Gullwing Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Obecnie jestem w posiadaniu multica jak w tytule poprzedniej generacji .Problem polega na tym że nawet przy maksymalnie rozkręconych nastawach i przy wyżucie tak ciężkich wabików jak salmo slider 10 jest wrażenie jak by coś hamowało . Mam bardzo małe doświadczenia z castem i nie wiem jak ten problem rozwiązać, gdyby ktoś mógł pomóc lub chociaż naprowadzić na jakiś dobry serwis był bym zobowiązany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Rozkręcony masz docisk szpulki i odpuszczony na max magnetyk i nie lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gullwing Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Dokładnie tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 To na priv napisze ci co ja bym zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 moze na szpuli powlaczane wszystkie bloczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Tutaj jest magnetyk. A nawet jeśli to i tak bloczki nie są w stanie hamować Slidera 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) ok ale regulacja hamulca tez jest na szpulio ile sie nie myle revo premier ma 2 Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Docisk szpulki jest podobno poluzowany a hamulec (gwiazda) nic nie ma do oporów na szpulce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 mowie o magnetyku a drugi to odsrodkowy o ile sie nie myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 o ile pamiętam regulacja jest jednym pokrętem zewnętrznym na panelu bocznym? chyba że się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Wyjmij i włoz szpule ponownie.Czasami pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Jak dla mnie to wyjąć łożycha ,przepłukać,zakroplić rzadszą oliwką i napażać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 albo wymienić skoro aż tak stoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 No właśnie nie wiemy czy ktoś nie poddał ich wcześniej wymianie na lepsze, szybsze i może szlag je trafił.Do slajdków wystarczą fabryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Kolego test na sucho zrób zabezpiecz linkę zakręć na sucho i zobacz ile czasu szpóla się obraca to zobaczysz czy coś hamuje ją.Jak coś zapraszam na priv to podam numer do siebie a bawię się od dwóch sezonów premierem 2 generacji a teraz dodałem do zabawek pierwszą generację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Kolega Gullwing podpowiada ,że ma Abu Premier poprzedniej generacji a to była druga z hamulcem szpuli podwójnym tj. magnetyk i odśrodkowy . Może rzeczywiście tak jak kolega didi podpowiada odśrodkowy jest włączony w pięciu pinach a pokrętło na pokrywie na min. od magnetyka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ja mam abu premier i mam tylko magnetyka. Więc stawiałbym na problemy z łożyskami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 I mnie się wydaje że druga generacja tak ma (tylko magnetyk)ale swojego sprzedałem dwa lata temu więc mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Druga generacja ma magnetyczny i odśrodkowy tak jak trzecia a pierwsza tylko magnetycznyDrugą generację i pierwszą mam a teraz na trzecią poluje chociaż od drugiej tylko kolorem się różni. Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez pacek222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 OK, nie polemizuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Wygląda że mam I gen :) . Ponoć tę najlepszą ;) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Jeśli nie blokują hamulce szpuli to problem będzie w łożyskach lub docisku szpuli . Odkręć nakrętkę docisku szpuli i sprawdz łożyska oraz luz na szpuli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi