matusiak Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Mam pytanko czy ktoś z forumowiczów posiada ten kręciołek http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/daiwa-luvias-1003-g5 -a17-p443-k7506.html jeśli tak to prosił bym o wypowiedzi na jego temat jak pracuje pod obciążeniem średniej wielkości wobka np.taki 7cm Bo wagowo jest rewalka robi wrażenie 160g byłby idealny do mojego CD pstrągowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Niezla cena O samym kolowrotku sie nie wypowiem. Nie uzywam tych magnezowymi obudowami... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Moim zdaniem na pstrągi stanowczo za mały.Co do młynków z obudową ze stopów Mg, nabyłem niedawno Twin Powera C3000Mg, produkowanego na rynek Japan. Waga 215gr, moc odpowiednia do pstrągówki i lekkiego kija sandaczowego, praca - maaasło. .. no i Made in Japan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Widze Patryk, ze nie proznujesz Krecioly sie kreca Gratuluje. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brati Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Guzu,Toż to on jest z tego nowego plastiku a nie z magnezu matusiak Jak pracuje pod 7cm. woblerkiem to Ci nie powiem, natomiast na sucho pracą niewiele ustępuje exist'owi. Z moich obserwacji i doświadczenia z innych modeli wynika, ze mniejsze modele Daiwy nie mają typowej cechy nowych mniejszych modeli Shimano, czyli delikatnego postukiwania pod obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 ...ot taka wizja odchudzenia zestawu pstrągowego i pod jednoskłady 8 i 10lb, no i kleniojazie oczywiście. Niedługo dojdzie jeszcze szpula 2500 Shallow i .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Plastik, magnez...dla mnie to samo Powiem szczerze, ze zatrzymalem sie pare lat temu jak chodzi o obudowy kolowrotkow Zastanawia mnie srednica szpulki tego cuda co wazy 160 g i jak bedzie wygladalo rzucanie z niego (jak linka bedzie schodzila)... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 @Patu Jednoczesciowce 10 lb to jednak wymagaja odchudzania zestawow. Ja od siebie dodam, ze jak dotad nie schodze ponizej 15 lb, bez znaczenia czy w 1 czy w 2 skladach Ale juz nie robmy offtopa Matusiakowi tu... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 A ja powiem czesciowo offtopowo - ten kolowrotek jak znalazl bedzie pasowal do spiningu podlodowego.Natomiast do normalnego bym go nie zalozyl - mam freamsa 2000 i juz jest maławy... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 NO właśnie panowie uzbroiłem kijek a teraz jest problem z kręciołkiem do niego, wedeczka ma 2,13m na 10lb kołowrotek 200g psuje ten kijek strasznie co do mocy tego kręciołka to się nie obawiam bo łowię na bardzo małych rzeczkach i pstrag 60 to już byk rzadko spotykany a jeśli nawet to myślę ze kreciol da sobie rade ,bardziej obawiam się tego ze małe kołowrotki podczas niewielkiego oporu ciężko się kręcą mimo ze na sucho pracuje ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Jeśli zależy Ci na lekkim kołowrotku kup sobie Luviasa ale w wielkości 2500 i po problemie. Na pstrągi będzie git do przynęt typu wirówa 2-3, wobki 5-7cm, koguciki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi