arturbukowski Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 ALPHAS AIR STREAM CUSTOM waga szpuli bez ŁOŻYSKA. ŁOŻYSKO waga CAŁKOWITA waga 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Wagi szpulek do multików Daiwy z łożyskami. Lekka z Chin do steez sv 6,3 Fabryczna do steez sv 6,3 Fabryczna do Morethan 8,1 sv tw. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 (edytowane) ALPHAS AIR STREAM CUSTOM waga szpuli bez ŁOŻYSKA IMG_7338.jpg. ŁOŻYSKO IMG_7339.jpg waga CAŁKOWITA waga IMG_7340.jpgDo kompletu waga szpuli alphas air stream custom z microball'ami (air bfs) Szpula ss air z z microball'ami (air bfs) I różnica w wadze łożysk do ss air Edytowane 19 Stycznia 2019 przez dreadknight 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Nigdy bym nie pomyślał, że na samych łożyskach może być taka różnica. Szok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 (edytowane) aldebaran bfs xg 16 - avail bez łożyska 16ALD15R aldebaran bfs xg 16 - avail bez łożyska 16ALD29R aldebaran bfs xg 12 - avail płytka z łożyskiem aldebaran bfs xg 12 - seria steez sv tw 1016 -seria z łożyskiem - tutaj jest linka 0,8PE 120m x8 rays studio z łożyskiem - zilion hslr type-R Edytowane 19 Stycznia 2019 przez dreadknight 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 @dreadknight mógłbyś coś napisać o wrażeniach z użytkowania aldebarana ze szpulką 16ALD15R? Magnesy także wymieniałeś na availowskie? Jak z tego lata w porównaniu do alphasa stream custom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Niestety nie mam aldebarana. Zdjęcie zapożyczone jak pamiętam z tackletour. Alphasa natomiast mam dopiero chwilę i nie był nad wodą jeszcze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Z tego co się zorientowałem, to magnesów się nie wymienia, tylko dokłada availowskie na te co są. Moja 16ald15r w wer wwa, także niedługo będę mógł co nieco o niej napisać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Niema co się sugerować masą łożyska, nie powinno się jego wagi w całości doliczać do wagi szpulki. Jeżeli chcemy znać masę którą mamy wprowadzić w ruch obrotowy należałoby odjąć masę bieżni zewnętrznej która przecież się nie obraca. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 (edytowane) Szpulka tuningowa do ABU Garcia Revo ALX Edytowane 9 Lutego 2019 przez M@rczysko 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Witam, leciutka, 32 mm Szkoda, że producenci podają tylko średnicę i czasami masę. Szkoda, że lecą w kulki i nie podają dodatkowo momentu bezwładności tzw. szpulki bez i wypełnionej linką. W zasadzie, z uwagi na zawieszenie tzw. szpulki na dwóch łożyskach oraz minimalne ustawienie hamulców, jej start i hamowanie zależą najwięcej od sumy momentów bezwładności obracających się elementów multiplikatora podczas rzutu i ciężaru wyrzutu przynęty. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 To byloby zbyt piekne... Jak w bajce... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 (edytowane) (…) z uwagi na zawieszenie tzw. szpulki na dwóch łożyskach oraz minimalne ustawienie hamulców, jej start i hamowanie zależą najwięcej od sumy momentów bezwładności obracających się elementów multiplikatora podczas rzutu i ciężaru wyrzutu przynęty. (…)Brzmi jak tytuł pracy habilitacyjnej... To byloby zbyt piekne... Jak w bajce...Dokładnie, za dużo by wymagać, nie wszyscy producenci wędzisk podają ich moc (lb), a cóż dopiero takich parametrów jak moment bezwładności... Edytowane 14 Lutego 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Witam, moment bezwładności, mr² liczą chyba niektórzy szczęśliwi wybrańcy już w szkołach średnich, przed maturą. ,...bajki są piękne i...usypiające. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Witam, początkowo nie kojarzyłem średnicy szpulki z komfortem w zarzucaniu lekkimi przynętami. Bardziej z masą. Po kupieniu szpulki od Megabassa raz dwa nauczyłem się, że szybki start i hamowanie samodzielnie opisuje tylko moment bezwładności Masa ale też jej oddalenie od ośki. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Gdyby kogoś interesowała ZPI BFC 930 pro. Waga na zdjęciu z łożyskiem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Gdyby kogoś interesowała ZPI BFC 930 pro. Waga na zdjęciu z łożyskiem Pokaz caly mlynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Pokaz caly mlynek Pokaże jak będzie kompletny :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Team Lew's Lite Speed Spool 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Witam, Zpi BFC930PRO do Revo LTZ/LZ 33 mm, a Team Lew's Lite Speed Spool LFS (lighter/faster/stronger) 34 mm. Poszukiwania najlżejszej i najwytrzymalszej szpulki multiplikatora to jak zabiegi Pana Twardowskiego czy Doktora Fausta Poniżej współczesna wersja starej bajki o sprytnym kowalu i strasznym diable https://www.youtube.com/watch?v=pu1UntEfbpk Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) Staram się ogarnąć Twój (@king) wpis, ale nie kumam o co chodziło autorowi, albo mam kiepski dzień, albo za stary jestem. Edytowane 19 Lutego 2019 przez M@rczysko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Witam, Zpi BFC930PRO do Revo LTZ/LZ 33 mm, a Team Lew's Lite Speed Spool LFS (lighter/faster/stronger) 34 mm. Poszukiwania najlżejszej i najwytrzymalszej szpulki multiplikatora to jak zabiegi Pana Twardowskiego czy Doktora Fausta Poniżej współczesna wersja starej bajki o sprytnym kowalu i strasznym diablehttps://www.youtube.com/watch?v=pu1UntEfbpkPozdrawiam To ja merytorycznie Jutubem na Jutuba https://www.youtube.com/watch?v=jxwSKOcm1mY 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) Bo o czym tu merytoryzować ...tak? TAK! Edytowane 19 Lutego 2019 przez BOB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 @dreadknight mógłbyś coś napisać o wrażeniach z użytkowania aldebarana ze szpulką 16ALD15R? Magnesy także wymieniałeś na availowskie? Jak z tego lata w porównaniu do alphasa stream custom?Ja dzisiaj właśnie testowałem 16ALD15R trzeba do niej dokupić dodatkowe magnesy które dodaje się do fabrycznych magnesów. Poza tym plug and play. Powiem tak nie było efektu wow ale ta szpiulka pozwala swobodnie obsługiwać małą gumę na główce 1g natomiast jeśli chodzi o odległości to jakoś specjalnie nie powala 1.5g leci na 20m a 2g na 25m można łowić ale sam jeszcze nie wiem czy jest wystarczające value for money bo z magnesami trzeba za nią wyłożyć 120usd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Ja dzisiaj właśnie testowałem 16ALD15R trzeba do niej dokupić dodatkowe magnesy które dodaje się do fabrycznych magnesów. Poza tym plug and play. Powiem tak nie było efektu wow ale ta szpiulka pozwala swobodnie obsługiwać małą gumę na główce 1g natomiast jeśli chodzi o odległości to jakoś specjalnie nie powala 1.5g leci na 20m a 2g na 25m można łowić ale sam jeszcze nie wiem czy jest wystarczające value for money bo z magnesami trzeba za nią wyłożyć 120usdO co chodzi z tym dodawaniem magnesow? Ile ich trzeba zeby wychamowac 1,5/2gr? Z tymi co sa oryginalnie nie dziala jak nalezy?Odleglosci o ktorych piszesz to niezle wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi