Skocz do zawartości

Moze by tak glowatki sprobowac polowic jesienia nad Sanem, czyli jakis zlot by sie przydal.

Bujo

Rekomendowane odpowiedzi

na jesien to na gornym odcinku Sanu na spina juz sie nie połowi niestety

jak już to tylko do końca sierpnia o ile sie nie myle bo od września zakaz spiningowania

No tak, zostaje albo dół albo muchi.

Ewentualnie sierpień.

Edytowane przez Jozi

Michał miałem pomysł pstrągowy, ale główkowy mógłby być, jeszcze lipaski niezłe na Sanie są.

http://wedka.pl/webs/gruszka/

Jozi, to Gruszka jeszcze istnieje?

A zakaz spiningowania jest tylko od Hoczewki do mostu w Postołowie -poniżej już można.

http://www.pzw.org.pl/pzwkrosno/wiadomosci/105512/67/uchwala_nr_3102014_zarzadu_okregu_pzw_w_krosnie_z_dnia_29_pazdzi

Tak że na spining zostaje spory kawałek ciekawej wody.

Edytowane przez Archanioł

Jozi, to Gruszka jeszcze istnieje?

A zakaz spiningowania jest tylko od Hoczewki do mostu w Postołowie -poniżej już można.

http://www.pzw.org.pl/pzwkrosno/wiadomosci/105512/67/uchwala_nr_3102014_zarzadu_okregu_pzw_w_krosnie_z_dnia_29_pazdzi

Tak że na spining zostaje spory kawałek ciekawej wody.

Gruszka jest po przebudowie :) .Popatrz jaki gościniec nad Sanem w Lesku? Bajka :) .Stylowo i drewniano.

A czyli ok -bo juz sie bałem że cos przegapiłem .... Salamandra sie to teraz nazywa(?) I wyglada w środku jak pałac z dywanami i szablami na scianach. To na pewno nie jest dobre miejsce na zlot. http://salamandra-hotel.pl/

Jak cos to Gościniec - nawet mam gdzies zdjęcie w tej bani w ogródku ... z widokiem na oczkujace lipienie na Sanie(tylko troche mało miejsc),

http://www.gosciniec.bieszczady.pl/index.html

A jak nie to Gawra - dla mnie nr 1 jeżeli chodzi o noclegi/zloty nad Sanem. I bardzo lubia tam wedkarzy ...

Na ścianach maja koszulki z autografami uczestnikow Mistrzostw Świata w edkarstiwe muchowym i piekne płaskorzeźby lipieni. No i bardzo dobre jedzenie i tani browar.

http://gawra.bieszczady.pl/

Jakie tam głowatki, one już były :)

Bujo, zarzuć lipienie jako temat spotkania, w tym roku zaczynam z muchą, przybędę po nauki, choćby na kolanach ;)

Witam,

Nigdy nie lowilem na Sanie, nauczyciel bedzie ze mnie zaden, tam lowia na jakies pajeczyny i wedki przypominajace w przekroju zapalke, temat mi zupelnie nieznany i obcy, watpie bym sie odnalazl w czyms takim :( 

Realia glowatkowe sa takie ze raniutko pobudka by byc na wodzie godzine przed wschodem, ze 2-3 godziny lowienia, sniadanie, lipki, obiad, lipki, wieczor glowacice i wieczorem kolacja plus chlanie, rano od nowa i wtedy chlopcy sa odsiewani od meszczyzn-wedkarzy :) :) :) Mi tam pasuje taki podzial dnia :) 

Bujo

• Like 3

Witam,

Nigdy nie lowilem na Sanie, nauczyciel bedzie ze mnie zaden, tam lowia na jakies pajeczyny i wedki przypominajace w przekroju zapalke, temat mi zupelnie nieznany i obcy, watpie bym sie odnalazl w czyms takim :(

Realia glowatkowe sa takie ze raniutko pobudka by byc na wodzie godzine przed wschodem, ze 2-3 godziny lowienia, sniadanie, lipki, obiad, lipki, wieczor glowacice i wieczorem kolacja plus chlanie, rano od nowa i wtedy chlopcy sa odsiewani od meszczyzn-wedkarzy :) :) :) Mi tam pasuje taki podzial dnia :)

Bujo

ja sie na takie lowy piszę :)

Witam,

Bujo

Dobre lubie ekstremalne doznania ;)

Jak mnie kto pokieruje co to głowatka i jak się ją łowi to i ja wpadnę na integrację i przy okazji spróbować szczęścia :)

Panowie, super idea

Propozycja - festiwal Visiona nad Sanem. 18-20 września jakoś? 

Ja będę prawie na 100%, po festiwalu plan zawijać się na dalsze głowatki ;)

Jest zacna impreza, muchowe głowatki pod nosem, na korbowe wcale nie aż tak daleko.

Fajnie byłoby się spotkać

• Like 2

E tam, ja chce w Polsce zlowic, ponoc nie umiem w naszym kraju lowic to i wyczyn bedzie wiekszy, moze @Kielo wpadnie i nam pokaze o co chodzi to i polowimy wszyscy po pare sztuk, mowie o takich z metr lub wiecej :)

Eeee tam, to juz celuj w takie ponad 1.20m na minimum  ;)

Witam,

Wrzesien to nie za wczesnie na glowatki? Ja na prawde chce jakas dorwac by dopisac do bucket list :)

Bujo

Nie jest za w czesnie

w sumie to najlepiej w czerwcu jak jest upalnie albo w grudniu jak dobrze przymrozi :)

tą rybe trzeba wychodzić

nie mowie ze jest nie do zlowiena ale to tak jak by 6 w totka trafic :D

chociaż ja wiem ;)

w totka jeszcze nie wygrałem :)

• Like 2