bubas Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Witam . Dzis trafiłem 2 brzanki . 60 cm i 70 cm . Wobki J.Widla rządzą ! Sprzetowo bez zmian ! M 1 - 10 lb 2.9 m phenix , stara daiwa , żyłka 0.20 pozdrawiam Zbigniew image.jpgimage.jpgimage.jpgPiękne Barbary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JL48 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Jakim sprzętem zrobiłeś to zdjęcie pod wodą -tzn. jakiś statyw, monopod? itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Super! Ladne brzany. Zegarek tez ladny. Simms'y jak sie sprawuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witam , zdjęcia zostały zrobione aparatem olympus tg 3 . Kolega Rheinangler pstrykał simmsy g 3 od 2 lat katuje i jestem bardzo zadowolony . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja tam mam wiele zastrzeżeń do tych zdjęć... Kila błędów już uchwyciłem i postaram się je poprawić następnym razem, szczególnie tych spod wody Zbyszek także musi popracować nad trzymaniem ryby Tak naprawdę to najbardziej nacieszyliśmy swoje oczy wczoraj setkami wchodzących z Renu brzan, to było piękne widowisko.Parły do przodu z właściwą sobie siłą i żaden nurt czy 10cm woda nie była dla nich przeszkodą nie do przejścia.Za 5 do10 dni rozpocznie się tarło i trzeba będzie skrócić sobie regulaminowy okres ochronny o kilka dni.Trzeba będzie także zredukować ilość miejsc po których deptamy by nie wleźć przypadkowo na kopczyk z ikrą co żadną tragedią nie jest bo właśnie w tym okresie odkrywam co roku (stosując tę zasadę) interesujące kleniowe miejsca Jeśli ktoś z moich gości nie stosuje się do tej zasady to po prostu już razem nie łowimy i nie pokazuję mu swoich miejscówek Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez Rheinangler 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Ale meta....bajka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Z tego miejsca była pierwsza Zbyszkowa brzana a następna z innego 10km wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus2 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 @krokop musisz nieźle forsować hol jeśli taka +75 wyjeżdża z wody w dwie minuty i to na 0,20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledzix Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Piekne rybki tylko zazdroscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 @krokop musisz nieźle forsować hol jeśli taka +75 wyjeżdża z wody w dwie minuty i to na 0,20 witam, ,, choli na tzw klate " ( szybkich ) nauczylem sie o Przesympatycznego Pana Starszego . ogolnie mowiac jest to kwestia dobrania odpowiedniego sprzetu do wielkosci ryb w lowisku ! Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 To co napiszę teraz kieruję tylko i wyłącznie do młodych wędkarzy bo Ci, którzy łowią regularnie i z premedytacją brzany, w różnych łowiskach wiedzą iż najwięcej w sensie zestrojenia wszystkich elementów zestawu zależy od miejsca w którym się łowi i że nie ma zestawu brzanowego optymalnego na każdą wodę.Przy łowieniu brzan każda minuta przedłużającego się zbędnie holu przechyla gwałtownie szanse naszej porażki, absolutnie nie zwycięstwa ryby, bo co to za zwycięstwo z niechcianym kolczykiem w pysku? Taktyka doboru miejsc nie tylko pod kątem złowienia ale także lądowania ryby powinna być istotnym elementem połowu tzn jak możemy 'polecieć" w dół szybko topiąc rybę i wyciągnąć ją na spokojnej płani czy płyciźnie to i sprzęt może być delikatniejszy wówczas walka przypomina bardziej zapasy w stylu wolnym. Tam gdzie musimy holować do buta, cały zestaw musi być mocniejszy. Są miejsca gdzie łowię 10lb kijem i żyłką 0,16-0,18 i hole są naprawdę szybkie a są i takie gdzie bez 17lb kija i plecionki nie wybieram się na brzany bo wciąż uważam, że jeśli się da należy holować możliwie szybko jeśli zamierzamy rybie zwrócić wolność i życie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Część z wchodzących brzan jeszcze się nie trze i żeruje w najlepsze 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Kosicie te brzaniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekfish Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Witam ja tez trafiłem na brzanki ale z muchówka 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Sliczności rybeńki ,pelne gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Piękne siłaczki ! Gratulacje ! ach...te Brzany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Witam Jakos ostatnio mi z nimi nie po drodze. Poprzednie sezony byly bardziej wasate w moim wykonaniu.A teraz jakos ani sumy, ani brzany.Te pstragi... Tymczasem dzis zamiast pstragow, czekoladowe brzanki Takie tluste i pieknie ubarwione i waleczne.Az jedna postanowila sie pokazac tu w watku ku uciesze szerszej publicznosci Zlapana na lunatica na lekkiej glowce dryfujacego nad dnem na skraju szybszej rynny.Druga siostra tez wziela na lunatica...a potem zmienily ustawienie w rynnie i nie bylo jak im podawac skutecznie wabika i na tym sie skonczylo brzanowanie Tak to z nimi bywa . 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Piękna ryba, piękne zdjęcie Daniel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) WitamWczoraj wieczorkiem wybrałem się na klenia i jazia.Niespodzianką była ta oto ładna brzana.Po szybkim ważeniu i mierzeniu wróciła do wody.78 cm, 4,4 kg Zdjęcie usunięte - zgodnie z pkt. 7 zasad zamieszczania zdjęć na JB.PL: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 17 Czerwca 2015 przez mario 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Piekne wejscie @bogunow! kapitalna brzana! Pozdrawiam i gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Az milo popatrzec na te piekne Baski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Barbara piękna i jak najbardziej godna pokazania dla szerszej społeczności . Rozumiem że łowca był pod wpływem emocji , napisał pierwszego posta i nie czytał regulaminu ale ......mamy dopiero połowę czerwca ,więc na takie legalne wklejanie fotek ryb w okresie ochronnym trochę za wcześnie.Widzę że woda "łomżyńska" więc ryba krajowa. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Barbara piękna i jak najbardziej godna pokazania dla szerszej społeczności . Rozumiem że łowca był pod wpływem emocji , napisał pierwszego posta i nie czytał regulaminu ale ......mamy dopiero połowę czerwca ,więc na takie legalne wklejanie fotek ryb w okresie ochronnym trochę za wcześnie.Widzę że woda "łomżyńska" więc ryba krajowa. Pozdrawiam Tomi Zgadza się - emocje były i to wielkie. Regulamin przeczytałem ale pobieżnie i dawno temu podczas rejestracji stąd moja niewiedza na temat zamieszczania zdjęć ryb.Brzana po złowieniu została sfotografowana i natychmiast wypuszczona - wiem że jest okres ochronny (poza okresem ochronnym również wróciłaby do wody).Mam pytanie do moderatorów czy mam usunąć swój wpis i zamieszczone foto ?Chciałbym aby wszystko grało z mojej strony.Pozdrawiam Edytowane 16 Czerwca 2015 przez bogunow 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) WitamWczoraj wieczorkiem wybrałem się na klenia i jazia.Niespodzianką była ta oto ładna brzana.Po szybkim ważeniu i mierzeniu wróciła do wody.78 cm, 4,4 kg Nie ma co pytać ,ryba piękna ale powinna być jak najszybciej w wodzie ( bez mierzenia ,warzenia i zdjeć) Edytowane 17 Czerwca 2015 przez mario 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Panowie, namierzyłem piękne brzany w nizinnej rzece - możecie coś doradzić jak je podejść z muchówką? Jako ryby żyjące przy dnie pewnie kąsają jakieś nimfy - tylko jakie? Będę wdzięczny za poradę! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi