Skocz do zawartości
  • 0

Przystanie / wodowanie łódki okolice Trójmiasta

Bobby0404

Pytanie

Witam

Znacie może miejsca do zwodowanie łódki z przyczepy na Zatoce Gdańskiej? Przeszukałm internet i są jakieś ogólne informacje, a chodzi mi o praktyczne szczegóły czyli: gdzie najwygodniej, w jakich godzinach można, ile to kosztuje, dane kontaktowe, gdzie najlepiej zostawić samochód z przyczepą itp. Można to też podzielić biorąc pod uwagę gatunek łowionych ryb np. na troć polecam...., a na belonę.... lub wielkość wodowanej jednostki. Myślę, że takie informacje będą przydatne wielu użytkownikom forum, którzy nie mają doświadczenia w morskim łowieniu, a na forum znajdą się tacy, którzy już przetarli szlaki i zechcą się podzielić swoimi spostrzeżeniami.

Pozdrawiam

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W Sobieszewie koło Gdańska używają rampy starego promu , co prawda rampa zabezpieczona jest szlabanem  szlaban ale jest on otwarty a do zatoki masz jakieś 2 Km przez Górki Zach i Wsch

Tylko z autem kłopot. Przy szlabanie nie można, a po przeciwnej stronie zakaz ruchu. To że póki co, Misiaki nic nie robią, nie znaczy że nie zaczną i któregoś dnia nie posypią się mandaty

• 0

Witam

Nie wiem, czy w odpowiednim miejscu piszę, ale mam następujące pytanie.

W drugiej połowie kwietnia wybieram się do Trójmiasta i chciałbym przy okazji trochę powędkować w morzu (trocie, może śledzie, ew. belony). Znacie może namiary na przystanie gdzie mógłbym zwodować i bezpiecznie przetrzymać swoją łódź przez kilka dni, tydzień?

Dzięki.