Skocz do zawartości

Prośba o namiar - Dobra Agroturystyka !

Gość Erin

Rekomendowane odpowiedzi

W trzy rodzinki planujemy z kolegami wyjazd wakacyjny, i nie rzuca nam się w oczy żadna fajna oferta. Niby prosta sprawa, acz niekoniecznie, bo wymogi są duże.

- Najlepiej by były to domki

- Przy jeziorze lub z basenem ( wymóg dla dzieci i kobiet ) ;)

- Pstrągowa rzeczka. :D

- byle nie dolny śląsk !!! :ph34r:

Wszelkie sugestie mile widziane ! :)

Edytowane przez Erin

Nie wiem tylko czy się wszyscy pomieścicie ale polecam na 1000 % do łowienia Zalewy Nadarzyckie (okoń/szczupak) a rzeczek pstrągowych tyle wokół że na jeden wyjazd z pewnością styknie:

http://www.domnadwodospadem.eu

Kolego ! Może 8 - 10 lat temu jeszcze tak, teraz to "pustynia"  Niestety niezbyt legalnie usunięto poprzedniego dzierżawce . Obecny wyczyścił wszystko sieciami. No i na pieknym niegdyś brzegu urzadzono "camping" ze starych , sprowadzonych z Niemiec zdezelowanych przyczep kempingowych. Kiedyś było to moje ulubione łowisko... 

U.

• Like 1

Kolego ! Może 8 - 10 lat temu jeszcze tak, teraz to "pustynia"  Niestety niezbyt legalnie usunięto poprzedniego dzierżawce . Obecny wyczyścił wszystko sieciami. No i na pieknym niegdyś brzegu urzadzono "camping" ze starych , sprowadzonych z Niemiec zdezelowanych przyczep kempingowych. Kiedyś było to moje ulubione łowisko... 

U.

Ja byłem dwa lata temu i okoni 30 cm plus połowiłem. W wymaganiach nie było łowiska jeziorowego więc Zalewy to niejako bonus. Zgodzisz się, że jeśli chodzi o kropki to w okolicy terenu aż nadto.

• 3 miesiące temu...

Ryb nie biorę, z różnych powodów- od tych nieco bardziej górnolotnych do zupełnie przyziemnego lenistwa. Respektuję natomiast regulaminowe prawo innych kolegów po kiju do zabierania złowionych ryb ale jest różnica między korzystaniem z niego m.in. jak najczystszym zabijaniem ryby a zwykłym sadystycznym sk.rwysyństwem. Poniżej dumny łowca i przetarzany, zmaltretowany trup tzw. brata mniejszego- fot. z profilu FB Agroturystyka Pratulin.

usunąłem zdjęcie zmaltretowanej ryby

Edytowane przez Jano
  • Like 1

• 3 lata później...

Cześć.

Poszukuję jakiegoś ciekawego miejsca (agroturystyka/pensjonat) na wyjazd na dłuższy weekend w promieniu powiedzmy 300 km od Trójmiasta. Musi być blisko do wody ale bez przesady, nie muszę łowić z okna :) Jeżeli chodzi o ryby - interesuje mnie tylko i wyłącznie lin, nie ładne płocie, złote leszcze, okonie po 50 cm, tylko i wyłącznie liny :) Znacie jakieś godne polecenia miejsce spełniające te kryteria? 

• Like 1

Cześć.

Poszukuję jakiegoś ciekawego miejsca (agroturystyka/pensjonat) na wyjazd na dłuższy weekend w promieniu powiedzmy 300 km od Trójmiasta. Musi być blisko do wody ale bez przesady, nie muszę łowić z okna :) Jeżeli chodzi o ryby - interesuje mnie tylko i wyłącznie lin, nie ładne płocie, złote leszcze, okonie po 50 cm, tylko i wyłącznie liny :) Znacie jakieś godne polecenia miejsce spełniające te kryteria? 

Stajnia Grażyny?

Cześć.

...daleko nie masz od rodzinnego gniazda... Netta, szlak żeglugowy, w weekend las gruntówek i spławików, okazy są...i to nie ściema...dotrzyj odpowiednio wcześniej...

Stajnia Grażyny?

Byłem tam milion razy i tak jak Gadget napisał niżej, złowiłem chyba większość linów pływających w akwenie ;)

...daleko nie masz od rodzinnego gniazda... Netta, szlak żeglugowy, w weekend las gruntówek i spławików, okazy są...i to nie ściema...dotrzyj odpowiednio wcześniej...

Robert, w trakcie pobytu w rodzinnych stronach zdecydowanie wolę zwiedzać bardziej kameralne łowiska, tam z wyborem miejsca na lina raczej nie mam problemu. Wyścig po miejscówki mam tutaj na miejscu w 3mieście :) Ale przyznam, że gdybym mieszkał w samym Augustowie to tam bym właśnie łowił.

• Like 1