5384 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Cześć Ostatnio wpadła mi w łapki wędka taka jak na fotach poniżej.Niesamowicie czuły, szybki i lekki kijek.Może któryś z forumowiczów użytkuje takowe wędki? Na czyich blankach robią te Illexy? Słyszałem że na Lamigalsie ale info nie potwierdzone.Komponenty TOP. Fuji Torzite Titanium K oraz uchwyt fuji w malowaniu pearl Cena też nie mała bo coś około 1500 biletów NBP Pozdro Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez 5384 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Czesto właśnie w DE widzę te Illexy ale się nie zastanawialem kto i na czym je robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Czesto właśnie w DE widzę te Illexy ale się nie zastanawialem kto i na czym je robi. Łowiłeś/machałeś nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Przez chwilę machalem modelem Ashura lub cos w ten deseń. Kijek był jak skrojony pode mnie ale przekraczał budżet bo kosztował cos około 400e. Żadna ryba na niego nie padła wiec nie potrafię powiedzieć jak spisał by się w akcji. Generalnie samo czucie przynęt bajka. Więcej szczegółów nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Przez chwilę machalem modelem Ashura lub cos w ten deseń. Kijek był jak skrojony pode mnie ale przekraczał budżet bo kosztował cos około 400e. Żadna ryba na niego nie padła wiec nie potrafię powiedzieć jak spisał by się w akcji. Generalnie samo czucie przynęt bajka. Więcej szczegółów nie pamiętam. Dzięki Moje odczucie było podobne przy kilku machnięciach "na sucho" Znalazłem u Niemców Illexa Pepper Mocno drogi http://www.angelcenter-kassel.de/illex-ashura-pepper-s-2102-ml-akoya-pearl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Ktos w miedzyczasie mial stycznosc?Wedki mi sie strasznie podobaja, ale opisy sa lekko w moim przekonaniu rozjechane a ceny juz calkiem Porownywalem swojego st croixa panfish ul f (do 6g, 6lbs) do puppeteera (L F do 7g do 6lbs) i shimano poison adrena (L F do 10g i 6lbs).illex to niezla palka w porownaniu z reszta. na tych samych ustawieniach hamulca panfish sklada sie w parabole a w illexie ledwo 1/3 pracuje.Na stronie illexa informacje sa szczatkowe do 0. w necie nie znalazlem tez za duzo wie ktos cos wiecej? uzywal? jak z czuloscia i gubieniem okoni? bo cos mi sie wydaje, ze sa troszke za malo spolegliwe.jest jeszcze wersja ul, ale ona ma cw 5g a to jesli dobrze opisane ciupke malo.Mialem tez w rekach lake mastery, ale to 2 sklady i do tego chyba wklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjynsiorz Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 WĘDKA ILLEX NIGHT SHADOWS POWER FINESSE S 200 ML 200 CM 3,5-14GR ktos cos wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Ludzie skąd WY bierzecie Taaaaaakie wynalazki.....nie możecie kupić Robinsona, Mikado,Daiwy w ostatecznosci St kroix..........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Ludzie skąd WY bierzecie Taaaaaakie wynalazki.....nie możecie kupić Robinsona, Mikado,Daiwy w ostatecznosci St kroix..........?Nie rozumiem co w tym złego. Byłaby straszna nuda jakby wszyscy łowili na robinsony i dragony. Trzeba się cieszyć że jest wybór. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjynsiorz Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 (edytowane) No nie ma problemu, moge kupic z innej firmy tylko daj mi jakis konkret Potrzebuje jednoczesciowa wedke, max do 15g, tylko na sandacza w cenie podobnej do ww. Illexa. Lowie tylko na Turawie, glebokosc od 2 do 6 metrow na gumy, czasem na koguty Edytowane 12 Sierpnia 2020 przez Mjynsiorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 WĘDKA ILLEX NIGHT SHADOWS POWER FINESSE S 200 ML 200 CM 3,5-14GR ktos cos wie na ten temat? Mam na sklepie ILLEX Night Shadows Finesse S 200L (1,5-10g) i Wild & Docile S 2102ML-M (3,5-14g). Bardzo ładne wędki. Szybkie, komunikatywne. Bardzo podobne wędki to Gunki Chooten. Za to o 40 procent tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 No nie ma problemu, moge kupic z innej firmy tylko daj mi jakis konkret Potrzebuje jednoczesciowa wedke, max do 15g, tylko na sandacza w cenie podobnej do ww. Illexa. Lowie tylko na Turawie, glebokosc od 2 do 6 metrow na gumy, czasem na kogutyMoże rozejzyj się za Suzuki RXXF 14lb. Ktoś kilka dni temu wystawiał na naszej giełdzie. Pod zastosowania które opisales wydaje się być meega opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjynsiorz Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Bardzo podobne wędki to Gunki Chooten. Za to o 40 procent tańsze.Czyli Twoim zdaniem nie warto przeplacac za tego illexa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Czyli Twoim zdaniem nie warto przeplacac za tego illexa?Kup Gunki, żałował nie będziesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piokop7254 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Posiadam gunki i Illex Element Rider do 35gr Gunki w tym samym cw to jak porównać marca do syreny u kumpla w sklepie jest parę illex to są fenomenalne kije Kup Gunki, żałował nie będziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piokop7254 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Posiadam Gunki w cw 35gri Illex Element Rider do 35gr to porównanie merca do syreny Gunki nie może stanąć do illex u kolegi na sklepie jest kilka illex jestem zakochany w tych wędkach tylko ta cena ale bajka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Posiada ktoś może i używa wędki Illex Stream Master S-2002 ML? Szukam aktualnie tego modelu, nabyłem model krótszy S-1702 ML i jest rewelacyjny, a ciekaw jestem jak dłuższy model się zachowuje czy jest tak samo szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Francuska firma Illex nie jest producentem, a jedynie dystrybutorem sprzętu japońskiej firmy Jackall Bros, ale z logo Illex na Europę.Znakomite woblery i najwyższej jakości gumy wolałem kupować na Ebay we wschodniej Azji, bo zawsze były tańsze niż w Europie z logo Illex.Wędziska spinningowe z logo Jackall Bross, są także obecne na całym rynku wschodnio-azjatyckim. Zatem te z logo Illex zapewne też są tam produkowane.Pytanie jest tylko takie: czy to są takie same modele co na rynek azjatycki, tylko z logo Illex, czy na rynek europejski są przynajmniej w części specjalnie dedykowane modele? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Posiada ktoś może i używa wędki Illex Stream Master S-2002 ML? Szukam aktualnie tego modelu, nabyłem model krótszy S-1702 ML i jest rewelacyjny, a ciekaw jestem jak dłuższy model się zachowuje czy jest tak samo szybki Mateusz taki opis znalazłem, ale pewnie go już czytałeś https://www.naturabuy.fr/test-canne-stream-master-s-2002-ml-jerking-illex-essai-3707.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Użytkuje ktoś może model Illex the Artist Puppet Master i może coś więcej o nim powiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi