Skocz do zawartości

Klub spinningowy - doświadczenia, pomysły itp.

Gość keri

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie prowadzę żadnego klubu spinningowego ale miałbym pytanie, w jakim celu mieliby pojawić się sponsorzy?

Pewnie żeby wyłożyć kasę na męczenie ryb na czymś tak idiotycznym jak rywalizacja kilkunastu k@#!%$#...  co myślą że ich wyczyn należy zakwalifikować jako sport. :angry:

Carlvan błyskotliwa teoria zapewne zbudowana na doświadczeniach, jednocześnie pytam, dlaczego mnie obrażasz nie znając mnie? .

Na naszych imprezach nie została zabita żadna ryba, wszystkie spotkania nad wodą są w zgodzie z c&r.

Edukujemy wędkarzy aby szanowali środowisko, wypuszczali wszystkie złowione ryby jak i oczywiście utrzymywali czystość na łowiskach.

Mam prośbę aby udział w dyskusji brali wędkarze którzy mają coś do powiedzenia, wiedzę i doświadczenie.

Edytowane przez keri

Ok tak jak kolega Sławek nie rozumiem po co wam sponsorzy ? Założyliście klub bo jesteście zapalonymi wędkarzami ok łowicie ryby bo to kochacie ok uczycie młodzież i starszych, że warto wypuszczać ryby super lecz ciągle nie rozumiem po co wam sponsorzy. Na pewno większość z was ma pracę więc sprzęt możecie kupić sobie sami przestańcie liczyć na darmochę u nas jeżeli są zawody trzeba zapłacić wpisowe i z tego są kupowane nagrody na następne zawody takie jest moje zdanie na ten temat pozdrawiam 

Edytowane przez Olsztyniak

Może warto byłoby zainteresować "miasto" jeśli wyjeżdżacie wspólnie lub macie w planach wyjazdy w Polskę lub Europę na większe imprezy. Moglibyście stworzyć mini projekt promocji miasta, regionu i zwrócić się z gotową propozycją do samorządu (biura promocji) i lokalnych animatorów turystyki, hoteli etc. Nie wiem czy w tej chwili są ale wiem że były na ten cel środki w tym z UE. Dobrze zmontowany projekt + powierzchnia reklamowa, na łódkach, koszulkach, czapeczkach, banerach które mogłyby gdzieś zaistnstnieć w trakcie imprez powinny zainteresować w jakimś stopniu reklamodawców (sposorów) lub biuro promocji regionu. 

Do pozyskania sponsorów potrzebna byłaby jakaś szersza inicjatywa, coś co można by zaoferować w zamian dlatego zapytałem w jakim celu sponsorzy, jakie są plany itd.

Edytowane przez Sławek.Sobolewski

Carlvan błyskotliwa teoria zapewne zbudowana na doświadczeniach, jednocześnie pytam, dlaczego mnie obrażasz nie znając mnie? .

Na naszych imprezach nie została zabita żadna ryba, wszystkie spotkania nad wodą są w zgodzie z c&r.

Edukujemy wędkarzy aby szanowali środowisko, wypuszczali wszystkie złowione ryby jak i oczywiście utrzymywali czystość na łowiskach.

Nie obrażam Cie bezpośrednio, mam takież zdanie o wszystkich którzy uważają że zawody wędkarskie są sportem. Poczytaj moje posty w innym temacie o zawodach wędkarskich, będziesz wiedział dlaczego mam takie zdanie. Jeśli wszystkie wasze spotkania są w zgodzie z C&R odpowiedz mi czy uwalniacie ryby bez ich ważenia, mierzenia, narażania na niedotlenienie byście mogli wyłonić zwycięzcę waszych rywalizacji? Prawdziwe "Złów i wypuść" to inaczej wyhacz rybę będącą w wodzie i pozwól jej żyć dalej bez narażania jej na wszystko o czym wspomniałem. Zawody jakie by nie były nie mają już nic wspólnego z C&R choć nie przeczę, że możecie starać się by ryby odpłynęły w najlepszej kondycji. Neguję tylko samą ideę zawodów jako rywalizacji sportowej bo sportem to nie jest.

• Like 1

powstał wątek o klubach http://jerkbait.pl/topic/56196-lista-klub%C3%B3w-spinningowychmuchowych/?hl=klubysa adresy stron, a tam kontakty, spróbuj bezpośrednio gdybyś tu nie znalazł odpowiedzi, a możesz tez trochę pomysłów "pożyczyć" z tego co opublikowane na stronach tych klubów

Sławek.Sobolewski dzięki za parę pomysłów.

wuran temat zawiera tylko listę klubów, zresztą naszego też. Tu chciałbym pogadać o szczegółach funkcjonowania, zależnościach.

Edytowane przez keri

Sławek dobrze pisze tak więc warto się tym zainteresować.

Zorientuj się w mieście (UM) bo może miasto rozpisuje jakieś konkursy. U nas w Lublinie UM ogłasza konkursy w różnych dziedzinach i napisanie wniosku o dotację nie jest aż takie skomplikowane. Co prawda nie korzystaliśmy jeszcze z tego jako klub spinningowy ale w drugim moim klubie sportowym już i owszem.  

Lista klubów na forum to już dużo. Są adresy stron a na nich namiary na członków i zarząd.

Zawsze można uderzyć bezpośrednio do nich.

Co prawda na arenie ogólnopolskiej jako klub się nie udzielamy ale znalezienie sponsora na jakąś imprezę lokalną nie jest większym problemem. 

Ja ze swoje strony chciałbym aby mój klub nawiązał jakąś współpracę z innym klub wędkarskim w celu wymiany doświadczeń i np. 1-2 do roku wspólnie organizować jakieś spotkanie rekreacyjno-szkoleniowe. 

Edytowane przez siatkaz