paco321 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Piękna rybkaGratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Szczerze mówiąc,to pływając w sobotę po Wisełce,myślałem,że trafi się jakiś ładny boleń,kleń,a tu zaskoczenie...Pływamy ładnych parę godzin i nic specjalnie się nie dzieje.Podpływamy do kolejnej główki,zapinam na agrafkę swojego pstrągowo-kleniowego woblerka,rzut na napływ ostrogi,dwa ruchy korbką i branie...Od razu widzimy z Arkiem,że mam na kiju ładną rybę.Myśleliśmy ,że to może boleń,potem,że duży szczupak....Ryba stanęła w najsilniejszym nurcie i ani drgnie...Arek mówi,wyciągamy kotwicę,bo tu jej nie dasz rady.Oddaję Mu na chwilę wędkę,podnoszę kotwicę i spływamy na spokojniejszą wodę.Hamulec co chwila brzęczy,wędka wygięta do granic wytrzymałości i w końcu ją mamy w podbieraku.Piękna brzana.Spływamy do brzegu,fotki i rybka po reanimacji wraca do wody.Sprzęt to kleniowy kijek Mistrall 5-18 gram,żyłka 0,16 i woblerek swojej produkcji.Fotki Zanderix.11807042_865329783522900_1150981119_o.jpg11800888_864661840256361_1703899116_o.jpg11837224_865329790189566_1796460325_o.jpgPiekna ryba gratuluje namierzylem stado takich panienek, niektore ponad 80cm (widzialem je z odleglosci okolo 3 metrow) ale miejsce trudne technicznie.Przez dwa dni je kusilem, wynik jeden kontakt i pare wyjsc do woblera, niestety musialem obejsc sie smakiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Witek,- jak stały na żwirku to spróbuj turlanego z prądem świstera 5-7cm (wrzutka powyżej ryb pod skos nurtu) jakieś 1-2m przed rybami świster powinien osiągnąć dno i znów jakieś 2-3m za rybami powinno go już wynosić wtedy ciężar jest dobrze dobrany dużo trzeba pokombinować z ciężarem żeby nie podhaczać ryb i czasem trzeba oskrobać główkę,- ale się opłaca kolor gumy obojętny, ja używałem wszystkich brudnych brązów, czarnych ale i żółty się sprawdzał.Z wagą można jeszcze inaczej poeksperymentować zaciskając śruciny 30cm powyżej gumy, ale tak się więcej rwie i żyła się przeciera bo większy odcinek leci po dnie....Hak nie powinien za dużo odstawać od gumy (mniej podhaczeń) czyli np zamiast haka pasującego do gumy weź rozmiar mniejszy w wersji long.Powodzenia,- przy tej niżówce jaką teraz mamy można się dobrać do naprawdę dużych ryb i rozszyfrować duuuużo fajnych wcześniej omijanych miejsc Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledzix Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Piękne Barbary panowie Gratulacje i tylko zazdrościć. Ja w tamtym roku namierzyłem miejscówke gdzie staly lokomotywy jednak po wielu próbach zero brań ryby robiły ruch do wobka ale po chwili wracaly na swoje miejsce a w tym roku niestety juz ich tam nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ferret Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Brzany, mój ulubiony wątek, miło podziwiać.Gratulacje dla łowców!Dodaje dwie większe Barbary z początku sezonu i małą Basie Napowietrzasie. 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Przepiękne!!!!!!!!, Gratulacje ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 @Ferret,napisz jak nie tajemnica,jaka rzeka,przynęta itp. Gratulacje ładne sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Przepraszam, zakręciłem się przy dodawaniu zdjęć i zapomniałem.Ryby z Sanu niżej Przemyśla, wobek raczej średnich rozmiarów bo 7 cm o delikatnej akcji.Sprzęt niewyszukany, jak na foto: kij Xenodon Cormoran do 35 g i Spro Red. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Ferret piekne rybki i foto miłe , gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking-82 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Piękne barbary Panowie !Ja ostatnio nagrałem co dzieje się pod wodą gdy woda martwa przy powierzchni i nie widać furkoczących rybek.Rzeka San. https://www.youtube.com/watch?v=yWpUPAqF9Mk 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 @ Viking-82, świetny film, kibicowałem woblerkowi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja też Napisz trochę w jaki sposób go nagrywałeś?Może naiwne pytania ale wobler w miejscu pracuje? kamerka na dnie czy na lince?Po tym filmie to chyba przerzucę się w połowie brzan na sztuczną muchę,albo przepływankę , aby potem pewnie znów wrócić do spiningu Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) haha ale wypas.....te brzany wyglądają jak bocje w akwarium....swoją drogą to jest odpowiedź na często mnie nurtujące pytanie jak schodzę na "0"..."czy ja chociaż dzisiaj przeciągnąłem wobka gdzieś koło rybiego pyska, czy byłem blisko ale nie chciały jeść?"....aleź znieczulica tam pod wodą panuje pozdrawiam,malcz Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez malcz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackie01 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Super sprawa.@malcz mam podobnie.Nasuwa się pytanie - czy te ciagle wedrówki ryb to naturalne czy podplywaly w to mijesce zwabione przynętą?@ Viking - 82 czy to miejsce to bankówka czy pierwsza lepsza miejscówka bo rybek tam sie troche przewinęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking-82 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Kamerkę umieściłem na dnie i przywiązałem do dużego kamienia, woblerka przywiązałem do kamerki ale pozbawiiłem go kotwicy żeby czasem nie szukać kamery po całym Sanie Miejscówka to jedna z moich bankówek w które to już jeżdzę z 15 lat a przez ostatnie 4 lata tylko aby połowić brzany na spinning.Wobler trochę słabo pracował i dlatego ryby nie za bardzo na niego reagowały ale tego dnia złowiłem tylko jedną brzanę 62cm a brat dwie sztuki nieco mniejsze, czyli wynik słabiutki jak na to miejsce.Kamera nagrywała ciągle przez 4 godziny i 20 minut zapisując 20 minutowe filmiki na każdym filmiku były ryby ale tylko klenie stukały w wobler.Na weekndzie jadę na dwa dni i może coś nagram z innym wobkiem w roli głównej 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackie01 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Koniecznie wrzuc na forum - to lepsze niz wypad do kina 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Szczerze mówiąc,to pływając w sobotę po Wisełce,myślałem,że trafi się jakiś ładny boleń,kleń,a tu zaskoczenie...Pływamy ładnych parę godzin i nic specjalnie się nie dzieje.Podpływamy do kolejnej główki,zapinam na agrafkę swojego pstrągowo-kleniowego woblerka,rzut na napływ ostrogi,dwa ruchy korbką i branie...Od razu widzimy z Arkiem,że mam na kiju ładną rybę.Myśleliśmy ,że to może boleń,potem,że duży szczupak....Ryba stanęła w najsilniejszym nurcie i ani drgnie...Arek mówi,wyciągamy kotwicę,bo tu jej nie dasz rady.Oddaję Mu na chwilę wędkę,podnoszę kotwicę i spływamy na spokojniejszą wodę.Hamulec co chwila brzęczy,wędka wygięta do granic wytrzymałości i w końcu ją mamy w podbieraku.Piękna brzana.Spływamy do brzegu,fotki i rybka po reanimacji wraca do wody.Sprzęt to kleniowy kijek Mistrall 5-18 gram,żyłka 0,16 i woblerek swojej produkcji.Fotki Zanderix. Piekne brzanisko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 (edytowane) dzisiejsza wasiata pani na garbuska fotograf troche ucial fotke zlowiona na wiselce Edytowane 29 Sierpnia 2015 przez bielik 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Brzana ok.75cm złowiona można powiedzieć w 2/3 przez mego synka, syn boi się jej trzymać w rękach min., aby nie spadła na kamienie opaski Na KrakuskaMiałem też brania na brzanówki J.Widły ale nic nie udało mi się skutecznie wyciągnąć i suma...z wiadomym zakończeniem holu Łowisko to wiślana opaska- dość głęboka kamienna rafa przy niej. Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez jerzy6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Pieknę brzany łowicie. Ja w tym sezonie pierwsze brzany a raczej brzanki połowiłem. Na mikrojiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam Gratuluje brzan . Piekne to ryby. Tegoroczna wizyta w dalekiej krainie (poludniowa Hiszpania) potwierdzila stare slowianskie przyslowie : "Brzana niejedno ma imie". W ciagy tygodniowych lowow polapalismy troche brzan w roznych odmianach, gatunkach i rasach (chyba tak to mozna okreslic). Lowienie powtarzalne (ilosciowo okolo 30 egzemplarzy wyholowanych), dla mnie mocno nietypowe i zdecydowanie niebrzanowe.Szybki trolling agresywnie pracujacymi woblerami o sporych rozmiarach. Dotychczas nie byla to moja technika "brzanowa".Tymczasem przyniosla efekty. Prezentowane ryby mierzyly miedzy 65 a 82 cm . Najwiecej ryb bylo w granicach 70 cm . Powtorze : wszystkie z trolla Zreszta zobaczcie sami. Szczupakobrzany : Brzany : I taki KTOS : Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez Guzu 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Masz reke do ryb . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Guzu gratuluję Wam tych bardzo drapieżnych brzan, czy można ewentualnie jakieś zdjęcie tych woblerów prosić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Guzu gratuluję Wam tych bardzo drapieżnych brzan, czy można ewentualnie jakieś zdjęcie tych woblerów prosić? Dziekuje za gratulacje. Oczywiscie, ponizej zdjecie najskuteczniejszego woblera .Salmo Perch 14 SDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Piękne brzany Guzu,pozazdrościć. Takie ryby tylko w cywilizowanych krajach gdzie dzicz nie idzie nad wode stricte po jedzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi