croock Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Sandra Delalandepolać mu, bo dobrze prawi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Chciałbym się zapytać doświadczonych wędkarzy pewnie będą wiedzieć jakiej firmy jest ten TWISTER? http://pzw.gorzyca.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=246Klasyka nauki spinningowania za małolata czyli poczciwy perłowy relax szczupakowy killer :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Idealny twister na szczupaka? 3-4 cm. Czerwony, seledynowy, w zasadzie każdy. Jeśli jest podczepiony do żyłki 0,14 bez prsyponu i delikatnej okoniowej wklejanki, to szczupak jak w banku... Ile tego było w tym sezonie ? Po drugim tuzinie przestałem już liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Idealny twister na szczupaka? 3-4 cm. Czerwony, seledynowy, w zasadzie każdy. Jeśli jest podczepiony do żyłki 0,14 bez prsyponu i delikatnej okoniowej wklejanki, to szczupak jak w banku... Ile tego było w tym sezonie ? Po drugim tuzinie przestałem już liczyć.Toś se Pan nagrabił, zaraz się zacznie ....... (i słusznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 to może ja zacznę pierwszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 @slawek_2348Kompletnie nie czaisz ironi... Aż się pisać na forum później nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Zbyt wielu pisze takie rzeczy poważnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Mnie w tym sezonie szczubełki dobijają. Jak już wydaje mi się, że danego dnia nie gryzą, bo obrzuciłem miejsce przynętami typu kopyto na drugim kiju, to po użyciu okoniówki z małym twisterkiem zwykle coś pacnie. Efekt powiela się na kilku jeziorach i rzekach. Koledze poszła życiówka szczupaka (coś pod 90 cm), zagryzł twisterka stosowanego normalnie przy bocznym troku (te 2,5cm). Jakby policzyć przyłowy kolegów, to mamy chyba z setkę zębatych ucapionych na przynęty stricte okoniowe. No i z niechęcią, ale łowimy z użyciem przyponów 2,5kg (takie wolframy np. kongera 0,10mm). Skręca się to, rwie, ale pozwala szczubła doholować. Niestety problem jest jak się próbuje za kleniem ganiać - w moim rejonie kluski gryzą twistery i mikro-koguty. W małe kluskowe woblerki szczupaki też tłuką. Jakiś dziwny rok. W minionym prawie mi się to nie zdarzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Nieśmiertelna perła i złoty z czerwonym ogonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamilton Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Kiedyś nad Narwią, jak byłem w tamtych stronach próbowałem łowić na białe, duże twistery. Efekt był znakomity, choć z czasem zapomniałem o tej znakomitej przynęcie. Jak będę w wędkarskim zaopatrzę się ponownie w te gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elling Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 reins fat gtail grub 2 , 3reins Saturn 2, 5bait breath curly grub 3.5mans 2color ten, który ci podobają się) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Ten rok rzeczywiście bogaty w przyłowy szczupakowe na kleniowych miejscówkach bo woda niska i ryba w większym stopniu stoi w nurcie. Toteż stalka się kłania bo tu i ówdzie szczupak na wyginięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Mnie w tym sezonie szczubełki dobijają. Jak już wydaje mi się, że danego dnia nie gryzą, bo obrzuciłem miejsce przynętami typu kopyto na drugim kiju, to po użyciu okoniówki z małym twisterkiem zwykle coś pacnie. Efekt powiela się na kilku jeziorach i rzekach. Koledze poszła życiówka szczupaka (coś pod 90 cm), zagryzł twisterka stosowanego normalnie przy bocznym troku (te 2,5cm). Jakby policzyć przyłowy kolegów, to mamy chyba z setkę zębatych ucapionych na przynęty stricte okoniowe. No i z niechęcią, ale łowimy z użyciem przyponów 2,5kg (takie wolframy np. kongera 0,10mm). Skręca się to, rwie, ale pozwala szczubła doholować. Niestety problem jest jak się próbuje za kleniem ganiać - w moim rejonie kluski gryzą twistery i mikro-koguty. W małe kluskowe woblerki szczupaki też tłuką. Jakiś dziwny rok. W minionym prawie mi się to nie zdarzało.W tym i ubieglym sezonie lowilem okonie glownie na drop shot'a a ze w lowisku mam duzo malego szczupaka to tylko pstryk i pstryk Normalnie dramat. Zaczalem wiec wiazac przypony z FC 0,32mm i jak na razie zaden nie odplynal z przyneta w pysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arspin Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Turbo Relaxa sprawdza się u mnie na Warcie jak i starorzeczu. Przeważnie kolor żarówa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andras Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 W moich rejonach też Warta i okolice najlepiej biały , perła lub seledyn , zależy od pogody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 No tak, bo najważniejszy jest kolor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 mikado SWINGFISH u mnie rewelka !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Warto sprawdzić Relax Viper, ja w zeszłym roku kilka sztuk złowiłem na tego diabła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ostatnie moje połowy wykazują, że duży a nawet bardzo duży twister często prowokuje ospałe mamuśki a kopyta ich nie ruszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bierac Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Coś w tym jest bo u mnie w sklepie wszyscy kupuja twistery zamiast kopyt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 U mnie Sandra delande nie ma konkurencji na wodzie do 2 m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Podstawowy rozmiar Relaxa. Ogon fajniej pracuje niż w Mann's-ie. Dla odwzorowania ładowarka do telefonu. Oczywiście dozbrajam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 U mnie Sandra delalande, jak kolegi wyżej. 9 cm, biała, perła z czarnym grzbietem, główka max 10 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasanie Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Podzielam opinię Kamila odnośnie Relaxa, w sumie u mnie tylko sprawdza się biały kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamber Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Też sie zgodzę ze biały kolor bardzo skuteczny, ale nie zawsze. Czasem jak nie żrą to warto też mieć w zanadrzu coś przejrzystego z brokatem lub jaskrawego typu fluo (szczególnie na zimę polecam właśnie fluo oraz żółty) Jeśli chodzi o firmę to wiadomo tylko RELAX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi