Guzu Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 pytanie czy w ogóle będą chcieli... a Ty czym krecisz na co dzien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) A może to nie był ten sam egzemplarz. Może Kolega wcześniej kręcił innym. Mało to słyszy się o tym, że nawet Stelle są nie ten tego i wracają do fabryki, to, że można je odkupić i pchnąć dalej z większą ilością masła to inna inszość.Może właśnie Raven dostał taki wadliwy egzemplarz i ktoś nie kumaty położył go w gablotce. Jak się połapali to złożyli reklamację i dostali masło w maśle, a masło maślane wróci na rynek z drugiej ręki. Nie było mi dane kręcić Rarenium FB, ale FA nowym i nowym Vanquishem kręciłem w sklepie. Różnice są zauważalne dla chirurgicznych dłoni, dla normalnych... nie sądzą. To jak, który kołowrotek będzie się zachowywał pod obciążeniem, nad wodą, podczas holu będzie zapewne odróżniało kręciołka za 500 od tego za 1500. Z drugiej strony, ktoś napisał, że Rarka 2500 używa max do kilkunastu gram, a do ilu posiadacze Stelli czy Vańków używają swoich 2500? Do 10? Ciężej to przecież 4000 chodzą. Wygląda więc, że faktycznie Rarek lepszy od Stelki. Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez mdziam_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Panowie ludzka pomysłowość nie zna granic.. Kiedyś znajomy sprzedawca chciał mi wcisnąć używanego Twin Powera, który chodził jak traktor. Strasznie zdziwił mnie ten fakt - znajomy kupujący i dobry klient.. Gdy sprzedawca zobaczył moją minę zabrał młynek "zakręcił się" i przyniósł nowego - sprzedał mi go za połowę ceny mnie to już nic nie zdziwi... Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Z drugiej strony, ktoś napisał, że Rarka 2500 używa max do kilkunastu gram, a do ilu posiadacze Stelli czy Vańków używają swoich 2500? Do 10? Ciężej to przecież 4000 chodzą. Wygląda więc, że faktycznie Rarek lepszy od Stelki. ..ciekawy temat obciążania naszych kołowrotków.. bo o ile stellą 2500 z korby podbijesz gumisia średnio smukłego 3.27" na główce 15,6g z 5,7m na lince PE 1.1 13lb kijkiem to czy rarenium 2500 ten sam gumiś może być z premedytacją szarpany korbą w tych samych okolicznościach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Przeczytalem watek i sie zastanawiam jaki % piszacych jest aktywnymi wedkarzami. Niedlugo bez stetoskopu nie bedzie mozna pojsc do wedkarskiego bo przeciez trzeba sprawdzic czy model A szumi mniej niz B.Sprzet sam ryb nie lowi. To jest tylko dodatek. Nie sadze aby w polskich warunkach musial spelniac extremalne wymagania. Pomijam celowy polow duzych drapieznikow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Bartek, to było trochę ironiczne stwierdzenie odnośnie możliwości kołowrotków. Po prostu znam ich posiadaczy, którzy nazywając je mega power hi-end traktują je jak porcelanę. A do orki maja zaubery, slammery itp. Gdyby $$ nie stanowiły deficytu sam miałbym tylko Stelle i Vańki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 odgrzebuje temat, mam zamiar kupić rarka 4000 FB z przeznaczeniem na bolenie na wisłę, głównie łowie woblerami 7-8cm, guma 3 cale+12gr główna. Da radę przy takim łowieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 odgrzebuje temat, mam zamiar kupić rarka 4000 FB z przeznaczeniem na bolenie na wisłę, głównie łowie woblerami 7-8cm, guma 3 cale+12gr główna. Da radę przy takim łowieniu?Myślę, że spokojnie da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 tylko jak długo :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 tylko jak długo :)To zależy od wielu czynników...:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 tylko jak długo :)Nie ma co porównywać Rarka do Stelki bo to inna bajka. Mam 4000 fa od kilku lat pod Bolka i jeszcze pochodzi. To naprawdę mocne młynki za fajną kasę. Sam zastanawiam się nad kupnem kolejnej,tym razem FB 2500 pod pstrąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi