PaNeK Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) ... Edytowane 26 Marca 2014 przez Panek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) Emocje w wątku opadają, a tu nagle: "...wyskoczył jak pitt z konopii..." tak, moge potwierdzic, ja tez wysiaduje calymi dniami na ambonie, podobnie zreszta jak gros wedkujacych i tylko czekam az bede mogl strzelic do przeplywajcego klenia Edytowane 26 Marca 2014 przez slava Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Też chyba kupię monokular. Tylko zastanawiam się między Vortexem Solo 10x25 za 250,00 złhttp://allegro.pl/monokular-vortex-solo-10x25-i4069734560.html a poniższym Bushnellem za 189,00http://allegro.pl/monokular-bushnell-bear-grylls-9-x-32-wodoszczelny-i4024730418.html Za Vortexem przemawia marka i dożywotnia gwarancja. ten Bushnellem to jest ten sam co zamówiłem w militaria, niby jest tańszy o 10 zł ale w militaria jest przesyłka 9,99 zł DHL - dziwnie tania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 ten Bushnellem to jest ten sam co zamówiłem w militaria, niby jest tańszy o 10 zł ale w militaria jest przesyłka 9,99 zł DHL - dziwnie tania.Przy ogromnym poziomie sprzedaży możliwa do uzyskania cena. Ja przy 15-20 wysyłkach tygodniowo mam 15,00 zł. Oni pewnie mają kilkaset wysyłek tygodniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 ale maleństwo.. - z pewnością na rybkach nie będzie "ciężarem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 nie ma to jak poranna kapiel w chwale, splendor potrafi byc przytlaczajacy na cale szczescie, do porannej toalety nalezy takze uzycie sprayu teflonowego ale, ale, zeby goloslownym nie byc i aby do maja przetrzymac, proponuje otwarcie takich watkow, jak: 'golarki elektryczne - ktora dla wedkarza?' lub 'mozaiki podlogowe z kamienia naturalnego' ewtl. 'bierki w ciemnosciach - bear grylls edition' ... mysle, ze te i podobne tematy, powinny pomoc scierpiec obezwladniajaca koncowke okresu ochronnego ogolowi tuzow wedkarskiej merytoryki, ze szegolna troska o wszystkich tych, ktorych forumowy byt ograncza sie do gieldy jak i do tutejszej inkarnacji przybytku wiedzy, jaka niechybnie jest dzial cafe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Dwa razy próbowałem sobie udowodnić że lornetka jest mi niezbędna podczas wędkowania.Przynajmniej byłby pretekst do zakupu nowej która ma więcej "masła w maśle, czy też szkła w szkle".Niestety pomimo małych gabarytów i dość przyzwoitych szkieł (lornetka to wyrób made in DDR, szkła CZJ) okazała się być tylko dodatkowym klamotem do noszenia. Klamotem na który trzeba dodatkowo uważać.To samo na łodzi, zabrałem i zapomniałem że jest i do czego ma służyć .Rozumiem myśliwych którzy wypatrują zwierzyny z oddali, ale lornetka dla wędkarza spiningowego?Jadę nad wodę to czas wypełniam łowieniem, bo w takim celu przyjechałem, lepiej zainwestować w dobre okulary polaryzacyjne, pozwolą wypatrzyć więcej ryb pod wodą niż lornetka. @pitt słabo śledzisz forum , temat golarek już był ! * jest to oczywiście moje prywatne zdanie i nie oczekuję że ktoś się z tym zgodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 ajmo, jeśli znasz lowiecki.pl i to co tutaj pitt napisał ciebie oburza to muszę przyznać, że jestem niezmiernie zaskoczony. Jak przyszedłem z doświadczeniami z lowieckiego na to forum to przede wszystkim zaskoczył mnie wysoki poziom kultury wypowiedzi. Rozumiem, że zdarzają się różnice zdań ale nikt nikogo od kutasów nie wyzywa co ma miejsce niejednokrotnie na zielonym forum. lowiecki.pl było kiedyś bardzo wartościowym miejscem, kiedy np Marecki wypowiadał się o optyce, nie wiem jak jest teraz, ale podejrzewam, że jest gorzej niż wtedy kiedy kończyłem moja zabawę na tamtejszym forum. yacare A Pitt to nasz forumowy clown, chcial nas troche rozweselic ;-)Nie mam zamiaru bronić pitt'a (sam sobie radzi), ale nazywanie go clownem jest daleko idącym nietaktem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 ajmo, jeśli znasz lowiecki.pl i to co tutaj pitt napisał ciebie oburza to muszę przyznać, że jestem niezmiernie zaskoczony. Jak przyszedłem z doświadczeniami z lowieckiego na to forum to przede wszystkim zaskoczył mnie wysoki poziom kultury wypowiedzi. Rozumiem, że zdarzają się różnice zdań ale nikt nikogo od kutasów nie wyzywa co ma miejsce niejednokrotnie na zielonym forum. lowiecki.pl było kiedyś bardzo wartościowym miejscem, kiedy np Marecki wypowiadał się o optyce, nie wiem jak jest teraz, ale podejrzewam, że jest gorzej niż wtedy kiedy kończyłem moja zabawę na tamtejszym forum. yacare Nie mam zamiaru bronić pitt'a (sam sobie radzi), ale nazywanie go clownem jest daleko idącym nietaktem. :clappinghands: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) ajmo, jeśli znasz lowiecki.pl i to co tutaj pitt napisał ciebie oburza to muszę przyznać, że jestem niezmiernie zaskoczony. Jak przyszedłem z doświadczeniami z lowieckiego na to forum to przede wszystkim zaskoczył mnie wysoki poziom kultury wypowiedzi. Rozumiem, że zdarzają się różnice zdań ale nikt nikogo od kutasów nie wyzywa co ma miejsce niejednokrotnie na zielonym forum. lowiecki.pl było kiedyś bardzo wartościowym miejscem, kiedy np Marecki wypowiadał się o optyce, nie wiem jak jest teraz, ale podejrzewam, że jest gorzej niż wtedy kiedy kończyłem moja zabawę na tamtejszym forum. Nie oburza mnie to, nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Nie nazwałem go również clownem, bo to po pierwsze nisko świadczyłoby o poziomie mojej kultury, po drugie jako nowemu użytkownikowi po prostu nie wypada. Po prostu uznałem, że nie mam zamiaru udzielać się dalej w tym wątku z prostego względu, pojawiały się opinnie, które nic nie wnosiły i powoli dyskusja zmierzała do gównoburzy, w której nie mam zamiaru brać aktywnego udziału. Chciałbym jedno tylko zaznaczyć - wątek powstał w dziale Różności, gdzie teoretycznie można zadawać pytania ściśle niezwiązane z podstawową tematyką forum. Więc co kogo obchodzi czy ktoś pyta o lornetkę czy o golarkę? Nie wiem, może jestem debilem, ale wydaje mi się po to właśnie jest ten dział. Jak będę chciał się za przeproszeniem spytać o depilator do włosów łonowych bo zajdzie potrzeba golenia jajek nad wodą, to też się tu zapytam. Jeśli nie mam nic treściwego to powiedzenia to nie piszę wcale, bo moim zdaniem z całym szacunkiem do pitta to ani mądrością ani poczuciem humoru nie błysnął. Sam uważam, że lornetka nie jest mi potrzebna podczas łowienia, ale jeśli ktoś ją faktycznie chce mieć w swoim ekwipunku bo będzie mu niezbędna to pomogę, bo na tym się znam. Tyle w tym temacie. Co do zielonego forum, to zaglądam tam czasem, ale tak jak ty już się nie udzielam. Są tam jeszcze wartościowi ludzie, z kilkoma udało mi się poznać osobiście i przyjaźnimy się jakiś czas. Mi najbardziej nie podobają się trwające względnie za długo "polityczne" wojny z hyde parku na temat zarządów okregowych itp. Edytowane 27 Marca 2014 przez ajmo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 gwoli przypomnienia, watek wisial w dziale spinning, poprosilem moda o przeniesienie na ogolne, poniewaz temat jest malo spinningowy, prawda? a wedlug mnie lornetka na lodzi przydac sie moze, zwlaszcza lowiac na duzym akwenie, mod chyba jednak stwierdzil, ze cafe jest lepszym miejscem i przeniosl wlasnie tutaj, to tyle w temacie co, i gdzie Jeśli nie mam nic treściwego to powiedzenia to nie piszę wcale, bo moim zdaniem z całym szacunkiem do pitta to ani mądrością ani poczuciem humoru nie błysnął. na przyszlosc radze, tak od siebie, stosunkowac sie do tresci, nie stricte personalnie i nie wnikac w to, czym, kto blyszczy, w ten sposob bedzie latwiej uniknac nieprzyjemnych sytuacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Mam swój zamówiony okular. Bardzo fajny sprzęcik.. do moich zastosowań będzie idealny. Waży tyle co przeciętny telefon i jest bardzo mały - 13 cm dłg. Obraz ma bardzo dobry jest ostry oraz ma możliwość regulacji. W zestawie jest dobry pokrowiec który można przyczepić do paska. Nie ma zaślepek to minus po mojemu. Reszta na plus. A i jest tabliczka z alfabetem morsa jakby kto chciał nadawać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 temat jest malo spinningowy, prawda? Prawda na przyszlosc radze, tak od siebie, stosunkowac sie do tresci, nie stricte personalnie i nie wnikac w to, czym, kto blyszczy, w ten sposob bedzie latwiej uniknac nieprzyjemnych sytuacji Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Mam swój zamówiony okular. Bardzo fajny sprzęcik.. do moich zastosowań będzie idealny. Waży tyle co przeciętny telefon i jest bardzo mały - 13 cm dłg. Obraz ma bardzo dobry jest ostry oraz ma możliwość regulacji. W zestawie jest dobry pokrowiec który można przyczepić do paska. Nie ma zaślepek to minus po mojemu. Reszta na plus. A i jest tabliczka z alfabetem morsa jakby kto chciał nadawać ... .--. .-. .- - ..- .-.. ..- .--- . Edytowane 27 Marca 2014 przez skippi66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) --. .-. .- - ..- .-.. ..- .--- . -.. --.. .. . -.- .. Edytowane 27 Marca 2014 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 W sumie My Polacy jesteśmy ciekawym narodem - z ambony "walimy" w klenie, mam fioła na punkcie "Made in Japan" i gadamy alfabetem morse'a. W sumie jest GIT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 --.. .- .-- ... --.. . -... -.-- .-.. --- --. .. - 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 --- / -.- ..- .-. .-- .- ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Się chłopakom spodobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Ale że Morse'a używają już tylko krótkofalowcy ( z użytku morskiego wyszedłł kilkadziesiąt lat temu na rzecz komunikacji radiowej ), nie wiem dlaczego dołączyli go do lornetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Krótkie spodenki i takie tam...... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) Ale że Morse'a używają już tylko krótkofalowcy ( z użytku morskiego wyszedłł kilkadziesiąt lat temu na rzecz komunikacji radiowej ), nie wiem dlaczego dołączyli go do lornetki. wygląda tak;Po jednej stronie jest tabliczka z alfabetem morsa, na drugiej jest coś (lustro to nie jest), co odbija refleksy świetlne.. tu chodzi bardziej o komunikację za pomocą impulsów świetlnych.. Jest to nic wielkiego taka mała "ciekawostka" dołączona do lornetki Edytowane 28 Marca 2014 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 wygląda tak;Po jednej stronie jest tabliczka z alfabetem morsa, na drugiej jest coś (lustro to nie jest), co odbija refleksy świetlne.. tu chodzi bardziej o komunikację za pomocą impulsów świetlnych.. Jest to nic wielkiego taka mała "ciekawostka" dołączona do lornetkiLusterko nawet z celownikiem. Fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 To lusterko heliograf się nazywa.Na ryby jak znalazł , już widzę 1000 i jeden zastosowań w wędkarstwie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi