TeDDyBoY Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Witam chcialbym sie dowiedziec czy ktokolwiek z was spiningowal w Maju po zmroku? jesli tak to co o tej porze moglo by mi sie trafic? Jaz ,klen ?? chodzi mi głownie o rzeki taki jak np Wisła.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Na rzece nie łowiłem po zmroku , a na jeziorze a i owszem szczupaki na główkę pomalowaną farbą świecącą w ciemności. Ciekawie wygląda hol takiej ryby, ciemno, mało widać, emocje warte polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Mi to pachnie polowem sandacza/suma a pora chyba nie ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja łowię nocami na Wiśle. Może już nie tak często jak dawniej, ale bardzo lubię gorące majowe noce i obławianie opasek kleniowymi, niezbyt głęboko pracującymi bączkami. Często bywało tak, że wyniki takich łowów biły na głowę to, co udało się wydłubać w dzień, a częstym przyłowem, oprócz klenia i jazia był boleń.Krótko mówiąc - polecam. Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Dagon 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JL48 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Ja łowię nocami na Wiśle. Może już nie tak często, jak dawniej, ale bardzo lubię gorące majowe noce i obławianie opasek kleniowymi, niezbyt głęboko pracującymi bączkami. Często bywało tak, że wyniki takich łowów biły na głowę, to co udało się wydłubać w dzień, a częstym przyłowem, oprócz klenia i jazia był boleń.Krótko mówiąc - polecam.Mogę tylko potwierdzić powyższe również na mniejszych rzekach i rzeczkach.A jak ktoś nie ma wiele czasu to do 24 można nieźle połowić, nie potrzeba siedzieć całą noc, ja często po 1 w nocy miałem spadek ilości brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Chodzę nocami za boleniem ale trafia się przyłów w postaci klenia lub sandacza. Przynęty to podróbki Rapali Orginal lub białe gumy na lekkich główkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 heh na sandacza troche za wczesnie:) poprostu wybieram sie na weekend majowy nad wisle i zamierzam polapac w nocy to bedzie moj pierwsze spiningowanie noca na tej rzece i poprostu chcialem sie dowiedziec czego moglbym sie spodziewac prócz jazia klenia Dzieki za pomoc .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Pomijając okres ochronny niektórych gatunków w maju możesz się już spodziewać wszystkiego ... Wisła i noc zawsze rozbudza wyobraźnię. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie przepisu , podobno nie mozna łapac w nocy na spining w maju z łódki? a z brzegu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Z brzegu można, tak jak na grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishnen Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Są miejsca gdzie można łowić w nocy na spinning z łódki, znam takich parę jezior,ale osobiście nie łowiłem w nocy spinningiem ani z brzegu, ani z łódki.Może tak nie do końca jakieś 15 lat temu łowiłem z łódki spinningiem podczaspełni księżyca, ale o ile dobrze pamiętam to bez efektów. Tak myślę że warto znowu spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Czyli smialo moge łapac w maju w nocy od zmierzchu do switu na spining na kazdym łowisku?? oczywiscie ryby takie jak jazie .klenie ,bolenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Czyli smialo moge łapac w maju w nocy od zmierzchu do switu na spining na kazdym łowisku?? oczywiscie ryby takie jak jazie .klenie ,bolenie ??RAPR pkt.3.1 oraz 3.4 i o tym wyraźnie mówią. W nowym RAPR jaki wejdzie od stycznia 2016 zniesiono punkt 3.4 i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi