MARIUSZ 69 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Dzieje się w Twoim wątku ,bardzo fajne przynęty z przyjemnością będę obserwował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 A dziękuję za uznanie nie dzieje się tyle ile bym chciał, ale z doskoku coś tam wydłubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Muchowe wersje muchowobków - chciałem wykorzystać gotowe odnóża od skośnych majfrendów ale przy tak małych gabarytach przynęty za mocno zaburzają jej pracę także wzór w odstawkę "kiełżowaty " 1,5 cm jak najbardziej OK i jego będę się trzymał Pozostanie tylko obcięcie jednego grotu kotwiczki i można czekać na przelewowe łowy klenio-jaziowe 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 aj ładne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 No... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Świetne, pięknie oddają charakter podwodnych "żyjątek" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Jedne z ostatnich dla kolegi przed muchowym sezonem ( potem tylko muchi, muchi, muchi ) Trochę robactwa w różnych konfiguracjach wzorów i wagi 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Trzeba było dokręcić jakieś muchowobki przed mistrzostwami koła, żeby mieć co do wody wrzucić 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Uff ! Odkopałem wątek na powierzchnię Sezon szczupakowy na muchę w pełni to dokręciłem brakujące kolory do pudełka. Gabarytowo nieduże 10-15 cm ale na takim pokarmie pasą się moje przydomowe pajki 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Jarku, serdeczne dzięki za przesyłkę. Śliczne te Twoje muszkarskie przynęty spinningowe. Naprawdę masz pomysły, oko i rękę do tego, podziwiam Kilku z naszych tegorocznych "pisarzy" będzie miało okazję spróbować Twoich dzieł.Jeszcze raz dziękuję 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Wątek zakopany w czeluściach portalu, zdjęcia powcinało z hostu ehh! Fakt faktem niewiele kręciłem/dłubałem ostatnio ale nastał czas chwilowego odpoczynku od intensywnego wędkowania to coś tam pokaże Kolejny renesans mojego muchowania nastał więc pierzaki, futrzaki i różne dziwaki : Przegubowce, około 14cm sprawdzone w boju 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Niespodziewane zamówienia motywują do pracy i dodają chęci Set głównie przynęt pstrągowych na obecną porę, generalnie pod spina UL ( choć wykorzystanie "robactwa" w muchowaniu jak najbardziej ok ) w gramaturze od 0,8 g do około 1,8 g robactwo jigi 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Obecna sytuacja ( #zostanwdomu ) poniekąd wymusza aktywność "twórczą" Kręci się, dłubie zdecydowanie więcej, bo i czasu trochę więcej. Więc efekty działalności poniżej Szerokie spectrum przynęt - muchowe pianki, spiningowe muchowobki, jigi oraz koguciki. A wszystko po to by jak w końcu sezon "odpali" a "korona" odpuści niczego nie brakło.Z wędkarskim pozdrowieniem ! Zdrowotności ! 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Co innego zostaje - trzeba robić zapasy Dobrych i zdrowych Świąt oraz szybkiego powrotu nad wody ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Hej Jarek Pokażesz jakieś swoje mucho-wobki, które podczepiasz pod muchówkę? Czuję, że ten wibracyjny ruch otworzy moją nową wodę, tą trudną dla mnie - wiosenną porą. Generalnie to mi tylko skubią i ciężko coś zaciąć. Czuję, że jeśli dodam języczek z przodu i wibracyjny ruch - pokochają to I tak właśnie przypominałem sobie, że ty robiłeś coś takiego. Jednak zdjęcia poszły gdzieś w las. Dasz podpatrzeć ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) I tak właśnie przypominałem sobie, że ty robiłeś coś takiego. Jednak zdjęcia poszły gdzieś w las. Patrz dwa posty wyżej i na górze strony Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez peekol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Te pod muchówkę są tego formatu muszą być leciutkie żeby można było zapodać sznuremskuteczne też są mylarowe rybki z ogonkiem i "chiński narybek " z Ali lub też śierscio stream z sarny i streamek z twardego styropianu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Właśnie o to mi chodziło, dzięki. Bywało tak, że otwierały Ci wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Jak nie chcą żreć klasycznych much ( nie widzą, są mało aktywne itp ) to staram się pobudzić je takimi wynalazkami często z dobrym a momentami lepszym skutkiem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Tak czułem. Ostatnio tylko ganiam z muchówką i daję sobie rękę obciąć, że na spina miałbym lepsze wyniki. Bo tu mi tylko skubią czy odprowadzają. Pewnie to też kwestia moich mizernych muchowych umiejętności, no ale skoro można im pomóc, to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Spinningowe przygotowania do rozpoczęcia sezonu pstrągowegoKłaki z piórami na 2-3g główkach i elementem wabiącym w postaci wymiennego ogonka ???? Się zobaczy czy zadziała ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Muchowa choroba jak na razie przeważa na spiningiem więc wabiki w tym klimacie w większości przeważają Pływające streamerki pod okonie ( piankowe oczy powodują unoszenie się do powierzchni przy pauzie w prowadzeniu ) na haku #4 Linka musi być szybko tonąca by uzyskać ten efekt, choć nie omieszkam sprawdzić ich przy spiningu ( boczny trok albo drop shot ) Będą też bardziej wściekłe kolorki, bo wiadomo ... dla okonia odcieni nigdy za wiele 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi