Skocz do zawartości

Wagi szpulek

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Czesc

Widze ze moj byly cukierek trafil teraz do Ciebie....gratuluje :)

Nie ma porownania miedzy avail a youmeya.

Czekam jak ocenisz youmeya, dla mnie komfort zaczynal sie z ta szpulka od 4gr. Avail rzucal od 2.

Z nielotami juz nie jest tak kolorowo.

Pozdrawiam

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Czesc

Widze ze moj byly cukierek trafil teraz do Ciebie....gratuluje :)

Nie ma porownania miedzy avail a youmeya.

Czekam jak ocenisz youmeya, dla mnie komfort zaczynal sie z ta szpulka od 4gr. Avail rzucal od 2.

Z nielotami juz nie jest tak kolorowo.

Pozdrawiam

Nie widzę zastosowania Yumei przy bardzo lekkich przynętach, bo nie mam takiej potrzeby. I myślę, że nie do takiego łowienia była projektowana. Ale do 4 g główki można podczepić cokolwiek i łowić totalnie bezstresowo. I nie ważne, czy wędzisko jest finezyjną 10-cio funtówką, czy na pierwszy rzut oka ordynarną jednouncjową 20-tką, bez względu czy się łowi z wiatrem, czy pod wiatr! Radochy i tak ma się po pachy. 

• Like 3

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Odebrałem wczoraj a dzisiaj pierwsze miłe zaskoczenie. Na szpulkę nawinąłem Shimano Kairiki 4X 0,06 (6Lb) ... 150m   :huh:   :)  I ciekawostka Porównałem wagi tuningowej , węglowej korby z Ali i oryginalnej aluminiowej

post-52107-0-69250000-1612379281_thumb.jpg

post-52107-0-09387000-1612379289_thumb.jpg

;)  :D

Edytowane przez BOB
  • Like 2

Spamer!   :P  Odejmij wagę knobów, nie będzie aż tak źle. Do mnie też przyszła dziś fajna korbka https://www.ebay.ie/itm/NEW-BASSZONE-Carbon-Handle-for-Abu-garcia-Daiwa-Quantum-Baitcasting-Reel/143367867812?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=442280548761&_trksid=p2057872.m2749.l2649, też mnie zaskoczyła waga in minus. Ale już nie spamujmy :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...