Rheinangler Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 (edytowane) Po dzisiejszym grzebaniu w necie, wymianie priv-ow, podpowiedziom Pawla i Zbyszka i jak zawsze milej rozmowy z Robertem moje mysli uciekly w kierunku nowego Steeza A II TW 2023 Ostatnimi silami zdrowego rozsadku nie zamowilem go od razu tylko przypomnialem sobie to co mowie kolegom w takich chwilach czyli " co ci we lbie gnije jak nie mozna pojechac na ryby" i patrzac gleboko w lustro zrobilem to samemu sobie,- zadzialalo .Najpierw lowisko i sprawdzian zalozen, jak nie wypala to pewnie wroce do tego pomyslu Edytowane 19 Lutego 2023 przez Rheinangler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 (edytowane) Po dzisiejszym grzebaniu w necie, wymianie priv-ow, podpowiedziom Pawla i Zbyszka i jak zawsze milej rozmowy z Robertem moje mysli uciekly w kierunku nowego Steeza A II TW 2023 Ostatnimi silami zdrowego rozsadku nie zamowilem go od razu tylko przypomnialem sobie to co mowie kolegom w takich chwilach czyli " co ci we lbie gnije jak nie mozna pojechac na ryby" i patrzac gleboko w lustro zrobilem to samemu sobie,- zadzialalo .Najpierw lowisko i sprawdzian zalozen, jak nie wypala to pewnie wroce do tego pomyslu Gotowy ! jeszcze chwile będzie się bronił, ale już przepadł Edytowane 19 Lutego 2023 przez Marcin Rafalski 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cubby Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Zima zawsze okrutnie potęguje zbieractwo, u was na tych saksach tyle lepiej, ze lowic możecie niemal cały rok 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 ... Arku, pozwolisz, że do Ciebie tak zwracam się bezpośrednio, trochę ,,czytamy" się na Tutejszym forum. Moja propozycja wynika z praktyki jak i jakości do ceny wymienionego sprzętu. Steez to ,,górna" półka ze stajni Daiwy. CT- ka dostaniesz ze 4 razy taniej i do nauki i typowego użytkowania jest to multiplikator w sam raz. W razie niepowodzenia sprzedasz, z małą stratą, jak już tu wielokrotnie Koledzy pisali... Co to samego CT, już jakiś czas temu napisałem, że u mnie jest to sprzęt ,,uncjowy", podobno może więcej, u mnie ma takie zastosowanie gramaturowe. U mnie z WS 1oz od ,,jedynek" @Heshera do najcięższych gum RH (tu już blank zaczyna uginać się pod obciążeniem). Multiplikatory Daiwa to inna filozofia i ,,bajka" niż Lew s, sama waga szpulek robi różnicę , jak zauważyłeś. Przynęty bezsterowe z takim zestawem latają świetnie. Co do czułości wypowiedział się już Kolega Profesor... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 (edytowane) Twoja propozycja Robert jest jak najbardziej trafna i wywazona, z cala pewnoscia,- ja nie mam przynajmniej watpliwosci, ze w kategorii zdroworosadkowej jest ona najbardziej optymalna.Problem lezy wlasnie w tym zdrowym rozsadku ktorego zaczyna mi brakowac Moze to taki spozniony kryzys wieku sredniego u mnie, albo strach przed dziaderstwem Edytowane 19 Lutego 2023 przez Rheinangler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 To tak jak z małżeństwem. Większość tych z rozsądku nie daje pełnej satysfakcji 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 To tak jak z małżeństwem. Większość tych z rozsądku nie daje pełnej satysfakcji Twórczo przetwarzam, proponując pominąć słowa tych z rozsądku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 ... Arku, ja już również zaczynam pozycjonować się w kategorii oldboy, peseloza, po prostu zmęczenie materii... Wracając do meritum, uważam CT za optymalną część do nauki obsługi i rzucania w szerszym zakresie wagowym przynęt. Tutaj już pracujesz z dociskiem szpuli i magnetykiem. Inaczej będziesz ustawił w przedziale poniżej 8-10 gramów, a inaczej +20. Niezależnie od zestawu wskazane jest technik rzutowych. Nie tylko typowe za ,,łba", rzuty bardziej horyzontalne, z krótkim załadowaniem, zależnym od możliwości miejsca, jak i z pod ,,siebie" uruchamiając całe przedramię z racji dłuższego dolnika. Masz materię do przemyśleń i do dzieła... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Twórczo przetwarzam, proponując pominąć słowa tych z rozsądku Przepraszam za zasmiecanie watku, ale jak by sie kiedys udalo jakies wspolne spotkanie to opowiem Wam o aryciekawej dyskusji jaka ostatnio mialem z moimi dwoma kompanami powerbuildingowych treningow.Wspaniale otwartymi dyskutantami byli Mustafa doskonale wyksztalcony muzulmanin z Maroka i Mona, niemka, szefowa duzego laboratorium medycznego bedaca poliamor-ystka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 (edytowane) . Edytowane 20 Lutego 2023 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) Chinska szpulka DIY pasujaca do Ziliona SV TW 10.0L i Ziliona TW HD czyli 34 mm srednicy.Na szpuli jest nawiniete 100m Varivasa PE 1. Pusta szpulka wazy 7,7g. Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez Rheinangler 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Aldebaran BFS 2022 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 (edytowane) Daiwa Steez A TW HLC Edytowane 8 Czerwca 2023 przez BOB 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 K.T.F. Kahen 28 mm (Steez/Alphas Air) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 K.T.F. Kahen 28 mm (Steez/Alphas Air) ktf 28mm.jpgJak ją obłowisz, to opisz proszę jak się sprawuje względem serii i roro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 (edytowane) Za wiele się nie spodziewam. Wiesz, że technicznie nie łowię, a wędziska do łowienia na lekko mam "specyficzne". Edytowane 24 Czerwca 2023 przez HaDe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Hubert z tego co widzę na foto to ten ktf jest cięższy od roro . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Hubert z tego co widzę na foto to ten ktf jest cięższy od roro .Są kłopoty z zakupem RORO. Udało mi się odkupić od jednego z kolegów, nabycie na "rynku" to miraż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Wiem dlatego szybciutko ją kupiłem jak się pojawiła na forum. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 (edytowane) KKR do Metanium 2020/2022 Edytowane 5 Lipca 2023 przez HaDe 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 KKR do Metanium 2020/2022 miet.jpgDaj znać jaka jakość wykonania i spasowania. No i jak nisko da się z nią zejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 Do jakości i spasowania nie mam zastrzeżeń. Montaż bloczków wymaga zaopatrzenia się w relanium i mikroskop, ale da się. Jak na moje wyobrażenie o wygodzie użytkowania, to przyzwoicie zaczyna rzucać od 3 g obciążenia + cokolwiek (tak, wiem THE REEL TEST rzucał lżejszymi przynętami ). Osobiście zakupiłem ją do zestawu sandaczowego na lekko. I tu sprawdza się znakomicie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Daiwa 21 Gekka Bijin Air TW PE Special. Waga jak widać z łożyskiem. Zgaduję, że na łożysku można urwać co najmniej gram, a może i więcej, ale to tylko zgadywanie. Może kiedyś to sprawdzę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczupakRzeczny Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Abu Garcia Zenon MG-X L Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi