Skocz do zawartości

Shimano Rarenium ci4+ FB lepszy niż stella!?

dawek1

Rekomendowane odpowiedzi

A może to nie był ten sam egzemplarz. Może Kolega wcześniej kręcił innym. Mało to słyszy się o tym, że nawet Stelle są nie ten tego i wracają do fabryki, to, że można je odkupić i pchnąć dalej z większą ilością masła to inna inszość.

Może właśnie Raven dostał taki wadliwy egzemplarz i ktoś nie kumaty położył go w gablotce. Jak się połapali to złożyli reklamację i dostali masło w maśle, a masło maślane wróci na rynek z drugiej ręki.

Nie było mi dane kręcić Rarenium FB, ale FA nowym i nowym Vanquishem kręciłem w sklepie. Różnice są zauważalne dla chirurgicznych dłoni, dla normalnych... nie sądzą. To jak, który kołowrotek będzie się zachowywał pod obciążeniem, nad wodą, podczas holu będzie zapewne odróżniało kręciołka za 500 od tego za 1500.

Z drugiej strony, ktoś napisał, że Rarka 2500 używa max do kilkunastu gram, a do ilu posiadacze Stelli czy Vańków używają swoich 2500? Do 10? Ciężej to przecież 4000 chodzą. Wygląda więc, że faktycznie Rarek lepszy od Stelki.

Edytowane przez mdziam_78

Panowie ludzka pomysłowość nie zna granic..  Kiedyś znajomy sprzedawca chciał mi wcisnąć używanego Twin Powera, który chodził jak traktor. Strasznie zdziwił mnie ten fakt - znajomy kupujący i dobry klient.. Gdy sprzedawca zobaczył moją minę zabrał młynek  "zakręcił się" i przyniósł nowego - sprzedał mi go za połowę ceny   :blink:  mnie to już nic nie zdziwi...  :)

Edytowane przez tibhar

Z drugiej strony, ktoś napisał, że Rarka 2500 używa max do kilkunastu gram, a do ilu posiadacze Stelli czy Vańków używają swoich 2500? Do 10? Ciężej to przecież 4000 chodzą. Wygląda więc, że faktycznie Rarek lepszy od Stelki.

..ciekawy temat obciążania naszych kołowrotków.. bo o ile stellą 2500 z korby podbijesz gumisia średnio smukłego 3.27" na główce 15,6g z 5,7m na lince PE 1.1 13lb kijkiem to czy rarenium 2500 ten sam gumiś może być z premedytacją szarpany korbą w tych samych okolicznościach? :ph34r:

• Like 1

Przeczytalem watek i sie zastanawiam jaki % piszacych jest aktywnymi wedkarzami. Niedlugo bez stetoskopu nie bedzie mozna pojsc do wedkarskiego bo przeciez trzeba sprawdzic czy model A szumi mniej niz B.

Sprzet sam ryb nie lowi. To jest tylko dodatek. Nie sadze aby w polskich warunkach musial spelniac extremalne wymagania. Pomijam celowy polow duzych drapieznikow.

• Like 1

Bartek, to było trochę ironiczne stwierdzenie odnośnie możliwości kołowrotków. Po prostu znam ich posiadaczy, którzy nazywając je mega power hi-end traktują je jak porcelanę. A do orki maja zaubery, slammery itp. Gdyby $$ nie stanowiły deficytu sam miałbym tylko Stelle i Vańki.

• Like 2

• 11 miesięcy temu...

tylko jak długo :):)

Nie ma co porównywać Rarka do Stelki bo to inna bajka. Mam 4000 fa od kilku lat pod Bolka i jeszcze pochodzi. To naprawdę mocne młynki za fajną kasę. Sam zastanawiam się nad kupnem kolejnej,tym razem FB 2500 pod pstrąga.