Skocz do zawartości

Wagi szpulek

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Po dzisiejszym grzebaniu w necie, wymianie priv-ow, podpowiedziom Pawla i Zbyszka i jak zawsze milej rozmowy z Robertem moje mysli uciekly w kierunku  nowego Steeza A II TW 2023  :lol: 

Ostatnimi silami zdrowego rozsadku nie zamowilem go od razu tylko przypomnialem sobie to co mowie kolegom w takich chwilach czyli " co ci we lbie gnije jak nie mozna pojechac na ryby" i patrzac gleboko w lustro zrobilem to samemu sobie,- zadzialalo :lol:  :lol:  :lol: .

Najpierw lowisko i sprawdzian zalozen, jak nie wypala to pewnie wroce do tego pomyslu  ;)

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 2

Po dzisiejszym grzebaniu w necie, wymianie priv-ow, podpowiedziom Pawla i Zbyszka i jak zawsze milej rozmowy z Robertem moje mysli uciekly w kierunku  nowego Steeza A II TW 2023  :lol: 

Ostatnimi silami zdrowego rozsadku nie zamowilem go od razu tylko przypomnialem sobie to co mowie kolegom w takich chwilach czyli " co ci we lbie gnije jak nie mozna pojechac na ryby" i patrzac gleboko w lustro zrobilem to samemu sobie,- zadzialalo :lol:  :lol:  :lol: .

Najpierw lowisko i sprawdzian zalozen, jak nie wypala to pewnie wroce do tego pomyslu  ;)

Gotowy ! jeszcze chwile będzie się bronił, ale już przepadł  ;)  :)

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 6

... Arku, pozwolisz, że do Ciebie tak zwracam się bezpośrednio, trochę ,,czytamy" się na Tutejszym forum. Moja propozycja wynika z praktyki jak i jakości do ceny wymienionego sprzętu. Steez to ,,górna" półka ze stajni Daiwy. CT- ka dostaniesz ze 4 razy taniej i do nauki i typowego użytkowania jest to multiplikator w sam raz. W razie niepowodzenia sprzedasz, z małą stratą, jak już tu wielokrotnie Koledzy pisali... Co to samego CT, już jakiś czas temu napisałem, że u mnie jest to sprzęt ,,uncjowy", podobno może więcej, u mnie ma takie zastosowanie gramaturowe. U mnie z WS 1oz od ,,jedynek" @Heshera do najcięższych gum RH (tu już blank zaczyna uginać się pod obciążeniem). Multiplikatory Daiwa to inna filozofia i ,,bajka" niż Lew s, sama waga szpulek robi różnicę , jak zauważyłeś. Przynęty bezsterowe z takim zestawem latają świetnie. Co do czułości wypowiedział się już Kolega Profesor...

• Like 1

Twoja propozycja Robert jest jak najbardziej trafna i wywazona, z cala pewnoscia,- ja nie mam przynajmniej watpliwosci, ze w kategorii zdroworosadkowej jest ona najbardziej optymalna.

Problem lezy wlasnie w tym zdrowym rozsadku  ;) ktorego zaczyna mi brakowac  :lol:   Moze to taki spozniony kryzys wieku sredniego u mnie, albo strach przed dziaderstwem   :lol:

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 2

... Arku, ja już również zaczynam pozycjonować się w kategorii oldboy, peseloza, po prostu zmęczenie materii... ;)

Wracając do meritum, uważam CT za optymalną część do nauki obsługi i rzucania w szerszym zakresie wagowym przynęt. Tutaj już pracujesz z dociskiem szpuli i magnetykiem. Inaczej będziesz ustawił w przedziale poniżej 8-10 gramów, a inaczej +20. Niezależnie od zestawu wskazane jest  technik rzutowych. Nie tylko typowe za ,,łba", rzuty bardziej horyzontalne, z krótkim załadowaniem, zależnym od możliwości miejsca, jak i z pod ,,siebie" uruchamiając całe przedramię z racji dłuższego dolnika. Masz materię do przemyśleń i do dzieła...

• Like 1

Twórczo przetwarzam, proponując pominąć słowa tych z rozsądku :D

Przepraszam za zasmiecanie watku, ale jak by sie kiedys udalo jakies wspolne spotkanie to opowiem Wam o aryciekawej dyskusji jaka ostatnio mialem z moimi dwoma kompanami powerbuildingowych treningow.

Wspaniale otwartymi dyskutantami byli Mustafa doskonale wyksztalcony muzulmanin z Maroka i Mona, niemka, szefowa duzego laboratorium medycznego bedaca poliamor-ystka...

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Do jakości i spasowania nie mam zastrzeżeń. Montaż bloczków wymaga zaopatrzenia się w relanium i mikroskop, ale da się. Jak na moje wyobrażenie o wygodzie użytkowania, to przyzwoicie zaczyna rzucać od 3 g obciążenia + cokolwiek (tak, wiem THE REEL TEST rzucał lżejszymi przynętami ;)). Osobiście zakupiłem ją do zestawu sandaczowego na lekko. I tu sprawdza się znakomicie.

• Like 6

• 3 tygodnie później...