Skocz do zawartości

Dłubanina Szymanka

Rekomendowane odpowiedzi

Jarku,a czy to jakaś "kura domowa" zamówiła do wycierania kurzu ?

Widziałem ,jak kolega łowił czymś takim,no i powiem,że pięknie się prezentuje w wodzie...raczej jak szczupak jest w okolicy to do "tego" wyjdzie.

He he Piotrek nie wygląda na kurę domową  ;)  Opowiadał że szczupaki bardzo fajnie reagują na takowe wiewióry  :D

Jarek , robiłeś na stelażu swoim ? , czy na shanku? Jaka długość.                                                                                                                                                                                                    

Robiłem na swoim. Nie mając odpowiednio grubego musiałem skręcić drut jak do wkrętek. Te były koło 12-13 cm stelaż. 

Następne trochę zmodyfikuję dodając po skrzydełku z krętlikiem po obu bokach w okolicy środka korpusu.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Pełnia sezonu muchowego więc w większości takie wabiki "opuszczają" moje imadło. Kręcę na bieżąco to czego brakuje w pudełku lub co lata i skacze najczęściej.

Proste, szybkie w wykonaniu imitacje mrówek na hakach #16 - lipieniowo-jelcowy smakołyk  :) minimum materiałów : czarna nić, kogucik gizzly na jeżynkę i tułowik z piankowej maty pod komputer. Opcjonalnie można dodać skrzydełka z foli ochronnej od świetlówek  ;)

P6160718.jpg

• Like 9

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...