jaceen Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Jarku, nie czekałem do muchowego cieplejszego sezonu;)Bardzo uniwersalna przynęta. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Kolejna partia głowomuch ( ot tak na szybko nazwane ) się przygotowuje. Mam nadzieję "odpalić" je jeszcze przed mrozami Dobry patent W zeszłym roku przerobiłem kilka łamańców Jaxona, działają podobnie do Twoich głowomuch. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Jarku, nie czekałem do muchowego cieplejszego sezonu;)Bardzo uniwersalna przynęta. O popatrz nie pomyślałem o takim zastosowaniu Najważniejsze że coś łowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Też chyba pomyślę nad zrobieniem takiej główki bo parę much szczupakowych leży, a ostatnio jakoś nie po drodze z muchowaniem szczupakowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Mariaż spiningu i muchy trwa, choć w trochę innym rozmiarze. Muszę trochę pokombinować aby wydobyć agresywniejszą akcję główki bo mucha na podwójnej kotwicy #4 dość mocno ją stabilizuje. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Główkę zrób odwrotnie, czyli tam, gdzie zrobiłeś grzbiet daj obciążenie i zrób brzuszek, a tam, gdzie był brzuszek pomaluj na ciemno. Oczywiście oko i ster muszą znaleźć się w nowych, odpowiednich miejscach, ale przy tym samym kształcie korpusu uzyskasz dużo mocniejszą pracę. Oczywiście pomoże jak najniższe zamontowanie przedniego oczka, również przydatna będzie agrafka lub węzeł bezzaciskowy Rapali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Świetny pomysł na przynętę. Trochę na podobnym patencie jak Schwarzonker McTail , tylko z muchą zamiast silikonu. Praca słabsza, ale za to efekty wizualne znacznie lepsze. Ta przynęta zrobi robotę czuję dopiero w maju w grążelach. Wiosną to będzie killer. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Dzięki Janusz za sugestie Zrobię Twoją wersję, jak również zmodyfikuję ogólny kształt główki, rozmieszczenie obciążenia jak i wielkość steru. Zobaczymy która opcja okaże się najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Jak do tylnej kotwicy w woblerze przyklei się liść lub inne zielsko, to gaśnie praca. Przy takiej konstrukcji, ten dywan działa podobnie. Żeby wzbudzić agresywniejszą pracę, wyobrażam sobie o wiele szerszy/większy ster. Oczywiście, jeżeli jest potrzeba w takiej przynęcie uzyskać coś agresywniejszego. Oczko, tak jak Janusz wspomniał.Jeżeli mogę, to słowo do samych główek. Bardzo mi się podobają. Luz i swoboda niczym prof. Zin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Drużyna kusicieli kropkowanych zbójów na trąconą wodę - haki Gamakatsu F 11 nr 2 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Takie zwykłe, klasyczne jigi ( z podwójną kotwiczką ) zrobione na szybko celem uzupełnienia pudełka pstrągowego. Główka 3 g kotwiczka nr 6 ( zamiast pojedynczego haka ) 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Dokręciłem sobie jeszcze jeden wariant kolorystyczny 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akhenaton Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Dokręciłem sobie jeszcze jeden wariant kolorystyczny Witam, co to za pióra jeśli wolno spytać? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Najprawdopodobniej to siodłowe kury grizzly Keough - dostałem od kolegi po połówce kapki bez opakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Jeszcze jeden set jigowy o podobnych parametrach z kombinacją materiałów ( sztuczne futro, pierze, królicza sierść ) 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Czego używasz na korpus w głowaczach ? jeśli możesz zdradzić oczywiście Bo widzę trochę sierści z sarny przy główce, ale szukam czegoś tańszego niż zonker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 W tym przypadku są kupne zonkery królicze, ale używam również samodzielnie zrobione ( pocięte ) ze skórek lisich, tchórzofretek kupionych za groszę w ciuchlandach ( obecnie jest sezon na takie zakupy więc trzeba korzystać ???? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 ???? dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 W przerwie między kręceniem jigów i much na nadchodzący sezon wydłubałem do osobistego pudełka taki zestawik małych muchowobków - około 2,5 cm i 1 g gówniarze Na UL kijku powinny w miarę latać, a jak nie to 6/7 muchowy patyk pośle je tam gdzie jaśki i kleksy czekają żeby się z nimi zaznajomić 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Piękne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Ciekawie to wygląda A jak to pracuje? Można je np. spławiać z nurtem czy są tonące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Wszystkie muchowobki są tonące, o drobnej pracy, przeznaczone do obławiania przelewów, kamienistych prostek klasycznie wachlarzem po skosie i pod prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Właśnie przeglądałem Twój wątek od początku i znalazłem filmik z ich pracą. Fajnie się prezentują w wodzie. Myślę, że spodobały by się moim kleniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 13 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Dalej uzupełniam swoje pudełko - im bliżej pełni wiosny i lata nie będzie na to czasu 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Bardzo realistyczne dzieło,z pewnością nie raz będą zasysane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi