Gość DAWIDspinn Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Brawo masz już swoją Barbarke:) ! Napisał bym coś więcej ale ręce bolą od trzymania sumowego kija Edytowane 6 Września 2015 przez DAWIDspinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. karolkrause Opublikowano 6 Września 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Co prawda nie moja ale mojego serdecznego kolegi , Baśka 80+ złowiona na długim Odrzańskim przelewieSzczęśliwą przynętą był Wobler BONITO 3,5cm , sprzęt typowo UL wiec zabawa była przednia.C&R 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Rybka pierwszego rzutu. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita800 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Co prawda nie moja ale mojego serdecznego kolegi , Baśka 80+ złowiona na długim Odrzańskim przelewieSzczęśliwą przynętą był Wobler BONITO 3,5cm , sprzęt typowo UL wiec zabawa była przednia.C&RRybka fajna ale te wedki to tak zawsze do fotki muszą być złożone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Rybka fajna ale te wedki to tak zawsze do fotki muszą być złożone?A możesz powiedzieć w czym problem.... ???Jak się pływa cały dzień lub dwa po rzece to nie pływa się z jednym patykiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 A możesz powiedzieć w czym problem.... ???Jak się pływa cały dzień lub dwa po rzece to nie pływa się z jednym patykiem Przestań Karol ściemniać, wędki złożone bo pewnie w łeb dostała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Rybka fajna ale te wedki to tak zawsze do fotki muszą być złożone? Nic tylko ryba zlapana siecia Niesamowity poziom w czepianiu sie . "Szacun". 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) Przestań Karol ściemniać, wędki złożone bo pewnie w łeb dostała Jasne ..... jak wszystkie złowione prędzej by mi ręka uschła a że ja '' leń '' urodzony w niedziele to skrobać mi się nie chce Daniel niestety taki ostatnio standard na forum .... wrzucisz foto rybki żle ..... doszukiwanie się drugie dna tam gdzie go nie ma itp histori...Osobiście mi to lottooooo...ale wkur... jest to fakt Edytowane 15 Września 2015 przez Karol Krause 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwaniak Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) Udało i mi się w końcu przechytrzyć swoją pierwszą w wędkarskiej karierze brzanę.Może nie największa bo zaledwie 63 cm, ale na kleniowym sprzęcie przysporzyła wiele emocji. Wcześniej upatrzona z góry, połakomiła się w drugim rzucie na dorado stick 4,5 cm Edytowane 18 Września 2015 przez Cwaniak 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 to stojaca woda slodka. wiecej modeli drapieznikow nie przewidziano szczupak + brzana + bass = ALOT OF FUN +SANDACZ Daniel jeszcze o tym nie wiedziales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. coma Opublikowano 28 Września 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Pobiłem dziś swój PB w brzanie o jakieś 30 cm Mierzyła ~ 72 cm Na długo zapamiętam terkot hamulca Walka trwała nie więcej niż 10 minut. Nastawiony byłem na okonie dlatego kij Major Craft Crostage 0,5 - 5g, kołowrotek Shimano Stradic 1000 MgS, plecionka Berkley Nanofil 0,091 (2,088kg) Hi-Vis Chart, przynęta - gumowa jaskółka. Ten sprzęt coraz bardziej mnie zadziwia Po krótkiej sesji, przytrzymałem ją przy brzegu jakieś 30s i odpłynęła o własnych siłach od razu schodząc na głębinę. Oby więcej takich dni jak dzisiejszy Edytowane 28 Września 2015 przez coma 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Gratulacje, walka z rybą tym zestawem musiała być ciekawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Gratulacje, walka z rybą tym zestawem musiała być ciekawa.Na początku myślałem, że to sum... Dawno nie miałem takiego poczucia bezradności jak przy odjazdach tej panienki. Momentami przytrzymywałem szpulę ręką starając się zachować wyczucie by nie zerwać zestawu i pozwalając samemu kijowi amortyzować zrywy ryby. Musiało to dość komicznie wyglądać - chłop z wypiekami na twarzy trzymający wędkę w pełnej paraboli uniesioną nad głową i towarzyszący temu niosący się po wodzie brzęk hamulca kręcącego się w atomowym tempie Dobrze, że szczęśliwie kilka minut wcześniej podszedł sąsiad pogadać o dzisiejszych wynikach. Nie dość, że był świadkiem całego wydarzenia to jeszcze pomógł podebrać rybkę przy brzegu i strzelił fotki. Za co z tego miejsca chciałbym mu podziękować, jeśli jest w gronie forumowiczów. Edytowane 28 Września 2015 przez coma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Piękna brzana, gratulacje pobicia rekordu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTO70 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Ładna rybka , brzana to jednak wyjatkowa ryba i z wyglądu i siły .Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Ja co roku pogrubiam zestaw (teraz pletka 0,10 lub monolit 0,22) a i tak momentami mam wrażenie, że za chudo, a tu kolega na taki zestaw - musiała być jazda. Dobrze, że już chłodno bo latem to jestem przekonany, że miała by ta pani problem z dojściem do siebie. Gratuluję rybki a przed wszystkim umiejętności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Piękna ta lokomotywa i jaka gruba, gratulacje.Czytając na jakim zestawie została złowiona to aż i mi się ciepło zrobiło! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 U mnie sprawdza się żyłka 0,18. Jedynie przy największych trzeba zachować zimne nerwy.Plecionka jakoś mi do brzany nie pasuje, a przy grubszych żyłkach tracę niezbędne właściwości rzutowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Na początku myślałem, że to sum... Dawno nie miałem takiego poczucia bezradności jak przy odjazdach tej panienki. Momentami przytrzymywałem szpulę ręką starając się zachować wyczucie by nie zerwać zestawu i pozwalając samemu kijowi amortyzować zrywy ryby. Musiało to dość komicznie wyglądać - chłop z wypiekami na twarzy trzymający wędkę w pełnej paraboli uniesioną nad głową i towarzyszący temu niosący się po wodzie brzęk hamulca kręcącego się w atomowym tempie Dobrze, że szczęśliwie kilka minut wcześniej podszedł sąsiad pogadać o dzisiejszych wynikach. Nie dość, że był świadkiem całego wydarzenia to jeszcze pomógł podebrać rybkę przy brzegu i strzelił fotki. Za co z tego miejsca chciałbym mu podziękować, jeśli jest w gronie forumowiczów.Ja też przeżyłem hol sporej Barbary na sprzęcie light. Cóż ... wrażenie w sumie podobne jak u kolegi. Zestaw na granicy zerwania, hamulec gwiżdże a ty nawet nie masz jak przesunąć szali zwycięstwa na swoją stronę. Całe szczęście brzany to takie siłaczki. Odjazdy na przemian z pompowaniem skutecznie je męczą. Ale pary mają w płetwach co nie miara. Bez porównania do innych gatunków. Jeśli macie je w łowisku to szczerze polecam. To są prawdziwe wędkarskie emocje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Szczere gratulacje dla wszystkich łowców tych pięknych rybek. W tym roku 2 razy przegrałem z brzanami przeciąganie linki na szybkiej rafie. Tym razem udało się zatrzymać jedną na kamieniach. Sprzętowo Karabelka z morethanem, plecionką Varivasa i woblerkiem Salmo Minnow 7cm. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Ja też przeżyłem hol sporej Barbary na sprzęcie light. Cóż ... wrażenie w sumie podobne jak u kolegi. Zestaw na granicy zerwania, hamulec gwiżdże a ty nawet nie masz jak przesunąć szali zwycięstwa na swoją stronę. Całe szczęście brzany to takie siłaczki. Odjazdy na przemian z pompowaniem skutecznie je męczą. Ale pary mają w płetwach co nie miara. Bez porównania do innych gatunków. Jeśli macie je w łowisku to szczerze polecam. To są prawdziwe wędkarskie emocje Emocje w czasie holu i owszem ale piękna też można im pozazdrościć szczególnie tym podkarpackim 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 A to moja "maryna" z Sanu. Moje prywatne marzenie od trzech lat. Po zlapaniu cieszylem sie jak dziecko. Udalo sie za trzecim podejsciem ( od trzech lat zatruwam zycie kolegom z Przemysla ). Wkoncu odetchna. Bardzo im dziekuje za pomoc i cierpliwosc. Sprzetowo: Wedka: St. Croix Avid 90MLF2Kolowrotek: Shimano 11 TP C3000SDHZylka: Sufix DuraflexPrzyneta: Dorado Invader 5 cm 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Super sprawa Kwinto !Marzenie spelnione...pora na nastepne Bez marzen nie da sie zyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Tak jest Guzu. Bez marzen nie da rady. Teraz czas na glowatke. Za rok zaczynam.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Brawo! To jaki nastepny cel? Edit. Jakos uciekla mi ta glowatka Edytowane 5 Października 2015 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi