Skocz do zawartości
  • 0

Rozmowa z Mickiem Brown – wywiad dla JERKBAIT.pl - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Mick Brown – niewątpliwie jego pasją jest łowienie szczupaków, dużych szczupaków. Wędkarz wszechstronny, łowiący wieloma metodami – spinning, mucha, żywiec oraz martwa rybka. Cały czas poszukujący optymalnych metod połowu tego najpopularniejsze w naszych europejskich wodach drapieżnika. Propagator akcji Catch and Release. Autor książek wędkarskich. Z wielką przyjemnością zapraszamy na wywiad z Mickiem.

Zapraszam serdecznie do lektury artykułu, wywiadu na naszej stronie. Tym razem o szczupakach z Mickiem Brownem.

Pozdrawiam

Remek

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

fakt pitt masz rację,ale jak wiadomo wiekszość użytkowników jest w posiadaniu przekłądni i szpulki a zapewne mniejszośc w posiadaniu PB szczupaka w skali 100cm+ tymbardziej z naszego podwórka,a tymbardziej zima gdzie,my siedzimy przed kompem,a Mick ciągnie pajka za pajkiem <_<

• 0

Rzeczywiście Mike jest niesamowity. Ryby w jego wykonaniu, no i to jak podchodzi do wędkarstwa - ręce same składają się do oklasków. Wszechstronny i skory do pomocy. Więcej takich wędkarzy tutaj w Polsce (również albo przede wszystkim). Kiedy byliśmy na zlocie w Irlandii widziałem Niemców łowiących na trupka. Spinningistów, miłośników jerków, bili skutecznością na głowę ale ... jednak wolę sztuczne przynęty :D Szczupak w dzwoneczkach - tego komentować nie trzeba, marzenie pewnie każdego muszkarza i łowcy szczupaków.

A co do polskich szczupaków - jeszcze są ... może nawet większe niż w UK, Niemczech ... a na pewno niż w Szwecji :D Tutaj mają warunki, tylko trzeba cieszyć się z ich łowienia i nie brać na kolację.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Remku,

Proszę, wczytaj się w Jego wypowiedzi jeszcze raz. Za pierwszym razem, jak czytałem ten wywiad w oryginale, też zadałem sobie to pytanie: Trupek, słyszałem, ale co to ma wspólnego z J.pl? I dopiero później zrozumiałem, że tą metodą też można wędkować aktywnie i selektywnie, a przede wszystkim nie kaleczyć ryb. To bardzo ważne.

Aktywność, skupienie, napięcie, akcja .... udany hol.

Myślę, że to Mick chciał mi przekazać. :unsure:

• 0

Czytałem dokładnie, trupek to trupek. Gdyby ten tekst napisał Pan Czesio z Dziećkowic byłby barbarzyńcą. Wypadło na znamienitego łowcę z Anglii - jest git. Zaczynamy pomału oswajać się z myślą, że przynęty naturalne są również skuteczne i dopuszczone do nowoczesnego wędkarstwa a sztuczne to tylko namiastka i alternatywa.

Prezentacja rybki z dna, podciąganie, podnoszenie i takie tam - to niedomówienie zawoalowane w tekście. Tak ja to odbieram. Chłopaki stosują nagminnie. W ten sposób wymiatają sumy i duże szczupaki. Czasami mają obce rejestracje...

Na trupka już nie łapię, historia sprzed 20 lat. Jednak czasami mnie kusi... Był bardzo, ale to bardzo skuteczny...

Nie jestem cynikiem, staram się tylko obiektywnie przedstawić swój punkt widzenia...

Dzisiaj łapię tylko na sztuczne i 99% wypuszczam...

Zapewne zaraz mi ktoś dokopie...

• 0

Takie teksty regularnie serwowane przez Pitta sprawiają , iż utrwalam w sobie jeszcze mocniejsze przekonanie , że lakierowane gazety które walają się po kioskach , balansują niebezpiecznie blisko makulatury ..

Z tym ich żałośnie usługowym , wysilonym profesjonalizmem który oferują ..

• 0

ja miałem okazje łowić nielegalnie na uklejkę(martwą)przy użyciu zestawu spinningowego,złowiłem kilka ryb,ale niepowaliło mnie to skutecznoscia w porównaniu z gumą ,(ale to w polsce było),a praktycznoscia to juz w ogole.zmiana uklejki po każdym braniu, nawet pistolety rozrywały ja,fakt było to latem i mrożona rybka szybko sie rozmrażała.

0dlany system dental+ołów ala Draszkowicz,spinnowanie ze spałwikiem jest bardziej upierdliwe ale ,dobrze mozna ustawic głebokosc,na tym moja przygoda z martwą rybką się konczy.

Mike napewno wie co robi i robi to dobrze.i za to mu chwała

• 0

Powiem jeszcze jedno, i pozostawię to bez komentarza. Byłem w Szwecji, na tym samym łowisku, prawie zawsze w tych samych kwaterach, których używali Koledzy ze Szwecji, i co znalazłem w zamrażarkach po ich wyjeździe: zamrożone ryby morskie. Teraz, po 8 wyjazdach wiem, to przynęta na szczupaka.

Nawet taką przynętą łowiąc aktywnie nie jest łatwo pokonać 100 cm. Wierzcie mi, to są wspaniałe ryby.!

Wielka szkoda, że nie są celem moich wypraw wędkarskich do Szwecji, wielka szkoda! :angry:

• 0

Remku,

Proszę, wczytaj się w Jego wypowiedzi jeszcze raz. Za pierwszym razem, jak czytałem ten wywiad w oryginale, też zadałem sobie to pytanie: Trupek, słyszałem, ale co to ma wspólnego z J.pl? I dopiero później zrozumiałem, że tą metodą też można wędkować aktywnie i selektywnie, a przede wszystkim nie kaleczyć ryb. To bardzo ważne.

Aktywność, skupienie, napięcie, akcja .... udany hol.

Myślę, że to Mick chciał mi przekazać. :unsure:

Kryst,

Zgodzę się z Tobą. Przywołany przeze mnie przykład z Irlandii, może źle, że tego nie napisałem, dokładnie obrazował aktywne łowienie trupkiem. Osobiście wolę przynęty sztuczne (osobiste preferencje nie mające żadnego związku z C&R i innymi ideologiami :D), a łowienie trupkiem uważam za ciekawe i bardzo skuteczne.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Pitrek super kawalek ,naprawde z przyjemnoscia czytalem .

Troche jak bym widzial Gorana (szweda z ktorym czesto polawiam) z ta roznica ze on prowadzi notatki z kazdej wyprawy juz od ponad 40 lat .To pozwala mu na rozszyfrowanie kodow ,poza tym od ponad 20 lat lowi tylko zebate zakraszajac czasem okonkiem .

Mozna sie jeszcze wiele nauczyc od Mick-e ,gosc robi to co lubi a ze kocha to co robi ..Zajebiscie to robi i daj panie nam chociaz kilka takich fajnych rybek roczniea bedzie git .

ps. kryst dobrzes sie pan spisal ( nie zapomnij wykupic zezwolenia na ten rok ,jak cos wal smialo )

pozdrawiam termos