Zafascynowany Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Cze! Byłem ostatnio w Chińskim sklepie i zobaczyłem stoisko wędkarskie i woblery po 5zł sztuka. Pewnie jakis tantetny plastik, ale warto sprawdzić. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 kólka i kotwice do wymiany od razu, trafiają sie całkiem udane konstrukcje, czasem warto poeksperymentować a koszt niewielki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Ja raczej omijam.Rapale ,salmiaki i inne ledwo upycham a po za tym nie chcę psuć swojej kolekcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Tak zapytam gdzie te "nowe lepsze Rapale" sa teraz produkowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Kolego odbiegam trochę od tematu, kupiłem kiedyś opony chińskiej produkcji do ciężarówki i to był mój ostatni zakup ( 4000 tys w plecy ) wystrzegam się CHININY JAK ZARAZY . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Tak zapytam gdzie te "nowe lepsze Rapale" sa teraz produkowane? Ktore to sa te nowe i lepsze i co ma piernik do wiatraka nawet jesli czesc jest z Chin? Wobler ma spelniac kilka kryteriow zas porownywanie chlamu z chinskiego marketu do Rapali jest bardzo problematyczne. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Ja kiedys kupiłem na "Ruskim Targu" taki własnie niby tandetny Wobler,,, a sie okzał woblerem sezonu sęk w tym ze nigdzie takiego juz nie znalazłem.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Dobry Chińczyk nie jest zły... A dobry jest bo tani.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Ludzie psioczący na chińszczyznę często nie mają pojęcia ile tego towaru dziennie przewija im się przez ręce. Taka słodko kwaśna rzeczywistość. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Ludzie psioczący na chińszczyznę często nie mają pojęcia ile tego towaru dziennie przewija im się przez ręce. Taka słodko kwaśna rzeczywistość. Ładnie podsumowane To już za 15-16zł lepiej kupić jakiegoś jaxona holo select. Tanie i łowne chociaż ze słabym lakierem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zafascynowany Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Są też cykady Nawet fajne kolorki mają, gorzej, że nie moge sprawdzic jaki plastik bo zabraniaja otwierac chinole ... Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez Zafascynowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjuro Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Stosuje chinole kiedy łowię w zaczepach. Jak się urwie to tak nie boli a skuteczność nie najgorsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Moim zdaniem strata pieniędzy. Bez urazy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Strata przede wszystkim czasu bo gdy zamiast łowić będzie taki wobler wymagał testowania ustawiania jakiś dziwnych mykow żeby zaczął pracować to ja dziękuję za takie wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) To już za 15-16zł lepiej kupić jakiegoś jaxona holo select. Tanie i łowne chociaż ze słabym lakierem A myślisz że gdzie one są robione, wszystko z Jaxona robione jest w Chinach. Ja wolę kupić wobki od kolegów z jerka, którzy je robią. To że są droższe, owszem są ale kupuję to co chcę lub nawet własnego pomysłu konstrukcyjnego wobka czy malowania jakie chcę sobie życzę by ktoś wykonał. Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez CarIvan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Jednak chyba zamiast 3-4 chinoli kupić coś porządnego produkcji hand made. Zwróci się z nawiązką. Szczególnie jeśli nastawiasz się na wymagające rybki boleń, pstrąg trochę kleń. Szczupaka to mozna i na kapsel od piwa złapać jeśli dobrze uzbrojony i dociążony!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Bujo jesli chodzi o te "nowe lepsze" Rapale z Chin, to jesli chodzi o konstrukcje, mysl technologiczna to jak zawsze produkt najwyzszch lotow, bo ten proces odbywa sie w Finlandii natomiast "Chinska realizacja" procesu technologicznego ma daleko do perfekcji ,wypadajace stery po paru rzutach to norma w niektorych modelach ,Stare Finskie wobki raczej do dzis dnia smigaja chyba ,ze na zaczepie zostana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 A myślisz że gdzie one są robione, wszystko z Jaxona robione jest w Chinach. A czy ja napisałem że nie są robione w Chinach??? Po prostu lepiej kupić jaxona niż wydmuszkę z tworzywa za 5zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Większość jest z Chin. Ważne jest tylko jak firma zlecając produkcję przyłoży się do kontroli jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JL48 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Taśma jest jedna - od rana do południa np. rapala, po południu do 15 np. salmo, od 15 do 17 jaxon, potem robinson i reszta , a jak starczy czasu to z wieczora jakiś PING_pong miejscowy się ulepi i tak to wygląda z całym towarem z wielu dziedzin. Po drugie tam nie ma w zasadzie odrzutów produkcyjnych coś poszło nie tak jak rapala szła czy inna firmówka - żaden problem... zapakować w inne pudełka. Jest też tak, że co seria czy sezon to może to zupełnie inna fabryka trzepać - to się zwykle tłumaczy jako "ulepszyliśmy produkt" jeśli zmiany są bardzo widoczne, a jak zmiany małe to nic się nie mówi Ps. ktoś powie przesada, owszem czasami jest inaczej(jak firmie zależy i pilnuje ale to koszta spore) a czasami jest o wiele gorzej niż w tym opisie , kto nie wierzy to widocznie ostatnio przeoczył wpis dystrybutora polskiego na forum Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Stary Baca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjuro Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Mam jednego chinola, niestarannie zrobionego o tak dziwnej pracy w wodzie, że wyciągam go kiedy już na nic nie bierze i są sukcesy Brak precyzji i przypadek rodzi czasem perełki. Tak powstała penicylina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam jednego chinola, niestarannie zrobionego o tak dziwnej pracy w wodzie, że wyciągam go kiedy już na nic nie bierze i są sukcesy Brak precyzji i przypadek rodzi czasem perełki. Tak powstała penicylina Myślę że miliard chinoli potrafi wykonać jednego łownego woba o dziwnej pracy :-) Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez KLANAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Taśma jest jedna - od rana do południa np. rapala, po południu do 15 np. salmo, od 15 do 17 jaxon, potem robinson i reszta , a jak starczy czasu to z wieczora jakiś PING_pong miejscowy się ulepi i tak to wygląda z całym towarem z wielu dziedzin. Po drugie tam nie ma w zasadzie odrzutów produkcyjnych coś poszło nie tak jak rapala szła czy inna firmówka - żaden problem... zapakować w inne pudełka. Jest też tak, że co seria czy sezon to może to zupełnie inna fabryka trzepać - to się zwykle tłumaczy jako "ulepszyliśmy produkt" jeśli zmiany są bardzo widoczne, a jak zmiany małe to nic się nie mówi Ps. ktoś powie przesada, owszem czasami jest inaczej(jak firmie zależy i pilnuje ale to koszta spore) a czasami jest o wiele gorzej niż w tym opisie , kto nie wierzy to widocznie ostatnio przeoczył wpis dystrybutora polskiego na forum No ale na Salmo opakowaniu pisze "made in Poland", na Rapali chyba "made in Estonia". To gdzie sa te wobki robione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjuro Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Myślę że miliard chinoli potrafi wykonać jednego łownego woba o dziwnej pracy :-)Dlatego je czasem kupuje bo statystycznie jest duża szansa dostać jakąś niespodziankę.Specjalnie szukam jakiś cudaków A, te zwyczajne jak już wspomniałem stosuję w miejscach z dużą ilością zaczepów, bo to nie to samo jak urwać jakieś 2-3 dyszki, albo więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Sami specjalisci od technologii i procesów produkcji sie tu wypowiadają.... szkoda gadać.... Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Locutus85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi