pele Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Żeby nie było że tylko w balsie. Wczoraj spokojne kilka godzin na mocowanie ołowiu na stelażach. Połowa przygotowana po świętach będzie czas zalewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Kilka godzin i połowa ? Pele ile to jest połowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 350 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Jako że nie lubię monotonii dziś zabawa z piąteczkami na kropaski. Oczodoły trza powiercić i ubytki piany po szpachlować a wieczorem jakieś kiecki im z tkaniny porobić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Żona przez święta zabroniła brać się za woblerki. I tak nie wytrzymałem i chociaż mam już tyle co potrzebuje jeszcze trochę pogiąłem drut już wcześniej przygotowany. Ciche zajęcie to nawet się nie zorientowała haha . Część nawet ołów dostała. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 No faktycznie niewielka ,,część,, dostała ołòw hihihi dobre :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Takie tam 5 cm na głębiej stojące klenie. Tylko dorobię sobie stery bo miały być z poliwęglanu ale chyba dam nierdzewkę 0,5mm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Woblerki oklejane tkaniną to taka typowo polska specjalność i bardzo żałuję, że coraz mniej Twórców sięga po tą technikę ozdabiania przynęt. Wielka szkoda, bo woblerki wykonane w ten sposób prezentują się wyjątkowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Ja chyba 95% swoich wobków oklejam nie zajmuje to dużo czasu a dużo większe możliwości przy malowaniu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Jeszcze coś z zeszłorocznych projektów. Wobek 7,5cm. Zastosowałem podwójne łączenie części woblera (podpatrzone na jakimś woblerku Januarego Pawlosa) lepiej uzyskać na takim akcje typową dla wobków jednoczęściowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Weekendowe zabawy z folią alu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Podobne malowanie na piąteczkach. Chyba czas się w weekend wziąć za stery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Trochę ciuszków dopasowanych i uszytych. Ze dwa weekendy jeszcze i wszystkie będą ubrane. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Więcej tych ciuszków niż u mojej żonki w szafie hehehhe a i tak zawsze słyszę, że nie ma w co się ubrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Aaaaa wobeczki piękne Tomek nowy pseudonim wymyśliłem dla Ciebie ,, krawiec ,, bo tyle wobków w materiale robisz Nie gniewaj sie tak tylko żartuje . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Oklejania w weekend ciąg dalszy. Końca nie widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Nie wiem czy zazdrościć czy współczuć efekt końcowy powinien wynagrodzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Pierwsze, całkowicie tegoroczne piątki pod klenie i pstrągi w kolorkach raczej ciemniejszych - takich jak lubię. Poczyścić oczka i czekać na zamówione stery. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Coś z mniejszego kalibru. Kleniowo-jaziowe balsowe trójeczki. Fajny kolor okleiny ciemna miedź. Dwa razy twardy lakier i można wstawiać stery. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Witaj Tomku:) Dopiero dziś trafiłem na Twój wątek...A do przechowywania stelaży proponowałbym takie coś: http://jerkbait.pl/topic/66826-artykuł-usprawnienia-wykonywania-woblerów-cz3-stelaż/ - post 17, ostatnia fotka... Mało widać - dwie deski skręcone pod kątem prostym - jedna to podstawa, w tej pionowej nawiercone otwory i wklejone sprężyste druty, na których wieszamy stelaże.I stelaże dostępne bez możliwości splątania... - Przy takich ilościach pomaga...Pozdrawiam Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Trochę balsowych trójek się tworzy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorlinsky Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Czy nacięcie na stery jest pod tkaniną czy wobki dopiero teraz będą nacinane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Dopiero będą nacinane. Nacinałem kiedyś przed oklejaniem ale nie widzę takiej potrzeby (przy wobkach z balsy, przy lipie odwrotnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Mam parę Twoich wobków, bardzo fajnie wykonane, ale nie miały jeszcze swojego debiutu. Polecisz sposób ich zbrojenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi