suharlok Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam wszystkich. mam pytanie odnośnie zestawu Abu Garcia Revo MGX+St.Croix Triumph X Cast 7-21g co o nim myślicie. Czy bedzie dobrze dobrany. Może coś innego polecicie Łowię na jeziorach używam woblerów od 7g-20g cięższymi nie rzucam proszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 MGX-a odpuść sobie jeśli chodzi o woblery. Bardziej Revo SX bądź STX. MGX jest za delikatny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 To dość mocny kij. MGX za delikatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Wczoraj testowałem zestaw MGX z Phenix Elixir (do 7g) ... nie źle grało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 aż jestem pod wrażeniem jak bardzo pomogłeś koledze swoją wypowiedzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Wbrew pozorom, jeśli ktoś chce/umie czytać ze zrozumieniem tekstu, wyczyta z jakim kijem zgrywa się ten multik. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 dokładnie, jest tak jak piszesz - sztuka czytania ze zrozumieniem - ale pytanie dotyczyło kompletu czyli konkretnego multika i konkretnego kija. Koledzy wcześnie nie chwalili się a udzielili krótkich i zwięzłych podpowiedzi - i tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jakby to było gumisiowanie to bym się przychylił, jednak jeśli łowisz na woblery, które stawiają w wodzie znaczny opór i odwiedzasz łowisko dość często to delikatny multi z dużym przełożeniem zakatujesz prędzej czy później.Mi służy do łowienia lżejszymi przynętami stawiającymi opór alphas 103r edition, ciężko go jednak wyrwać. Mocniejsza i trochę łatwiej dostępna będzie luna 101, powinna podpasować i wytrzyma lata katowania. Jeśli wystąpią u Ciebie problemy z dolną granicą versus odległość to serwis łożysk szpuli ewentualnie zmieniasz na lepsze i dalej jazda Co do kija podobnie jak wyżej, spory opór w wodzie to i witką nie pociągniesz, może Ci podpasować, połowisz to się przekonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 dokładnie, jest tak jak piszesz - sztuka czytania ze zrozumieniem - ale pytanie dotyczyło kompletu czyli konkretnego multika i konkretnego kija. Koledzy wcześnie nie chwalili się a udzielili krótkich i zwięzłych podpowiedzi - i tyle w temacieNo widzisz i tu jest pies pogrzebany. Ty odczytujesz mój wpis jako chwalenie się A ja do dwu wpisów odradzających ten multik do konkretnego kija , podaje zestaw z jakim kijem gada ten multik. Jak ktoś chce to wyciągnie wnioski Akurat na bieżąco piszemy między sobą o posiadanym sprzęcie więc nie ma nawet czym się chwalić I tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suharlok Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Dzięki wszystkim za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Do tego kija to citica lub curado 201e powinny podołać od ok 8grTatula też nie będzie zła, Revo premier najlepiej 1 generacji też będzie dobrym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Jakby to było gumisiowanie to bym się przychylił, jednak jeśli łowisz na woblery, które stawiają w wodzie znaczny opór i odwiedzasz łowisko dość często to delikatny multi z dużym przełożeniem zakatujesz prędzej czy później.Mi służy do łowienia lżejszymi przynętami stawiającymi opór alphas 103r edition, ciężko go jednak wyrwać. Mocniejsza i trochę łatwiej dostępna będzie luna 101, powinna podpasować i wytrzyma lata katowania. Jeśli wystąpią u Ciebie problemy z dolną granicą versus odległość to serwis łożysk szpuli ewentualnie zmieniasz na lepsze i dalej jazda Co do kija podobnie jak wyżej, spory opór w wodzie to i witką nie pociągniesz, może Ci podpasować, połowisz to się przekonasz Tomuś, chyba Luna 103? Ale to okrąglak, choć mały. Choć moc spora. U mnie lata to to na jerkówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Tomuś, chyba Luna 103? Ale to okrąglak, choć mały. Choć moc spora. U mnie lata to to na jerkówce.Oczywiście 103, u każdego lata tak jak mu pasuje. Rzecz w tym, że woblery stawiają większy opór w wodzie od jerków i wymagają mocniejszej przekładni. Są lepsze konstrukcje do podanych wymagań, starałem się cenowo trafić około mgx'a w domyśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 St.Croix Triumph X Cast 7-21g wydaje mi się ze ten kij w dolnym zakresie to 13g, jak bardzo lotny(BOLENIOWY) to10g ,moge się mylić bo porównuje go do mojego Xtrema o tej samej gramaturze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi