Skocz do zawartości

kolowrotek daiwa morethan 3012

krzysztof1983

Rekomendowane odpowiedzi

Mam model ostatni przed magsaled. Kołowrotek piękny , ma moc , świetny nawój, super hamulec, praca nie maślana lecz nic nie irytuje. Ale po bardzo krótkim czasie zaczęła odłazić farba ze stopki a kabłąk okazał się pokryty czymś o twardości plasteliny. Jedyny w mojej historii który ma rysy a dbam o sprzęt. Przy tej cenie która była/jest w sklepach odradzam.

Mam model ostatni przed magsaled. Kołowrotek piękny , ma moc , świetny nawój, super hamulec, praca nie maślana lecz nic nie irytuje. Ale po bardzo krótkim czasie zaczęła odłazić farba ze stopki a kabłąk okazał się pokryty czymś o twardości plasteliny. Jedyny w mojej historii który ma rysy a dbam o sprzęt. Przy tej cenie która była/jest w sklepach odradzam.

Krzysiu, bo nie powinieneś jej na trotyldy zabierać :)  ;)

Nowemu Morethanowi do Stelli dużo brakuje, Morek jest półkę niżej czy tego chcemy czy nie.

Ze wszystkich młynków Daiwy którymi kręciłem: Tournament Z, Certate granatowa, Certate '13 różne modele, Caldie, Exist pierwsza i druga generacja, nie miałem w rękach tylko 2015, Morethan stary i model 2015 muszę przyznać że najlepiej kręciło mi się Luviasem "12. W rękach miałem wielkości 2004, 2510PE-H, 2506 wszystkie bardzo dobrze spasowane, kręciły leciutko i płynnie, młynek naprawdę godny uwagi. 

Nowy Morethan, nie przypadł mi do gustu, do masełka Shimano ojj daleko. Moim zdaniem starszy Morek oferował lepszą kulturę pracy. Oba modele są diabelsko piękne i dla mnie to by było na tyle  :)    

Jedynymi kołowrotkami które chciałbym posiadać na dzień dzisiejszy z pod znaku D to Luvias i nowy Exist 2015(głównie w celach poznawczych :)

Edytowane przez gajosik

Fakt niezaprzeczalny Gwiazda to brzydula i kropka, ale dla tego masełka zniosę wszelkie niewygody wizualne :)   

Poznałem kiedyś taką brzydulę, tylko pełnoletnią,  jak zdjęła okulary i rozpuściła włosy to miał człowiek ochotę kręcić cały dzień i całą noc  :wub:

Edytowane przez gajosik

Na szczęście piękno to pojęcie względne :)...no i jak coś ma być na dłużej, to warto żeby było dobre w środku, nie tylko na zewnątrz .

Kołowrotków też to się tyczy ;)

Sie czepiasz, nie kazdy ma Odre pod domem, po co ryby lowic, kolowrotki w gablocie mozna sobie poogladac w zamian a wtedy co w srodku nie jest takie wazne :) 

• Like 1

Fakt niezaprzeczalny Gwiazda to brzydula i kropka, ale dla tego masełka zniosę wszelkie niewygody wizualne :)   

Poznałem kiedyś taką brzydulę, tylko pełnoletnią,  jak zdjęła okulary i rozpuściła włosy to miał człowiek ochotę kręcić cały dzień i całą noc  :wub:

Można mieć piękną maślankę,ale trzeba się cofnąć kilka lat wstecz :) .

Ahh Milenka  :)  :wub:  zerkam z pożądaniem na jej fotografie. 

Tylko to grzech do wędki przykręcać, profanacja nie dałbym rady. Toć ten młynek jak w stanie igła się trafi to jak Święty Graal. Szkoda zużywać niech dla potomności zostanie jako relikfia, wzór i przykład jakie kiedyś genialne młynki się robiło. 

Niestety łowić trzeba wiec docieram nieletnią czternastkę ;)

• Like 1

Ahh Milenka  :)  :wub:  zerkam z pożądaniem na jej fotografie. 

Tylko to grzech do wędki przykręcać, profanacja nie dałbym rady. Toć ten młynek jak w stanie igła się trafi to jak Święty Graal. Szkoda zużywać niech dla potomności zostanie jako relikfia, wzór i przykład jakie kiedyś genialne młynki się robiło. 

Niestety łowić trzeba wiec docieram nieletnią czternastkę ;)

Są tacy,którzy nią łowią zbyt intensywnie:

http://page5.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/e156193988

A tu 4000 na "żywo":

Edytowane przez CM Punk
  • Like 1

• 3 tygodnie później...