DzidaPN Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam mam kilka pytań na temat rzeki Biały Dunajec a mianowicie 14 lipca wyjeżdżam na wakacje w góry jakaś odmiana a nie te morze ;p Obok mojego pensjonatu który leży w miejscowości Olsza znajduje sie rzeka Biały Dunajec ponieważ jestem z Poznania i nigdy tam nie łowiłem to mam pytania czy jak posiadam kartę koła wędkarskiego z poznania to moge tam łowić bez zadnych dodatkowych pozwoleń? Jakich ryb mam się tam spodziewać ? Na jakie przynęty łowić ? I czy są jakies obszary niedozwolone na których nie mozna wędkować? Z góry dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 BD należy do pzw nowy sącz, musisz wniesć opłatę pzw nowy sacz, metoda muchu, ryby pstrąg, lipień, kleń, resztę szukaj na stronach pzw nowy sącz(http://www.lowisko.home.pl/pzwnsjomla/zezwolenie/2015/zezwolenieiskladki2015.pdf, http://www.lowisko.home.pl/pzwnsjomla/zezwolenie/2015/skladki2015.pdf) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 To byłby luksus. Ja posiadam kartę koła z Bielska Białej a mógłbym sobie bez dodatkowych opłat łowić w Poznaniu. Tak jak Piotr pisze tylko mucha. Najbliższy odcinek na spina to ok 30km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xwaldi Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Niedaleko masz też Czarny Dunajec, gdzie fajnie połowisz pstrąga i lipienia, a i do Dunajca i Jeziora Czorsztyn niedaleko. Wszędzie tam możesz łowic w ramach jednej opłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzidaPN Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 ale wszędzie tam pewnie też mucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xwaldi Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Biały Dunajec i Czarny Dunajec tylko mucha, ale na Dunajcu są odcinki gdzie można łowić na spina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 informator do łapki i mapka terenu i juz jesteś mądrzejszy oto co, gdzie, jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi