Marcin1 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Panowie mam mały problem, mianowicie w moim kołowrotku (Daiwa Revros 3000) oś główna rusza się przez to, że podkładka/tulejka, która powinna mieścić się między osią główną i nakrętką rotora podczas kręcenia wysuwa się samoistnie. Da się coś na to zaradzić?Zaznaczyłem ją czerwoną strzałką. Na zdjęciu jest wysunięta, a nie powinno być jej widać. Można podkleić ją do nakrętki, czy to głupi pomysł? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.Pozdrawiam Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Marcin1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Dokup oryginalną tulejkę (powinna mieć taki kołnierzyk z jednej strony) i zamontuj od spodu nakrętki tak jak powinno być zamontowane.Popytaj u Mefisto o taką tulejkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Ehh tak się kończy kupowanie używek na allegro... Przez tą Daiwę zaczyna robić mi się mała lista zamówień u Mefisto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 I oczywiście dzięki Skalek za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Jak masz troche smykałki to sam dorobisz, dobrać rureczke z amelinium iglaczek i jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Ale jak amelinium, to tego nie pomaluje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Co chcesz malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 PS.Sory za OT, ale nie mogłem się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Widzisz jest i farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Panowie mam mały problem, mianowicie w moim kołowrotku (Daiwa Revros 3000) oś główna rusza się przez to, że podkładka/tulejka, która powinna mieścić się między osią główną i nakrętką rotora podczas kręcenia wysuwa się samoistnie. Da się coś na to zaradzić?Zaznaczyłem ją czerwoną strzałką. Na zdjęciu jest wysunięta, a nie powinno być jej widać. Można podkleić ją do nakrętki, czy to głupi pomysł? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.PozdrawiamZdejmij koszyczek, zdejmij tulejeczkę, zdejmij nakretkę, a potem: odwróć tulejeczkę "do góry nogami", nałóż na oskę, potem nakretka, potem koszyczek i gotowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Niestety nie ma tak kolorowo. To zrobiłem w pierwszej kolejności i z tym samym efektem ;/Mefisto ma kolejną pozycję na zamówieniu dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Panowie mam mały problem, mianowicie w moim kołowrotku (Daiwa Revros 3000) oś główna rusza się przez to, że podkładka/tulejka, która powinna mieścić się między osią główną i nakrętką rotora podczas kręcenia wysuwa się samoistnie. Da się coś na to zaradzić?Zaznaczyłem ją czerwoną strzałką. Na zdjęciu jest wysunięta, a nie powinno być jej widać. Można podkleić ją do nakrętki, czy to głupi pomysł? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.PozdrawiamTulejka uwidoczniona na zdjęciu jest delikatnie mówiąc do d..y. Potrzebna jest nowa. Oryginalna jest z wraznym kołnierzem i jak już Pan będzie montował tą nową to proszę nie zapomnieć że kołnierzem w stronę piniona. PozdrawiamJózef Leśniak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 sprzedać daiwę-kupić siemano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi