Gumofilc Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Jak w temacie...na wodowskazach w Wyszogrodzie i Kępie Polskiej widac, ze zatory lodowe spowodowaly juz podwyzszenie stanu powyzej alarmowego (w Kępie05m powyzej).Widzial ktos na wlasne oczy jak to wyglada? Bo to nie koniec mrozow, zapowiada sie... http://www.pogodynka.pl/hydrobiuletyn.php Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 tutaj leci na bieżąco http://www.pogodynka.pl/infohydro.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Jak w temacie...na wodowskazach w Wyszogrodzie i Kępie Polskiej widac, ze zatory lodowe spowodowaly juz podwyzszenie stanu powyzej alarmowego (w Kępie05m powyzej).Widzial ktos na wlasne oczy jak to wyglada? Bo to nie koniec mrozow, zapowiada sie... http://www.pogodynka.pl/hydrobiuletyn.php Gumo Gumo, jutro będę w tamtych stronach, to może strzele kilka fotek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Strzel, ja sie moze tez pokrece ale tam raczej nie dojade... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rutra Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Wygląda to paskudnie,wcześniej skruszony lód jeszcze pogarsza sprawę,teraz to nawet lodołamacze tego nie ugryzą. Na szczęście woda trochę opada ale jak przyjdzie odwilż to będzie kiepsko[niekoniecznie dla ryb]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Przed W-wa spokoj i zimowa cisza...az w uszach dzwoni...Woda srednia, lod trzyma sie tylko w basenach zagłówkowych, lekkie spietrzenie lodu wystepuje tylko w sprzyjajacych do tego miejscach.Glowny nurt calkowicie swobodny... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Lodowo-zatorowy raport... Poniżej Zakroczymia Wisła płynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Kolejny przystanek w Smoszewie.. I tu już lodowe pola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 W mojej rodzinnej miejscowości (20 km przed Wyszogrodem) w ciągu tygodnia przybyło około 2 metrów wody.. Jeszcze w zeszłą niedzielę brzeg był tam, gdzie teraz zaczyna się to białe pole kry... Oby do maja!!!Czuwaj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 @argrabi, dzieki za fotki. Ciekawe, ze jeszzce nie probuja rozbijac. Z tego co patrzylem to stan podwyzszonej wody utrzymuje sie jakis czas w tamtym rejonie.Pozostaje miec nadzieje, ze nie nastapi gwaltowne ocieplenie. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Ciekawe, ze jeszzce nie probuja rozbijac. Próbują, próbują. I to od końcówki zeszłego roku.. Ale w okolicach Płocka i na Zalewie Włocławskim. Ja w swoich stronach raczej lodołamacza nie widziałem... A zwykle to się odbywało tak, że wieczorem zalegała jeszcze pokrywa lodowa, a rano połowa szerokości Wisły była wolna od lodu... Cicho i spokojnie, bez kanonad i wielkich zwalisk na brzegu... Podobno ktoś widział samolot... Podobno.....PS. Jak woda znajdzie w końcu ujście, to sobie spłynie, a pod zrobi się powietrzna próżnia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 No te boje o drewniany most w Wyszogrodzie (jak jeszcze stal) to byly znane szerokiej rzeszy...Takie zwalowisko to nie wiem czy i lodolamacz ruszy... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Fotka z wtorku. Korciło mnie przejść na drugą stronę ale nie miałem świderka aby sprawdzić grubość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zdjęcia robione tydzień temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zima trzyma i zanosi sie na druga ture mrozow...W zeszlym tygodniu bylem m.in. w okolicach Czestochowy, gdzie jest problem z dostawa pradu.No i widzialem - jest rejon gdzie drzewa oblepia snieg i duza czesc jest bez koron bo juz polamane.Miejscami galezie oblepia zywy lod na centymetr gruby. Dawno nic takiego nie widzialem... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Czuje, że na wiosnę będą nowe ciekawe miejscówki koło zerwanych mostów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 http://www.pogodynka.pl/zlodzenie.php Tutaj mapka zlodzenia rzek. Na Bugu podobnie tylko są już podtopienia. Woda raczej opada. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Włóczykij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Tak trochę oftopowo ale zastanawiam się co się dzieje pod lodem na wodach zamkniętych, czy nie szykuje nam się największa od lat przyducha... w zasadzie od samego początku zamiast klarownego lodu mamy śniegolód i światła na drugą stronę za wiele nie dociera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Byłem właśnie nad Wisłą i przez tydzień nic się kompletnie nie zmieniło. Jest pokrywa lodowa 100% a woda około 170. Według IMGW woda jest 291 i zator lodowy, a na drugiej mapce zlodowacenie, ma płynąć śryż. A co, trzeba się „pięknie różnić” jak powiadają w TVSB24 IMGW powinno wywieśić jedną planszę na rok, „pogoda barowa” i oddać się jej atmosferze bez zawracania sobie dupy mapkami i tabelkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NiSz Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Ja też dzisiaj byłem nad Wisłą, niestety na krótko, ale cyknąłem 2 fotki. Zatorów to ja nie widziałem W sumie to nawet poziom wody jest taki powiedziałbym standardowy o tej porze, ale może mi się tak tylko wydawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Ja też dzisiaj byłem nad Wisłą, niestety na krótko, ale cyknąłem 2 fotki. Zatorów to ja nie widziałem Poniżej Warszawy (moje poprzednie fotostory) woda znalazła sobie ujście (a może przejście) i opadła o około 1,5 metra...Ale takich zwałowisk kry to ja jeszcze nie widziałem na Wiśle... Najprawdopodobniej oparte o dno wznoszą się na wysokość miejscami do 2 metrów... Takie górki...PS. W ten weekend udało mi się spod lodu (grubość około 60 cm) wydobyć Śmiganta.. Nocny przybór sprzed dwóch tygodni (około 2 metrów wody w ciągu nocy) przykrył wiele pychówek.... Teraz został wywindowany na dość wysoki teren i bezpiecznie powinien przetrwać do wiosny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Hehe, ta rzeka wsrod kry (zdjecia) to nie zastanawiajaca jest? Rzeczywiscie tutaj zator nie grozi - odzywa sie Tablica Mendelejewa... Jak to jest z tymi zatorami to juz nikt nie wie chyba ...wczoraj z przyjemnoscia zobaczylem ze redaktorzy z telewizji czytaja Jerkbaita. Bylo o zatorach w głownym wydaniu plus mozliwosc powodzi jak to sie wszystko zacznie roztapiac. Jezeli robiles zdjecia okolo 15tej to widzialem Cie przelotem.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Modlić się trzeba, żeby gwałtownej odwilży nie było, bo wszyscy spłyniemy do morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Wspomniane lodowe górki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Wydobywanie Śmiganta.. Grubość lodu około 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gumofilc
Jak w temacie...na wodowskazach w Wyszogrodzie i Kępie Polskiej widac, ze zatory lodowe spowodowaly juz podwyzszenie stanu powyzej alarmowego (w Kępie05m powyzej).
Widzial ktos na wlasne oczy jak to wyglada? Bo to nie koniec mrozow, zapowiada sie...
http://www.pogodynka.pl/hydrobiuletyn.php
Gumo
Top użytkownicy dla tego pytania
14
13
12
8
Popularne dni
5 Mar
19
4 Mar
8