BreederGoulda Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jakieś dwa tygodnie temu oglądałem seata ibize rok 2000, ma przejechane 60 tys autentyczne. Jezdzone tylko do kościoła w niedzielę i nad jezioro w lato. Niestety dziadek jest nieugięty i chce 11 500tys... Wyposażenie podstawowe Takie auto to dopiero skarbonka, jak zaczniesz tym jeździć codziennie i go docierać cięższym butem wszystko szybko się posypie. Niech trzyma, umrze, dzieci sprzedadzą za pół ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Ja ostatnio potrzebowałem 3 auto w rodzinie. Zmarł mój teść w Suwałkach i w związku z tym jego Merc poszedł na sprzedaż. A co robić jak na majówkę przyjadę i jadę na ryby a żona uziemiona. Czyli kupiłem samochód który w roku bedzie słuzył tylko z 10-20 dni. A resztę będzie stał. Trafiła mi się Almera z 2003 za 9000 zł od pierwszego właściciela. 120000 przebiegu. W środku jak nowa i przy tym full wypas. Klima automat , pełna elektryka i komp pokładowy.W samochodzie wszystkie szyby oryginalne i oponki zimowe w dobrym stanie z 2003 roku.Ale jako że ja lubię wszystko cycuś glancuś to na dzień dobry wydałem 1,5 tys. . Ale teraz mam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 U znajomego mechanika/sciagacza stoji Fiesta i Fusion -sciagane zza Odry. Interesują Cie auta na F? Bo jeszcze Grande Punto jedno moge sprawdzić.Ja sam mam w domu Grande Punto z gazem i do miasta ideal dla kobiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Mówicie, że nie da się już nic kupić za granica. Wymyślacie nie wiadomo co...Chyba, iż takim autem już wstyd się w Polsce poruszać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Mówicie, że nie da się już nic kupić za granica. Wymyślacie nie wiadomo co...Chyba, iż takim autem już wstyd się w Polsce poruszać... BMW - Będziesz Miał Wydatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 BMW - Będziesz Miał Wydatki. Jakie wydatki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) U znajomego mechanika/sciagacza stoji Fiesta i Fusion -sciagane zza Odry. Interesują Cie auta na F? Bo jeszcze Grande Punto jedno moge sprawdzić.Ja sam mam w domu Grande Punto z gazem i do miasta ideal dla kobiety.W zasadzie rozważam każde dobre auto w tej cenie....Zwłaszcza w naszych okolicach Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 To oczywiście tylko skrót, który daje pole do popisu płodnym twórcom, ale jednak porównując auto do konkurencji podobnej klasy jednak części są drogie Znaleźć na zachodzie auto nie jest trudno chociaż trudniej niż kilkanaście lat temu ze względu na wschodnie nacje liczniej uczestniczące w zaodrzańskich zakupach jednak rynek się kręci i Niemcy nadal tak jak kiedyś kupują nowe auta sprzedając stare, tutaj niewiele się zmieniło. Jadąc jednak na schade do berlina można dostać oczopląsu od ciekawych ofert, chociaż na jednym z komisów stałem przy furtce przed otwarciem w poniedziałek rano w towarzystwie kilkunastu wschodnich kolegów z lawetami i kto pierwszy ten lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam mały budżet bo samochód ma służyć do jeżdżenia z dziećmi do przedszkola Sprzedałbym wszystkie wędki by na taki cel mieć większy budżet. Chcesz dobry egzemplarz - trzeba się naszukać i zapłacić więcej niż za padaki z allegro, jak się sam nie znasz to popytaj ludzi o uczciwego sprowadzacza, są tacy. Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez R0BERT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Tomki, podałem jedynie jeden z dziesiątek przykładów .W Niemczech sytuacji nie znam chociaż, zaledwie 15 km mam do granicy.We Francji rowniez trzeba się nieco naszukać i wiadomo gwarancje na używane auto dostaniemy na trzy miesiące, co dalej ?...Jednak, znaleźć można a szukać trzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 https://www.facebook.com/pages/Okazje-od-handlarza/906278776083318 Polecam lekturę. Sprawa ze sprzedażą Audi z wypadku na autostradzie...masakra! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 https://www.facebook.com/pages/Okazje-od-handlarza/906278776083318 Polecam lekturę. Sprawa ze sprzedażą Audi z wypadku na autostradzie...masakra!Ktoś kupi i potem zginie podobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Salonowe Toyoty z używanych to bardzo pewne auta , tymi samochodami nie jeżdżą szybcy , młodzi i prawie martwi tylko normalni ludzie szukający poprawnego środka lokomocji - nic więcej.Osobiście zaproponuje jeszcze auta powindykacyjne i co ciekawe niektóre poflotowe - tak poflotowe o ile w dobrym stanie ja wolę takim jeździć niż wynalazkiem od Pana Henia czy promocją od Helmuta .Tylko z reguły ceny są sporo wyższe niż zakładane 7 tyś . , a dobrze zadbane egzemplarze jak to w życiu sporo droższe od zajeżdżonego truchła ...Mój typ na szybko - Yaris I , Corolla E11 - tak jestem tendencyjny Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Takie auto to dopiero skarbonka, jak zaczniesz tym jeździć codziennie i go docierać cięższym butem wszystko szybko się posypie. Niech trzyma, umrze, dzieci sprzedadzą za pół ceny.Na szczęście nie jest tak jak piszesz w każdym przypadku. Na szczęście da się kupić dobre auto w Polsce. Jest dużo przypadków masakrycznych, ale całkiem często daje się coś trafić. Uogólniasz mocno, wrzucasz wszystkich do jednego worka i mierzy jedna miarą. Nie warto. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Paradoksalnie, moja teściowa ma Mercedesa 190D. 1991 rok produkcji. Oryginalny przebieg 141 tys km. I w przyszłym roku będzie go sprzedawać. I co? Nie dowiary? Auto u niej od nowości :-). Nie bity. Jedna lekka rysa przez drzwi. Da się jak widać :-) Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Paradoksalnie, moja teściowa ma Mercedesa 190D. 1991 rok produkcji. Oryginalny przebieg 141 tys km. I w przyszłym roku będzie go sprzedawać. I co? Nie dowiary? Auto u niej od nowości :-). Nie bity. Jedna lekka rysa przez drzwi. Da się jak widać :-) Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu TapatalkaNie chciał bym go za darmo. Raz że stary, dwa że to nie to co 124 - milion kilometrów bez remontu, trzy że przez 24 lata taki przebieg to to auto przy normalnej jeździe (10 - 25 tyś rocznie) zaraz się posypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Ech... wszystko wiesz lepiej i masz najlepsze co.... Za dużo czytasz gazet pokroju Auto Świat i inne. Tomek, sorry za off top w twoim wątku. Nie mogę ci pomóc niestety, bo nic sensownego nie ma akurat na sprzedaż w mojej okolicy, co bym znał i mógł polecić. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Ech... wszystko wiesz lepiej i masz najlepsze co.... Za dużo czytasz gazet pokroju Auto Świat i inne. Nie czytam, wiem to z doświadczeń, wcale nie miłych. Ok ja tez wyłączam się z tematu bo niewiele nasza dyskusja wnosi by podpowiedzieć coś Tomkowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Tomek wyślę Ci numer telefonu na priv... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Jakie wydatki ?O wydatkach piszą tylko Ci, którzy nigdy BMW nie ujeżdżali z przyczyn tylko im wiadomych.BMW - Bardzo Mądry Wybór 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Spełnia tylko jeden warunek "pewne auto" ale może akurat rozważysz taką opcje http://otomoto.pl/oferta/audi-q5-ID4pa4jH.html#ea50ccd0e2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Tomek, Fiesta '03 silnik ,1,3 benzyna z klimą, generalnie dobrze wyposażona - 10kplnFusion '03 lub 0'4 silnik 1,25(?) benzyna- generalnie full wyposażenie z podgrzewaną szyba, chlodoznym schowkiem, zimowkami -13,5 kplnRaczej nie krecone, znana historia. Sciągał je czlowiek ktory sie na samochodach raczej zna, znam 2 osoby które brały auto od niega i sa bardzo zadowolone.Na miejscu dostepny kanał, mierniki lakieru i co tylko chchesz z wyposażenia warsztatu.Za płotem jedna z najbardziej restrykcyjnych stacji diagnostcznych w Rzeszowie-full sprawdzenie auta kosztuje chyba 100pln Jak budżet naciągniesz to dzwoń - 509-957-757.Powiem Ci co i jak więcej. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez Archanioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Jak kupowałem swoje pierwsze Corrado, to trafiłem na rzadką wersję kanadyjską. Wziąłem ją mimo zapuszczonego stanu za około 4 tyś złotych. Ważne że rarytas Dojechał jakoś do Olsztyna, ale dojechał. Na dzień dobry wyleciał silnik i zostały zrobione: - czapka zregenerowana,- panewki,- sprawdzenie wału,- płyny,- rozrząd,- regeneracja kompresora plus rozwiert,- kolektor w bandaż,- porting głowicy,- nowe wtryski, świece, przewody itd. Później zawias, gumy na poli, piaskowanie i malowanie sanek, wahaczy, regeneracja magla i jeszcze trochę.Dodam, że od razu wywaliłem prawie 7 tysięcy na "wymagane naprawy". Dałoby radę i za 3 tyś zrobić to ale na tanich częściach... Jakoś to jeździło, wiedziałem co mam itd. Jechało OK, przeszło przegląd o własnych siłach i na rolce wykazało 163 PS na silniku. Kwota nigdy się nie zwróci ;-) Później wywaliłem prawie 10k na koks do silnika. Silnik wybuchł po próbach z turbo czyli 10k poszło w pizdu Drugi Corr zjadł jeszcze więcej zielonych.... W listopadzie szukałem dupowoza. Kupiłem Chryslera z V6 pod maską ale wcześniej sporo się naszukałem. Niby nie bite ale lakier schodził płatami, szpary nie równe, szyby inne, niby robione to i tamto ale zawsze bez papierów. Trafiłem ok, ale teraz chce go sprzedać bo chce Volvo V40 T4 (chce szybkie kombi) i wystawiłem Chryslera za 5300 dokładnie opisując każdą wadę i nikt nie zadzwonił. Podejrzewam brak gazu za przyczynę ale jak ktoś szuka V6 i nie stać go na Pb to niech szuka SDI lub Tico na gaz. Cena obniżona ale nadal zero kontaktu Podsumowując: - w każdym aucie używanym coś trzeba "zrobić",- wywaliłem 30 tysi a odzyskałem 12 - nie inwestujcie w sportowe auta,- warto kupić auto porobione ale z papierami i fakturami.- nie tuningujcie samochodów - kupujcie auta z gazem,- kupujcie chodliwe auta bo rzadko spotykanych nie sprzedacie. P.S. Kupię Galanta V6 kombi, Volvo V40 T4 bądź Audi 80 Avant 2,8 V6! Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez Kamil_Be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Paradoksalnie, moja teściowa ma Mercedesa 190D. 1991 rok produkcji. Oryginalny przebieg 141 tys km. I w przyszłym roku będzie go sprzedawać. I co? Nie dowiary? Auto u niej od nowości :-). Nie bity. Jedna lekka rysa przez drzwi. Da się jak widać :-) Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu TapatalkaDaj znać jak teściowa będzie już sprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Miałem mietka 190E 1.8, silnik miał już z 400 tysi, jeździł na gazie ale kaleczył. Zawieszenie miał świetne, do tego tylny napęd, w zakrętach wymiatał. Chciałbym takiego ale prosto z fabryki, na tych częściach co kiedyś. Niestety, rozwaliłem go. Łezka poszła z oka jak się go pozbyłem.Teraz mam pierwsze auto z napędem na przód, nuda. Lać, jechać, nie przesadzać w zakrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi