malcz Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Artykuł rzeczywiście był i z tego co pamiętam "fajnie" sandaczy połowili na ujściu rzeki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtor Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Artykuł rzeczywiście był i z tego co pamiętam "fajnie" sandaczy połowili na ujściu rzeki... Cześć,Niestety artykułu nie mam. O rzece czytałem w kilku miejscach, to z niej do jeziora sandacz wchodzi po tarle.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Jezioro jest dość duże ???? mi osobiście bardzo przypadło do gustu. Jak jestem w SE zawsze jadę tam choć na jeden dzień (okno pogodowe) Najwięcej połowiliśmy sandaczy, max 65cm. troszkę szczupaków na płytkiej max 2m wodzie.Jest tam fajny przepis. Mianowicie należy zabrać pierwsze 10 sandaczy, chyba, że są większe niż 90cm? nie pamiętam już dokładnie.Widać, że Szwedzi chcą akurat na tym jeziorze wrócić do szczupaka. Małych sandaczy do 35cm jest tam od groma, jak białorybu ????Jak nie traficie w pogodę możecie nie połowić, mimo dużej łodzi, to jezioro gdzie nie widać drugiego brzegu (pn-pd) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najtek556 Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Cześć,Odkopię trochę temat. Ktoś się orientuje czy na jeziorze Bolmen są jakieś okresy ochronne ryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalsky Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Okresów ochronnych nie ma , ale są podane wymiary ochronne ryb. ifiske.se , odpowiedzią na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi