Skocz do zawartości

Pani Gienia, cos sie zmienia... czyli JDM pod strzechy

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie wiem czy mieliscie okazje widziec taka oto nowinke : 

http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/jdm.html

Shimano Europe wprowadza, w ograniczonym stopniu, oferte nazywana JDM.

A jak pieknie to opisuja ;)

Takich czasow dozylismy !

czyli Stella z DE teraz będzie jeszcze bardziej jak STELLA ;)

Stella jak Stella. Tam to juz wiele roznic nie ma (oczywiscie jesli nie mowimy o pewnych modelach Stelli dostepnych tylko na JDM).

Natomiast ciekawe jak potocza sie losy takich "Twin Power F cos " czy innych " Stradico - zabijakow". 

Bo jesliby weszly TP JDM i Biomaster JDM to markietingowcy na Europe beda mieli ciut wyzej zawieszona poprzeczke niz dotychczas ;)

• 2 tygodnie później...

mogę cie zapewnić ze ta Dialuna z chin jest lepsza od najlepszego kija shimano EU.

Od Lesatha tez? 

Tak abstrachujac- wszyscy i wszedzie pisza jak to JDM najlepszy, milion razy trwalszy od europejskich badziewiow to i Helmuty zechcialy miec u siebie w oficjalnej dystrybucji, jak jest popyt to i podaz sie znajdzie, tak dziala rynek, europejska mafia sprzetowa rece zaciera, wyzsza cena, wyzszy dochod, karuzela kreci sie dalej :) 

Od Lesatha tez? 

posiadałem 2st Lesatha fajne kijki, wymieniłem je na fireblood ładniejszy design oczywiście wedle gustu . Dialuna posiadam w castingu ,kopiłem z ciekawości czy długi kij  castingowy będzie mi leżał w łapie. Okazało się ze to super kijek wykonany perfekcyjnie pod każdym względem ,no i cena  28000yen czyli o wiele tańsza od   Lesatha . Jeśli miął bym wybierać która lepsza, to wybrał bym Dialuna bez zastanowienia ani sekundy. ;)                

Edytowane przez arturbukowski

posiadałem 2st Lesatha fajne kijki, wymieniłem je na fireblood ładniejszy design oczywiście wedle gustu . Dialuna posiadam w castingu ,kopiłem z ciekawości czy długi kij  castingowy będzie mi leżał w łapie. Okazało się ze to super kijek wykonany perfekcyjnie pod każdym względem ,no i cena  28000yen czyli o wiele tańsza od   Lesatha . Jeśli miął bym wybierać która lepsza, to wybrał bym Dialuna bez zastanowienia ani sekundy. ;)                

Jesli spodziewasz sie w Europie ceny za Dialune na poziomie 28000 JPY to...poczekasz na wyprzedaze ;)