LOLO Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Zgadzam się z Marcinem są odlotowe i dopracowane do perfekcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Aleksander " dolotowe" bardziej bo gdzieś tam trafiają w miejscówkę Perfekcyjne to nie bo mają trochę mankamentów ale i tak dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 "Zanęta wzdręgowa" na wolframowych 4,5 mm główkach wg. sugestii zamawiającego kolegi i z pewną modyfikacją wykonującego 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Jeszcze jedna prośba spełniona ;-) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Ostatnio dłubię w piance w oczekiwaniu na "suszenie" 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Widzę,że zbroisz się Jarku cały czas.Jak zwykle perfekcja w każdym calu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Wow pięknie się prezentują ,mistrzowskie wykonanie,nawet nie przypuszczałem że z kawałka pianki można zrobić takie cacka,gratuluję Koledze umiejętności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Bardzo miło zagląda się do tego wątku Fajna jest ta różnorodność no i widać pasję w tworzeniu, a to podstawa.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Dziękuję koledzy za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 mega efekt, perfekcyjna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Się kręci 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Tym razem coś na szybko dla łowców białorybu ale nie tylko. Często okonie masakrują nam ogonki paprochów, które potem wyrzucamy jako bezużyteczne.Od teraz nigdy - wędkarski recycling. Haczyk 12-10 , główka do wyboru ( wolfram 3 - 4,5 ) gumki kupne lub odzyskane z sciągacza naszych slipek igła z większym oczkiem, super glue i jakiś marker. Przynęta gotowa w 5 min. Skuteczność potwierdzona na wzdręgach, płotkach i okoniach zarówno UL jak i muchowych.Powodzenia w tworzeniu imitacji 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 zawsze zbieram, w odpowiednich rękach niektóre okaleczone potrafią być czasem łowniejsze niż te oryginalne z ogonem a takie to już bez dwóch zdań 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Tym razem w trochę innym temacie. Akcja pomocy dla Kuby Standery - upubliczniam żeby zwiększyć zasięg akcji. http://jerkbait.pl/topic/89525-na-pomoc-kubie-zbi%C3%B3rka-funduszy-na-proteze-po-amputacji-nogi/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Żeby nie spaść na ostatnie strony wątków autorskich Takie włochacze-kudłacze na sezon, użytkowa grupa. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Jarku narzędzia sprzedałeś,czy już tylko nad wodą spędzasz czas?Coś tu pusto ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Fakt trochę wątek zaniedbany zdjęciowo co nie oznacza że się leniłem. Miesiące letnie to faktycznie czas intensywnego łowienia szczególnie na muchę - jak nie teraz to kiedy? Więc dłubanina zeszła na plan dalszy choć ...Projekt ważka z wykorzystaniem łączników do sznura które walały się po chałupie Z drugiej strony jak zawsze muchowobki : red indian, white lady, yellow banana and disco boy - rodzinka kompletna Disco boys & girls porobiłem sobie więcej bo po primo - prosta i szybka konstrukcja ( stelaż,obciążenie,mylar, epoxy )secundo - podaję je muchówką, lubią je klenie oraz bolki z mojej Warty nie reagujące na klasyczne mokre.... i to by było na tyle w kwestii dłubania 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Mnie to się bardzo podobaja te wszelkiego rodzaju pierzaczki ...Ma kolega talenta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgadzam się z kolegą powyżej,talent jest i to na bardzo dużym poziomie,przynęty jak zawsze pierwsza klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Przeglądając wątek wywnioskowałem, że oprócz węży strażackich prawdopodobnie wszystkie materiały potrzebne do zrobienia much mam w mieszkaniu;)Zanim coś poleci do kubełka, to pięć razy oglądam:)Przynęty, jak zwykle klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Dzięki za dobre słowa Faktycznie wokół nas jest masę rzeczy które możemy zastosować do naszych wabików. Często brakuję tylko przebłysku i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Ważki zarąbiste. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 W mojej karierze wędkarskiej są to pierwsze pasiaki złowione sprzętem muchowym. Dawno o tym marzyłem i stało się Nie znaczy, że ma się super przynętę, ale trzeba jej nadać odpowiednią pracę, szybkość, kąt.Powoli załapuję O świcie pięknie zbierały głośno cmokając. Kilkanaście złowionych z kilkudziesięciu ataków:) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 O żeś mnie zaskoczył Okonie z powierzchni z użyciem mylarowej rybki i muchówki ! Brawo Jacek !! Takie rzeczy świadczą o kunszcie wędkarza Ps. Woda płynąca, kanał czy stojąca? Jak mniemam oksy atakowały narybek przy powierzchni? Tej wielkości poperek robił by robotę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Woda płynąca. Odrzański kanał.Sam jestem zaskoczony, bo tą rybkę zbierały, jak klenie owady. Trzeba było dobrać odpowiednie tempo smużenia do uciągu i zaczęły nagle z martwej wody wyłazić.Jedyna różnica, to te głośne okoniowe "klop" przy zbiórce. Klenie robią to ciszej.A popperek muchowy mam. Tylko nie potrafię jeszcze skutecznie takich rzeczy uruchomić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi