Skocz do zawartości

Nocny Spining w Maju

TeDDyBoY

Rekomendowane odpowiedzi

Ja łowię nocami na Wiśle. Może już nie tak często jak dawniej, ale bardzo lubię gorące majowe noce i obławianie opasek kleniowymi, niezbyt głęboko pracującymi bączkami. 

Często bywało tak, że wyniki takich łowów biły na głowę to, co udało się wydłubać w dzień, a częstym przyłowem, oprócz klenia i jazia był boleń.

Krótko mówiąc - polecam.

Edytowane przez Dagon
  • Like 5

Ja łowię nocami na Wiśle. Może już nie tak często, jak dawniej, ale bardzo lubię gorące majowe noce i obławianie opasek kleniowymi, niezbyt głęboko pracującymi bączkami. 

Często bywało tak, że wyniki takich łowów biły na głowę, to co udało się wydłubać w dzień, a częstym przyłowem, oprócz klenia i jazia był boleń.

Krótko mówiąc - polecam.

Mogę tylko potwierdzić powyższe również na mniejszych rzekach i rzeczkach.

A jak ktoś nie ma wiele czasu to do 24 można nieźle połowić, nie potrzeba siedzieć całą noc, ja często po 1 w nocy miałem spadek ilości brań.

Są miejsca gdzie można łowić w nocy na spinning z łódki, znam takich parę jezior,

ale osobiście nie łowiłem w nocy spinningiem ani z brzegu, ani z łódki.

Może tak nie do końca jakieś 15 lat temu łowiłem z łódki spinningiem podczas

pełni księżyca, ale o ile dobrze pamiętam to bez efektów.

Tak myślę że warto znowu spróbować. ;)

Czyli smialo moge łapac w maju w nocy od zmierzchu do switu na spining na kazdym łowisku?? oczywiscie ryby takie jak jazie .klenie ,bolenie ??

RAPR pkt.3.1 oraz 3.4 i o tym wyraźnie mówią. W nowym RAPR jaki wejdzie od stycznia 2016 zniesiono punkt 3.4 i. ;)