast kłódkami nazywa się całkiem inne "zwierze", czyli chruścika (Trichoptera). Inne nazwy to: klajduki, obszywki. Naliczyłem 7 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Grzesiu, masz połowicznie rację. To są kiełże. Natomiast kłódkami nazywa się całkiem inne "zwierze", czyli chruścika (Trichoptera). Inne nazwy to: klajduki, obszywki. Naliczyłem 7 sztuk. Ja znam właśnie kiełża jako kłódkę. Całe "smarkate" lata "plowaliśmy" na kłódki skryte pod kamieniami....Może ktoś kiedys coś przekręcił i tak zostało?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Ja naliczyłem 8 kiełży. Słysząc, że ktoś łowi na kłódki, wiedziałem że są to chruściki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Konkursik zakończony, otrzymałem dobrą odpowiedź od kolegi pablo40404 Tymi żyjątkami są faktycznie kiełże w ilości 11-12 sztuk Zapraszam kolegę na priv celem omówienia szczegółów nagrody Ps. W moich rejonach chruścika nazywa się kłódkami albo kłobukami. Nie wiedziałem że tyle kiełża jest w mojej rzecce- będę cześciej zakładał jego imitację śmigając z muchówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 "Ps. W moich rejonach chruścika nazywa się kłódkami albo kłobukami. Nie wiedziałem że tyle kiełża jest w mojej rzecce- będę cześciej zakładał jego imitację śmigając z muchówką :P" Kończąc wątek kłódkowy. to mea culpa. Janusz miałeś rację . U nas też chruścik jest nazywany kłódką. Chociaż mówię,mam takie wrażenie że mowa była właśnie o kiełżach,ktoś kiedyś wprowadził mnie w błąd i żyłem w niewiedzy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 W przerwach między kręceniem jigów udało się mi dokończyć muchowobki zamówione jakiś czas temu przez kolegę. Wersja spinningowa wielkości do 3cm około 1,5g z przeznaczeniem na klenio/jazie. Czekam Rafał na info czy Warciane rybki je polubiły 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) Między łowieniem coś tam się dalej kręci czarnuchy z celownikiem fluo na 2 oraz 3g główce hak 8 i 6zieleń zawsze "chodzi" double eyes jako obciążenie i stabilizacja przynęty. Edytowane 10 Października 2015 przez szymanek69 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) Nie tylko robactwo zamieszkuje nasze wody Imitacje głowaczy - mosiężne oczy + lameta na trzonku i można posyłać spinningiem ( haki 8 i 6 )Przeciwny biegun rozmiarówki : najmniejsze na 16 i 0,5g , większe na 12 i 14 1g. Maluchy w wścieklejszych kolorkach na mętne wody. Można bawić się białorybem. Edytowane 10 Października 2015 przez szymanek69 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Białorybowe mikrusy z zamówienia. Haki #16 i wolframowe główki 4,5mm. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Super przynęty Co powiesz na małe machniom ?? Bo jestem ciekawy jak pracuję te cacuszka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Dzięki Pisz na priv to sobie pogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Zalęgło się u mnie stadko insektów lecz mam obiecane że długo nie zagoszczą 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Tylko uważaj na robactwo Kawał dobrej roboty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Pstrągowe smakołyki na główkach wolframowych 4,5 mm / hak #8 bezzadziorowy 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Wczoraj doszło do mnie robactwo . Jestem pod wielkim wrażeniem Są genialne .. Jakość wykonania bajka !! Pstrągi i okonie mają przechlapane : D . Dzięki i Pozdrawiam !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Cieszę się że się podobają, choć przypaść do gustu mają rybkom Oby łowiły te najbardziej wybredne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Żeby nie wyjść z wprawy cos tam nakręcam na haczyk Białorybowe nimfki na haku #14 i wolframowej główce 4,5mm Klasyczne robactwo na hakach 12-10 główki 1,2g 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Wysłać dane do wysyłki :D ???? Są genialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Bez przesady Filip - ot takie z potrzeby i z radości kręcenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi