Mosteque Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Ja w tym roku popsikam obficie Ultrathonem takie zwykłe pieluchy tetrowe. Jedną założę sobie na szyję jak luźny szalik, inne położę np. na udach, albo na nich usiądę. Mnie Ultrathon się sprawdził, ale nie lubię tego na skórze, dlatego zamierzam pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Ja z powodzeniem używam Repel 100, ale staram się smarować jak najrzadziej ( silnie toksyczny ). Prawie 97 % DEET.http://www.alloutdoor.co.uk/travel-accessories/insect-repellents/pyramid-repel-100-insect-repellent-60ml-clam-shell.htmMam jeszcze ten pomarańczowy z napisami tylko po angielsku i naklejką po polsku na tym. Teraz z tego co słyszałem, sprzedaż zakazana w Polsce.Komar podleci ale szybko ucieknie. Sprawdzone np. przy baciku jak mi komary zasłaniały koniec wędki Nie polecam stosowania na twarzy, puchnie nos i oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zawsze cierpiałem z powodu komarów. Wyjątkowo mnie gryzły a ja potem drapałem do żywego mięcha. Od czasu jak stosuje Repel 100 identyczny jak tutaj http://www.ebay.com/itm/Repel-100-Insect-Repellent-Pump-Spray-HG-94108-98-11-Deet-4-fl-oz-/131282831930?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e91110a3ato nawet nie słyszę ich bzyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Spróbuję ten repel 100 do psikania odzieży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Tylko uważaj na sztuczne materiały i plastik (szczególnie na żyłkę) - potrafi rozpuszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbrojarz Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Z powszechnie dostępnych, tanich sprawdza się też Bross Max, zawartość DEET 30%. Tyle, że szybko wyparowuje, ale na to znalazłem sposób. Mieszam go na dłoni z kremem Bross który ma chyba 10% DEET i tym się smaruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Właśnie miałem zasugerować, żeby te 100% DEET mieszać z jakimś tłustym kremem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi