francisco scaramanga Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 HejMam pytanko do bardziej zorientowanych, czy śruba 4 łopatkowa zamontowana fabrycznie w Hondzie z długą stopą będzie wolniejsza od 3 łopatkowej?Wydaje mi się, że ta 4 łopatkowa coś za mało prędkości daje. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Mam honde 15 i mialem podobne informacje i wrazenie. Zamienilem na 3 lopatkowa o minimalnie wiekszym lub tym samym skoku. Roznica minimalna w archiwum watek powinienes znalezc. Sprobowslbym kolejnej ale troche mi szkoda wywalic kolejnej kasy na nic. Chyba ze zaloze oryginal sprzedam solasa to moze ew sprobuje inny rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 A czy da się dopasować oryginał hondy 3 łopatkowe szybkie śmigło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandacz12 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Z tego co wiem śruby są o różnym skoku , a jeśli skok i średnica jest ta sama to im większa ilość łopat sprawność śruby spada niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Tu macie takie info w pigułce http://raksa.com.pl/webpage/wszystko-o-srubach-napedowych.html .I tu też http://www.sportiwoda.pl/index.php/option/content/task/view/id/105 . Większość odpowiedzi na pytania i dziwne teorie. Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez welpa1809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Miałem podobny problem.Zmieniłem na 9 1/4 x 10 1/2 poezja .na standardowej śrubie o wejściu w ślizg można pomażyć a na 3 łopatowej bajka. Też mam bonde 20. Tylko na 3 łopatowej dochodzi do max obrotów i następuje odcięcie.Optimum to 9 1/4 x 11 Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bobby0404 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 U mnie jest odwrotnie: na 4 łopatowej następowało odcięcie, na 3 łopatowej o większym skoku nie ma tego zjawiska. Łódka jest szybsza tzn. ma wyższą prędkość maks., ale w 2 osoby trudniej wchodzi w ślizg, a że pływam przeważnie sam więc mi to pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Mam hondę bf10 i oryginalnie miała czteropłatkową 9 1/4 x 9" i było słabo (śruba wydawała mi się jakaś mała) zmieniłem na trzyłopatkową 9 1/4 x 9 3/4" i jest bez porównania lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariog1974 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ramzes mam taki sam silnik.Podaj jakieś szczegóły.Mierzyłeś prędkośći obroty przed i po wymianie,przy czym masz ten silnik ponton czy łódka,jakiej firmy śruba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
francisco scaramanga
Hej
Mam pytanko do bardziej zorientowanych, czy śruba 4 łopatkowa zamontowana fabrycznie w Hondzie z długą stopą będzie wolniejsza od 3 łopatkowej?
Wydaje mi się, że ta 4 łopatkowa coś za mało prędkości daje. .
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi