Gość Arspin Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam serdecznie. Jakiś czas temy kupiłem okazyjnie używanego Ryobi Slama 4000 czarnego z Niemieckiej dystrybucji. Chodzi świetnie tylko jest problem z nawijaniem żyłki w stożek,a dokładniej z dołu mniej-góra więcej. Zorientowałem się,że można dołożyć podkładkę pod szpulę i problem zniknie. Proszę o rady gdzię mógłbym nabyć takie podkładki lub ewentualnie z czego można by takowe zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Jeżeli cieniutkie podkładki, to ja robiłem z tubek aluminiowych po kremach. Zużytą tubkę "wałkowałem", żeby była płaska i gładka i wycinałem nożyczkami. Jak potrzebowałem grubszych, to z dowolnego kawałku plastiku/blachy, która odpowiadała mi grubością. Szczególnie fajne do tego były te przeźroczyste przykrywki od opakowań płyt CD/DVD typu "CAKE", w sensie te na 25-50płyt. Tylko, że z tego dość grube podkładki są i w większości wypadków trzeba wywalić te fabryczne. Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez Matiz992 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arspin Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Dzięki ogromne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ja wycinam takie rzeczy cyrklem olfa ze zdjęcia rentgenowskiego które jest bardzo mocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ja wycinam sobie z przeźroczystego plastiku, które wcześniej stanowiło opakowanie np. dla żyłki . Zazwyczaj są to grubości 0,3 lub 0,4 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi