Skocz do zawartości

Chińskie woblery

Zafascynowany

Rekomendowane odpowiedzi

To już za 15-16zł lepiej kupić jakiegoś jaxona holo select. Tanie i łowne chociaż ze słabym lakierem :)

A myślisz że gdzie one są robione, wszystko z Jaxona robione jest w Chinach. ;)

Ja wolę kupić wobki od kolegów z jerka, którzy je robią. To że są droższe, owszem są ale  kupuję to co chcę lub nawet własnego pomysłu konstrukcyjnego wobka czy malowania jakie chcę sobie życzę by ktoś wykonał. ;)

Edytowane przez CarIvan

Jednak chyba zamiast 3-4 chinoli kupić coś porządnego produkcji hand made. Zwróci się z nawiązką. Szczególnie jeśli nastawiasz się na wymagające rybki boleń, pstrąg trochę kleń. Szczupaka to mozna i na kapsel od piwa złapać jeśli dobrze uzbrojony i dociążony!!!

Bujo :)  jesli chodzi o te "nowe lepsze" Rapale z Chin, to jesli chodzi o konstrukcje, mysl technologiczna to jak zawsze produkt najwyzszch lotow, bo ten proces odbywa sie w Finlandii ;) natomiast "Chinska realizacja" procesu technologicznego ma daleko do perfekcji ,wypadajace stery po paru rzutach to norma w niektorych modelach ,Stare Finskie wobki raczej do dzis dnia smigaja ;) chyba ,ze na zaczepie zostana :D

• Like 1

Taśma jest jedna :)  - od rana do południa np. rapala, po południu do 15 np. salmo, od 15 do 17 jaxon, potem robinson i reszta :D , a jak starczy czasu to z wieczora jakiś PING_pong :D  miejscowy się ulepi i tak to wygląda z całym towarem z wielu dziedzin. Po drugie tam nie ma w zasadzie odrzutów produkcyjnych coś poszło nie tak jak rapala szła czy inna firmówka - żaden problem... :D zapakować w inne pudełka. Jest też tak, że co seria czy sezon to może to zupełnie inna fabryka trzepać - to się zwykle tłumaczy jako "ulepszyliśmy produkt" jeśli zmiany są bardzo widoczne, a jak zmiany małe to nic się nie mówi :D

Ps. ktoś powie przesada, owszem czasami jest inaczej(jak firmie zależy i pilnuje ale to koszta spore) a czasami jest o wiele gorzej niż w tym opisie :D , kto nie wierzy to widocznie ostatnio przeoczył wpis dystrybutora polskiego na forum :D

Edytowane przez Stary Baca

Mam jednego chinola, niestarannie zrobionego o tak dziwnej pracy w wodzie, że wyciągam go kiedy już na nic nie bierze i są sukcesy :)

Brak precyzji i przypadek rodzi czasem perełki. Tak powstała penicylina :D

Myślę że miliard chinoli potrafi wykonać jednego łownego woba o dziwnej pracy :-) Edytowane przez KLANAD

Taśma jest jedna :)  - od rana do południa np. rapala, po południu do 15 np. salmo, od 15 do 17 jaxon, potem robinson i reszta :D , a jak starczy czasu to z wieczora jakiś PING_pong :D  miejscowy się ulepi i tak to wygląda z całym towarem z wielu dziedzin. Po drugie tam nie ma w zasadzie odrzutów produkcyjnych coś poszło nie tak jak rapala szła czy inna firmówka - żaden problem... :D zapakować w inne pudełka. Jest też tak, że co seria czy sezon to może to zupełnie inna fabryka trzepać - to się zwykle tłumaczy jako "ulepszyliśmy produkt" jeśli zmiany są bardzo widoczne, a jak zmiany małe to nic się nie mówi :D

Ps. ktoś powie przesada, owszem czasami jest inaczej(jak firmie zależy i pilnuje ale to koszta spore) a czasami jest o wiele gorzej niż w tym opisie :D , kto nie wierzy to widocznie ostatnio przeoczył wpis dystrybutora polskiego na forum :D

No ale na Salmo opakowaniu pisze "made in Poland", na Rapali chyba "made in Estonia". To gdzie sa te wobki robione? 

Myślę że miliard chinoli potrafi wykonać jednego łownego woba o dziwnej pracy :-)

Dlatego je czasem kupuje bo statystycznie jest duża szansa dostać jakąś niespodziankę.Specjalnie szukam jakiś cudaków :) 

A, te zwyczajne jak już wspomniałem stosuję w miejscach z dużą ilością zaczepów,  bo to nie to samo jak urwać jakieś 2-3 dyszki, albo więcej :)

• Like 1