Skocz do zawartości

SG Parabellum 2-12g 279 cm

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie rewelacja. Mam poprzedni model,ten który jest teraz w sklepach wydaje sie troche szybszym. Ja łowie malymi wobkami takimi ok1g ale najfajniej latają takie ok3. Próbowałem tez rzucać bezsterowcami ok10g-rzuty okej ale prowadzenie mało komfortowe. Co do rybek to raczej nie spadają. Ostatnio przyłowiłem szczupaka ok.55 cm i nie było żadnych problemów. Troche przydługi dolnik,pozatym polecam kijek do małych woblerow. Gumami nie łowiłem.

• Like 1

Super! A powiedz mi kolego, jakie wobki największe jest w stanie obsłużyć komfortowo? Jakąś piąteczkę dźwignie? Nie chodzi mi o deep runnery... :)
Edit; Racja. To może inaczej, jakimi największymi woblerkami kolega łowił i w jakim nurcie, z bezprzesadnym klękaniem szczytówki? :)
Tomasz zawsze czujny. :P

Edytowane przez Kuballa44

uciąg wody okreslam jako średni,łowiłem na rzece Wieprz i tak:

Salmo minow 7 cm- to była przesada dla tego kija

Rapala orginal 5 cm - spokojnie

Salmo Sting kolo 6 cm - dawało rade

Salmo Minow 5 cm z takim waskim sterem bez problemu

granice komfortu wyznaczyl Samlo Butcher 5 cm z klasycznym sterem. Wędka dała rade ale przy mocnym nurcie byloby juz słabo.

ogolnie smukle woblerki typu Rapala czy salmo sting daja rade 5cm a moze i ciut dluzsze,wazne by byl waski ster.

dzisiaj jak zwykle szukalem jazi i na tym kiju czuc juz pestke 17mm od Bryki.

mam nadzieje ze pomoglem.

• Like 1