arthrawn76 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Szukam w miarę taniego, ale pewnego sprzętu do łowienia łososi w rzece. Jaką długość kija? i cw oraz multik. Jestem początkującym w tej dziedzinie wędkarzem. Kij zamiennie byłby używany do łowienia szczupali na rzekach i jeziorach.Czy abu garcia blu max lub black max wchodzi w grę? łapię je w zestawie za 70 funtów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Multiki które wymieniłeś nie są złe ale mogą nie spełnić Twoich oczekiwań poszukaj abu revo s/sx pierwszej lub drugiej generacji co do kija moim zdaniem jak na początek długość do 213 cm co do CW niewiem jakimi wabikami chcesz łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Jeżeli Szweckie/Norweskie łososie to multik musi być solidny, okrąglaczek w sam raz lub niski minimum jw. Kijek sprawa indywidualna jeżeli chodzi o długość, zależy też od warunków, ale w Szwecji łowią dłuższymi, lepszy hol takiego łososia dużego, pewniejsza kontrola... Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Kij poszukaj marscasta - powinien byc ok Co do miltika to c3/4 revo s, sx stx tatula curado 201 itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthrawn76 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 łowić będę w Irlandii Północnej i Irlandii. Rzeczka ta nr 1 średnia, ale bogata w łososia oraz duże pstrągi. Będę łowić przynętami od 5 do 20 góra 30 gram. Jak wspomniałem będzie ten kij także używany do łowienia w tej samej rzeczce szczupaków. pytanie też istotne - plecionka czy żyłka... i dlaczego kij musi być krótki (jak dla mnie) około 210 cm? widziałem na ebayu bardzo dużo właśnie takich kijów, a mało o długości 270 cm. Czy dłuższym kijem będę dalej rzucać? czy niekoniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Jeśli duża rzeka to kij ok.3m/jak na Parsętę lub Słupię/średnia rzeka to kijek 2,70 wystarczy/dłuższy kij przy ciąganiu przy burcie lepiej się spisuje/C.w kija jest zależne jak chcesz łowić/ciężko,średnio/ale przedział w caście polecam do 1-1 1/2 oz/Preferuję plecionki/zaczepy i duże ryby/ale jak widzę będziesz łowić też pstrągi/no i tu plecionka może być za sztywna/Łowię na Daiwę/Samuraj/ i ABU/Suveran,Boron,Baltic/te kije na łosie i troty polecam.Mam też z niższej półki cenowej Berkleya/IM7/ do 3/4 oz.Curado 201 na duże ryby wystarczy/sprawdzony w bojach na Morrum i naszych rzekach/oraz okrąglaki ABU/tutaj duży wybór/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Kij poszukaj marscasta - powinien byc ok Co do miltika to c3/4 revo s, sx stx tatula curado 201 itpPoszukaj kijka o którym pisze kolega na prawdę fajny kijek miałem takiego tylko że skończyłem z połowami w rzece ale mogę go gorąco polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthrawn76 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 ah ten łosoś to mi będzie sen z powiek spędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi