Jeziorm 1 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Koledzy mam pytanie - czy lecąc z lustrzanką mogę ja mieć na ramieniu w torbie czy muszę ją pchac do bagażu podręcznego? pytanie dotyczy linii ryanair. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemucha30 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 mi kazali schować do podręcznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darogryf Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 A nie lepiej zadzwonić do lini i zapytać. Za każdym razem może być inaczej. Ja si nie spotkaem z problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Pewnie że mogę zadzwonić, ale informacja telefoniczna to jedno a życie to drugie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Czym lecisz i z jakiego lotniska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Możesz próbować przewieźć na szyi ale... licz się z tym, że będą ci kazali schować do podręcznego i wtedy musisz się zmieścić albo... gacie zostają na lotnisku (bo raczej aparat będzie miał pierwszeństwo)...Szczególnie Ryanair potrafi nieźle się przy...czepić, Wizzair czasem też, sporo zależy też od lotniska z którego lecisz.W liniach "normalnych" zasadniczo łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Czym lecisz i z jakiego lotniska? ryanair z modlina @Jano, wiec wychodzi na to że zostawie sobie jakiś zapas w bagażu podręcznym, zresztą lece z dziećmi to któreś dostanie aparat do plecaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 W przepisach ogólnych linii lotniczych napisano, że wolno mieć ze sobą bagaż podręczy, aparat fotograficzny i parasol Ja kłóciłbym się z obsługą, aparat można mieć dodatkowo, oprócz podręcznego. Latam tak od lat i zawsze przeszło, nigdy nie miałem problemu. Fakt, nie leciałem nigdy Wizzair, ani Ryanair. Mogą mieć regulamin wewnętrzny, który akceptujesz kupując bilet. Poczytaj na stronie konkretnych linii, na pewno znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ja na tanich liniach z Modlinia nie miałem problemów. Czasem miałem z sobą podręczny + torbę z body i 2-3 słoikami.Raz tylko padło pytanie czy nie za dużo tego mam i że powinienem schować to do bagażu.Powiedziałem, że jak widzę z jaką troską obsługa przerzuca bagaże i jak inni klienci ich linii upychają podręczny w schowku, to nie zaryzykuje kilku tys pln.Pani się tylko zaczerwieniła i nic już nie powiedziała więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Kiedyś mała dyskusja przy kontroli czy koniecznie mam wyciągnąć aparat z podręcznego (C.1D + C.400/5.6) ... pani z ochrony: "A aparat jaki Pan ma, lustrzanka?" ja: "Nooo, tak, ale duża dość, zostawię w torbie..."pani z ochrony: "Eeee nie, może lepiej niech Pan położy na taśmie..."ja: "OK" (otwieram torbę, wyciągam i kładę na taśmę..."pani z ochrony: "...?!" (cisza... zdziwienie, oczy coraz większe...)ja: "Wszystko w porządku?"pani z ochrony: "O rany, ale lufa...! No OK, niech Pan schowa..."towarzystwo za mną: (śmiech) Jakbym miał taki na szyi i kazali wepchnąć do pełnej torby...nie ma szans 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paralityk Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zawsze elektronikę wyciagajcie z podrecznego i do pudełka i na taśmę. Nawet jak ktoś wam z obsługi zapomni o tym powiedzieć. To dla waszego dobra. Każdy przewoźnik ma swoje regulaminy i poczukaj o bagażu podręcznym by mieć pewność i wiedzę na ten temat w razie problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Większość linii lotniczych toleruje aparat i kamerę poza podręcznym, ale do kabiny, w odrębnym opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 w ryan masz 2 podreczne, aparat leci w torbie na aparat i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi